Címke: kiállítás

Történelmi vándorkiállítás: 1939–89

Kelet-Közép-Európa történelmének hatvan évét szemlélteti az a szabadtéri tárlat, amelyet ma nyitottak meg a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. Több mint száz fénykép, a szemtanúk visszaemlékezései, korabeli újságok címlapjai szemléltetik a múlt történéseit, különösen az 1989-et, a változások évét.

Három grácia – kiállítás a nőiesség jegyében

Színek és érzések harmóniája, keveredése, festékek, selymek üvegek, álmok és kultúrák találkozása… Vásznak, kendők, csillogó üvegfelületek kínálnak kivételes alkalmat a három gráciának, hogy a nagyvilág elé tárják képzeletük és varázslatos fantáziájuk elbűvölő szülötteit.

A rendszerváltoztatás Japánból – történelmi csemegék a tudósító kiállításán

Az utóbbi évek legnagyobb érdeklődést keltő sajtótörténeti kiállítása nyílt meg ma kora délután a Magyar Újságírók Országos Szövetségében (MÚOSZ). Mint arról előzetesen beszámoltunk, Trom András – aki 1986–90 között az MTI tokiói tudósítója volt – „Rendszerváltoztató éveink Japánból nézve” címmel rendezett kiállítást az újságíró-szövetség székházában, közreadva 200 hírt, riportot, tudósítást, elemzést, saját fotóival illusztrálva abból a mintegy 4500-ból, amelyet négy év alatt küldött Japánból. (Képek: Kálmán Zsuzsanna.)

A Seuso-kincsek nyomában – megoldatlan rejtélyek

Regényes bonyodalmak után néhány hónap óta ismét magyar tulajdonban van (15 millió euró fejében) egy római kori ezüst leletegyüttesnek a hét darabja. A valaha Polgárdi közelében kiásott készletből ma összesen tizenöt darabot ismerünk, de nem kizárt, hogy ennél jóval többet talált  Sümegh József, akit később – 1980 decemberében – egy borospincében meggyilkoltak.

Tajvani kiválóságok közszemlén

A Tajvani Kereskedelmi Külképviselet, a szigetország legfőbb non-profit kereskedelemfejlesztési szervezetének budapesti kirendeltsége (Taiwan Trade Center) augusztus 27–31. között rendezi meg a tajvani termékdíjas és kiemelkedő minőségű termékek második, magyarországi bemutatóját és kiállítását a budai Allee bevásárlóközpontban. A rendezvény célja a legkeresettebb tajvani termékek népszerűsítése a használók és a vásárlók körében. A távol-keleti szigetországban minden évben megtartják e termékeknek a versenyét, és az újszerűség meg a célszerűség alapján díjazzák a legkiválóbbakat.

Leonardo-kiállítás: ingyenes tárlatvezetések

Húszezernél többen látták a „Leonardo, a reneszánsz zseni” című pécsi kiállítást. A kultúrakedvelőknek jó hír, hogy a nyáron ingyenes tárlatvezetéseket tartanak a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola idegenforgalmat tanuló diákjai. A családokra, a gyermekekkel érkezőkre gondoltak a szervezők, amikor megnyitották a Hőspróba reneszánsz játszóházat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >