Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: kiállítás

Leonardo-kiállítás: ingyenes tárlatvezetések

Húszezernél többen látták a „Leonardo, a reneszánsz zseni” című pécsi kiállítást. A kultúrakedvelőknek jó hír, hogy a nyáron ingyenes tárlatvezetéseket tartanak a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola idegenforgalmat tanuló diákjai. A családokra, a gyermekekkel érkezőkre gondoltak a szervezők, amikor megnyitották a Hőspróba reneszánsz játszóházat.

A fotóriporter: Balla Demeter képei

“Balla Demeternek (a képen) az utóbbi néhány évtizedben elsősorban aktjait, portréit, csendéleteit állítottuk ki. De a magyar fotográfia nagy öregje mégis csak klasszikus fotóriporterként kezdte pályáját, ebből is felépített egy érvényes életművet. Mások ilyenkor abba is hagyják...

Az idő birodalma – kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban

Ma nyílt meg Magyar Mezőgazdasági Múzeumban és április végéig várja a látogatókat „Az idő birodalma” című kiállítás (és játék), amely az idő titokzatos természetét, a világot mozgató törvényszerűségeit, meghökkentő jelenségeit és rejtett összefüggéseit mutatja be. A kiállítás és játék rádöbbent mindannyiunkat, hogy miként érzékeljük az időt, lehetséges-e az időutazás, hogy képesek vagyunk-e megállítani az idő múlását, vagy éppen visszaforgatni az idő kerekét.

New York, ENSZ-palota: jubileumi kiállítás a magyar holokausztról

A helyszín parádés: New Yorkban az ENSZ palotája ad otthont a magyar holokauszt emlékkiállításnak – „A Remembrance of the Holocaust in Hungary: 70th Anniversary Exhibition” – a tragédia 70. évfordulóján. A szervezők listája – a magyar ENSZ-misszió és az évfordulóval foglalkozó magyar szervezetek támogatásával – rangos: a budapesti Carl Lutz Alapítvány, az amerikai törvényhozás magyar származású, legendás tagjának, Tom Lantosnak a tiszteletére létrejött, az emberi jogok és igazság jegyében működő alapítvány (Lantos Foundation for Human Rights and Justice) és az egymástól távoli, egymástól oly sokban különböző, mégis ezer szállal egymáshoz kötődő két ország kapcsolatainak ápolását szolgáló,  washingtoni székhelyű Amerikai Magyar Koalíció (Hungarian American Coalition).  

Novemberben ingyen látogatható a krakkói Wawel

A krakkói királyi várat, a Wawelt ingyen látogathatják a turisták novemberben. A belépőjegyet a pénztár adja, és érvényes a királyi termek, a kincstár és fegyvertár, a 2012. év szerzeményei, továbbá vagy Leonardo: Hermelines hölgye vagy az Elveszett Wawel című kiállításra.

Kafka-variációk születésének 130. évfordulóján

Prágában élt, németül írt és a soknemzetiségű monarchia polgára volt. Mindennap elment dolgozni egy biztosítótársaságba, éjjelente művein dolgozott íróasztalánál, halálos betegségével éveken át viaskodott. Az Osztrák Kulturális Fórum, a Cseh Centrum és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár programsorozatának célja, hogy minél többet megmutasson Franz Kafka (Prága1883július 3.Kierling,1924június 3.) életéből és munkásságából, betekintést nyújtson az ezerarcú író sokszínű alkotói tevékenységébe, irodalmi műveibe.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >