Címke: kiállítás

Todoreszku–Horváth-gyűjtemény: páratlan kincsek közszemlén

Feltárulnak Todoreszku Gyula földbirtokos, bibliofil könyvgyűjtő és felesége, Horváth Aranka páratlan értékű könyvtárának kincsei az Országos Széchényi Könyvtárban. A ritka könyvek mellett korabeli dokumentumok, valamint egykori bútoraik is segítenek megismerni a gyűjtő házaspárt és a gyűjtemény történetét.

Aki magyar, velünk tart! – kiállítás a Nemzeti Múzeumban  – óriásérme-adomány

Az 1956-i forradalom titkos művészetét mutatja be a Magyar Nemzeti Múzeum REJT/JEL/KÉPEK ’56 című kiállítása, amely ma különleges kinccsel gazdagodott. A Magyar Éremkibocsátó Kft. egy kilogramm súlyú ezüstérmet ajándékozott az intézménynek.

Automechanika, 2016: intelligens megoldások, hálózat, karbantartás

A Bosch számára a hálózatba kapcsolt műhely, vagyis a „Connected Workshop”, további internet alapú szolgáltatásokkal és kiterjesztettvalóság (Augmented Reality) -alkalmazásokkal együtt alkotja a majna-frankfurti Automechanika, 2016 kiállítás egyik központi témáját. A hálózatba kapcsolt műhely a Bosch 2400 négyzetméteres standján a 9. pavilonban testközelből is megismerhető szeptember 13–17. között.

Beszélj róla! – emberi kezdeményezés tabuk ellen

Magyarországon több mint 15 ezer gyereket ér erőszak, többnyire otthon, edzésen vagy az iskolában. Az UNICEF 190 országra kiterjedő felmérése szerint 120 millió lányt kényszerítenek szexre, leggyakrabban családtagjai vagy közeli ismerősei. – többek között ez is elhangzott a budapesti Katona József Színházban ARTatlan címmel megnyílt kiállítás megnyitóján.

Aki mer, az nyer? – 111 éve született Rejtő Jenő

Ezzel a címmel nyílt időszaki kiállítás a budapesti Holokauszt Emlékközpontban. Rejtő Jenő életét kevesen ismerik, így a róla való megemlékezések általában csak egy-egy részletet villantanak fel sokszínű életéből, akkor sem feltétlenül úgy, ahogyan az író megérdemelné. A Holocaust Dokumentációs Központ Emlékgyűjtemény azonban önmagában is csodás helyszín, megér egy vizitet, és a tudós házigazdák valóban nagy erőfeszítéseket tettek avégett, hogy méltóképpen megünnepeljék Rejtő születésének közelgő évfordulóját.

Buda-Pest és Krakkó a középkorban – kiállítás a budai várban

Két intézmény – a Budapesti Történeti Múzeum és a Krakkói Várostörténeti Múzeum – együttműködésének köszönhetően nyílt meg a napokban a Közös úton. Buda-Pest és Krakkó a középkorban című időszaki kiállítás, amelyet július 24-ig tekinthetnek meg érdeklődők a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában. (Tihanyi Bence felvételei)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >