Címke: kiállítás

Aki mer, az nyer? – 111 éve született Rejtő Jenő

Ezzel a címmel nyílt időszaki kiállítás a budapesti Holokauszt Emlékközpontban. Rejtő Jenő életét kevesen ismerik, így a róla való megemlékezések általában csak egy-egy részletet villantanak fel sokszínű életéből, akkor sem feltétlenül úgy, ahogyan az író megérdemelné. A Holocaust Dokumentációs Központ Emlékgyűjtemény azonban önmagában is csodás helyszín, megér egy vizitet, és a tudós házigazdák valóban nagy erőfeszítéseket tettek avégett, hogy méltóképpen megünnepeljék Rejtő születésének közelgő évfordulóját.

Buda-Pest és Krakkó a középkorban – kiállítás a budai várban

Két intézmény – a Budapesti Történeti Múzeum és a Krakkói Várostörténeti Múzeum – együttműködésének köszönhetően nyílt meg a napokban a Közös úton. Buda-Pest és Krakkó a középkorban című időszaki kiállítás, amelyet július 24-ig tekinthetnek meg érdeklődők a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában. (Tihanyi Bence felvételei)

Rejtő Jenő kalandos élete és kora – iskolásoknak

Új időszaki kiállítással jelentkezik a Holokauszt Emlékközpont: témája Rejtő Jenő kalandos élete. A gyermek-központú, interaktív kiállításra 6-18 éves iskolás csoportok várják a szervezők április 1–21. között. A kisiskolások számára Rejtő munkásságát játékok, képregény-színezés és egyéb interaktív feladatok révén mutatják be.

Egry József remeke a balatonfüredi aukciós kiállításon

Különleges Egry-festmény látható új tételként a Pintér Aukciósház nyári balatonfüredi kiállításán. Egry József: Balatoni halászok című olajpasztell-munkája az utolsó utáni pillanatban bukkant fel, de a tárlatot kicsit átrendezve találtak helyet a csodás festmény számára és a Vaszary-villába látogatók is megtekinthetik. A képen: Than Mór Psyche (részlet).

Szövegképek: Gergely Nóra festményeinek kiállítása

Még egy hétig látható Gergely Nóra versek ihlette kiállítása, aki számára az alkotás életforma. Készít képeket, szobrokat, filmeket és nagy odaadással tanít is. A kiállítás megtekinthető az R3 Art Galériában, Budapesten, a VIII. kerületi Rigó utca 3. alatt.

Történelmi vándorkiállítás: 1939–89

Kelet-Közép-Európa történelmének hatvan évét szemlélteti az a szabadtéri tárlat, amelyet ma nyitottak meg a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. Több mint száz fénykép, a szemtanúk visszaemlékezései, korabeli újságok címlapjai szemléltetik a múlt történéseit, különösen az 1989-et, a változások évét.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >