Címke: kiállítás

A Seuso-kincsek nyomában – megoldatlan rejtélyek

Regényes bonyodalmak után néhány hónap óta ismét magyar tulajdonban van (15 millió euró fejében) egy római kori ezüst leletegyüttesnek a hét darabja. A valaha Polgárdi közelében kiásott készletből ma összesen tizenöt darabot ismerünk, de nem kizárt, hogy ennél jóval többet talált  Sümegh József, akit később – 1980 decemberében – egy borospincében meggyilkoltak.

Tajvani kiválóságok közszemlén

A Tajvani Kereskedelmi Külképviselet, a szigetország legfőbb non-profit kereskedelemfejlesztési szervezetének budapesti kirendeltsége (Taiwan Trade Center) augusztus 27–31. között rendezi meg a tajvani termékdíjas és kiemelkedő minőségű termékek második, magyarországi bemutatóját és kiállítását a budai Allee bevásárlóközpontban. A rendezvény célja a legkeresettebb tajvani termékek népszerűsítése a használók és a vásárlók körében. A távol-keleti szigetországban minden évben megtartják e termékeknek a versenyét, és az újszerűség meg a célszerűség alapján díjazzák a legkiválóbbakat.

Leonardo-kiállítás: ingyenes tárlatvezetések

Húszezernél többen látták a „Leonardo, a reneszánsz zseni” című pécsi kiállítást. A kultúrakedvelőknek jó hír, hogy a nyáron ingyenes tárlatvezetéseket tartanak a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola idegenforgalmat tanuló diákjai. A családokra, a gyermekekkel érkezőkre gondoltak a szervezők, amikor megnyitották a Hőspróba reneszánsz játszóházat.

A fotóriporter: Balla Demeter képei

“Balla Demeternek (a képen) az utóbbi néhány évtizedben elsősorban aktjait, portréit, csendéleteit állítottuk ki. De a magyar fotográfia nagy öregje mégis csak klasszikus fotóriporterként kezdte pályáját, ebből is felépített egy érvényes életművet. Mások ilyenkor abba is hagyják...

Az idő birodalma – kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban

Ma nyílt meg Magyar Mezőgazdasági Múzeumban és április végéig várja a látogatókat „Az idő birodalma” című kiállítás (és játék), amely az idő titokzatos természetét, a világot mozgató törvényszerűségeit, meghökkentő jelenségeit és rejtett összefüggéseit mutatja be. A kiállítás és játék rádöbbent mindannyiunkat, hogy miként érzékeljük az időt, lehetséges-e az időutazás, hogy képesek vagyunk-e megállítani az idő múlását, vagy éppen visszaforgatni az idő kerekét.

New York, ENSZ-palota: jubileumi kiállítás a magyar holokausztról

A helyszín parádés: New Yorkban az ENSZ palotája ad otthont a magyar holokauszt emlékkiállításnak – „A Remembrance of the Holocaust in Hungary: 70th Anniversary Exhibition” – a tragédia 70. évfordulóján. A szervezők listája – a magyar ENSZ-misszió és az évfordulóval foglalkozó magyar szervezetek támogatásával – rangos: a budapesti Carl Lutz Alapítvány, az amerikai törvényhozás magyar származású, legendás tagjának, Tom Lantosnak a tiszteletére létrejött, az emberi jogok és igazság jegyében működő alapítvány (Lantos Foundation for Human Rights and Justice) és az egymástól távoli, egymástól oly sokban különböző, mégis ezer szállal egymáshoz kötődő két ország kapcsolatainak ápolását szolgáló,  washingtoni székhelyű Amerikai Magyar Koalíció (Hungarian American Coalition).  


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >