ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kartellgyanú

Szijjártó Trumpot dicséri, szerinte Obamáék megpróbáltak beavatkozni a magyar belügyekbe

A német Die Welt konzervatív napilap munkatársa, Boris Kálnoky interjút készített Szijjártó Péterrel; a miniszter szerint Németország és Magyarország között csak abban van nézeteltérés, hogy Európának nem szabad ösztönöznie a bevándorlást. Egyébként azonosan vélekednek pl. az egyik kulcskérdésről, hogy tudniillik az uniónak vissza kell nyernie versenyképességét, amihez érvényt kell szerezni az államháztartást szabályzó előírásoknak. Ugyancsak mindkét fél szorgalmazza az európai hadsereg felállítását, mert a földrész biztonsága nem függhet csakis az amerikaiaktól.

Egészségügyieszköz-gyártók: kartellgyanú miatt indított eljárást a Versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) április 11-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Siemens Healthcare Kft., a GE Hungary Ipari és Kereskedelmi Kft., a Philips Magyarország Kft., a Variotrade Kft., a HOGE Orvosi Műszer Kft., a Premier G. Med Kft., a Med&Trade Co. Bt., az Innomed Medical Orvostechnikai Fejlesztő és Gyártó Zrt., a Getronics Magyarország Informatikai és Kommunikációs Megoldások és Szolgáltatások Kft...

Leállíttatták az építkezést az M4 autópálya kartellgyanúval érintett szakaszán

Lázár János és Seszták Miklós miniszterek utasítást adtak arra, hogy azonnali hatállyal állítsák le az M4 autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését – jelentette be a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten. Csepreghy Nándor elmondta, Lázár János mint az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter, Seszták Miklós pedig mint a közlekedésért felelős miniszter utasította a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatóját az építkezés azonnali leállítására.

Versenyhivatali eljárás kartellgyanú és EU-megállapodás megsértése miatt

Versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Alcufer Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Fe-Group Invest Vagyonkezelő, Tanácsadó és Nagykereskedelmi Zrt., a Jász-Plasztik Kft., az Észak-dunántúli MÉH Nyersanyag-hasznosító Zrt., az Észak-magyarországi MÉH Nyersanyag-hasznosító Zrt., az Akkucity Akkumulátor és Akkumulátorhulladék Kereskedelmi Kft. és a Ventum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vállalkozással szemben előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatok egyidejű megtartásával.

Ingatlanközvetítők kartellgyanúban – versenyhivatali eljárás és helyszíni kutatás

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2014. július 3-án eljárást indított a Duna House Franchise Kft.-vel és az Otthon Centrum Franchising Tanácsadó Kft.-vel szemben. Az ügyindítás első lépéseként a vállalkozások székhelyén helyszíni kutatást tartottak a hivatal munkatársai. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárások lefolytatására biztosított időtartam 6 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal szintén 6 hónappal meghosszabbítható.

Közbeszerzési kartellgyanú – versenyhivatali eljárás

Versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) február 21-én eljárást indított a HTD Szaknévsor Kiadó, a JRM Produkció, a Nosztalgia-Design, a „PUPU Produkció” Filmgyártó, a TVP Televíziós és videó műsorokat gyártó és a LIGA TV Kft.-vel szemben. Az ügyindítás első lépéseként egyes vállalkozások székhelyén előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak a hivatal munkatársai.


1 2   >