Címke: kiállítás

Friss állandó kiállítás nyílt a nagycenki Széchényi-kastélyban

Széchenyi István születésének 225. évfordulóján új állandó kiállítással tiszteleg a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum „a legnagyobb magyar” életműve előtt. A szeptember 21-én, nemzeti történelmünk egyik legnagyobb alakjának születésnapján megnyílt tárlat címe: „Megint, s megint szüntelen” – Széchenyi napjai.

Benyovszky-leszármazottak a legendás utazó emléknapján

Benyovszky Móricnak, a 18. század nagy utazójának, földrajzi útleírójának, felfedezőjének munkásságához kapcsolódóan, születésének 275. és halálának 230. évfordulójára emlékeztek szeptember 26-án. A nemzeti évfordulók rangjára emelt megemlékezés szervezésére – G. Németh György c. egyetemi docensnek, a Benyovszky Móric emlékére alakult társaság elnökének a felkérésére – alakult meg az idei Benyovszky-emlékbizottság, melynek tagjai között a három leszármazott – Benyovszky Móric, Benyovszky Móricné (Budapest), Benyovszky Pál (USA) is jelen van.

Todoreszku–Horváth-gyűjtemény: páratlan kincsek közszemlén

Feltárulnak Todoreszku Gyula földbirtokos, bibliofil könyvgyűjtő és felesége, Horváth Aranka páratlan értékű könyvtárának kincsei az Országos Széchényi Könyvtárban. A ritka könyvek mellett korabeli dokumentumok, valamint egykori bútoraik is segítenek megismerni a gyűjtő házaspárt és a gyűjtemény történetét.

Aki magyar, velünk tart! – kiállítás a Nemzeti Múzeumban  – óriásérme-adomány

Az 1956-i forradalom titkos művészetét mutatja be a Magyar Nemzeti Múzeum REJT/JEL/KÉPEK ’56 című kiállítása, amely ma különleges kinccsel gazdagodott. A Magyar Éremkibocsátó Kft. egy kilogramm súlyú ezüstérmet ajándékozott az intézménynek.

Automechanika, 2016: intelligens megoldások, hálózat, karbantartás

A Bosch számára a hálózatba kapcsolt műhely, vagyis a „Connected Workshop”, további internet alapú szolgáltatásokkal és kiterjesztettvalóság (Augmented Reality) -alkalmazásokkal együtt alkotja a majna-frankfurti Automechanika, 2016 kiállítás egyik központi témáját. A hálózatba kapcsolt műhely a Bosch 2400 négyzetméteres standján a 9. pavilonban testközelből is megismerhető szeptember 13–17. között.

Beszélj róla! – emberi kezdeményezés tabuk ellen

Magyarországon több mint 15 ezer gyereket ér erőszak, többnyire otthon, edzésen vagy az iskolában. Az UNICEF 190 országra kiterjedő felmérése szerint 120 millió lányt kényszerítenek szexre, leggyakrabban családtagjai vagy közeli ismerősei. – többek között ez is elhangzott a budapesti Katona József Színházban ARTatlan címmel megnyílt kiállítás megnyitóján.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >