Címke: kiállítás

Az idő birodalma – kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban

Ma nyílt meg Magyar Mezőgazdasági Múzeumban és április végéig várja a látogatókat „Az idő birodalma” című kiállítás (és játék), amely az idő titokzatos természetét, a világot mozgató törvényszerűségeit, meghökkentő jelenségeit és rejtett összefüggéseit mutatja be. A kiállítás és játék rádöbbent mindannyiunkat, hogy miként érzékeljük az időt, lehetséges-e az időutazás, hogy képesek vagyunk-e megállítani az idő múlását, vagy éppen visszaforgatni az idő kerekét.

New York, ENSZ-palota: jubileumi kiállítás a magyar holokausztról

A helyszín parádés: New Yorkban az ENSZ palotája ad otthont a magyar holokauszt emlékkiállításnak – „A Remembrance of the Holocaust in Hungary: 70th Anniversary Exhibition” – a tragédia 70. évfordulóján. A szervezők listája – a magyar ENSZ-misszió és az évfordulóval foglalkozó magyar szervezetek támogatásával – rangos: a budapesti Carl Lutz Alapítvány, az amerikai törvényhozás magyar származású, legendás tagjának, Tom Lantosnak a tiszteletére létrejött, az emberi jogok és igazság jegyében működő alapítvány (Lantos Foundation for Human Rights and Justice) és az egymástól távoli, egymástól oly sokban különböző, mégis ezer szállal egymáshoz kötődő két ország kapcsolatainak ápolását szolgáló,  washingtoni székhelyű Amerikai Magyar Koalíció (Hungarian American Coalition).  

Novemberben ingyen látogatható a krakkói Wawel

A krakkói királyi várat, a Wawelt ingyen látogathatják a turisták novemberben. A belépőjegyet a pénztár adja, és érvényes a királyi termek, a kincstár és fegyvertár, a 2012. év szerzeményei, továbbá vagy Leonardo: Hermelines hölgye vagy az Elveszett Wawel című kiállításra.

Kafka-variációk születésének 130. évfordulóján

Prágában élt, németül írt és a soknemzetiségű monarchia polgára volt. Mindennap elment dolgozni egy biztosítótársaságba, éjjelente művein dolgozott íróasztalánál, halálos betegségével éveken át viaskodott. Az Osztrák Kulturális Fórum, a Cseh Centrum és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár programsorozatának célja, hogy minél többet megmutasson Franz Kafka (Prága1883július 3.Kierling,1924június 3.) életéből és munkásságából, betekintést nyújtson az ezerarcú író sokszínű alkotói tevékenységébe, irodalmi műveibe.

És nem vesz rajtuk erőt a halál – régészeti kiállítás

„És nem vesz rajtuk erőt a halál” címmel régészeti kiállítás nyílt a Szentendrei Képtárban. A kiállítás december 31-ig szerdától vasárnapig 10–18 óra között tekinthető meg Szentendén, a Fő tér 2–5. alatt. A kamarateremben egy különleges perspektívájú, meglepetés film is várja a kedves látogatót, mely egy harangedényes temetkezést és a sír életét szemlélteti a feltárásig.

Kerékpáron kamerával Vámbéry Ármin nyomában

Páczai Tamás fotográfus tavaly újra járta a legendás magyar Kelet-kutató, Vámbéry Ármin (a képen) útját síkfilmes fényképezőgéppel, kerékpáron. A több hónapos utazás alatt készült fényképekből ma nyílt kiállítása a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, Budapest, III., Korona tér 1. alatt.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >