Címke: kiállítás

Egry József remeke a balatonfüredi aukciós kiállításon

Különleges Egry-festmény látható új tételként a Pintér Aukciósház nyári balatonfüredi kiállításán. Egry József: Balatoni halászok című olajpasztell-munkája az utolsó utáni pillanatban bukkant fel, de a tárlatot kicsit átrendezve találtak helyet a csodás festmény számára és a Vaszary-villába látogatók is megtekinthetik. A képen: Than Mór Psyche (részlet).

Szövegképek: Gergely Nóra festményeinek kiállítása

Még egy hétig látható Gergely Nóra versek ihlette kiállítása, aki számára az alkotás életforma. Készít képeket, szobrokat, filmeket és nagy odaadással tanít is. A kiállítás megtekinthető az R3 Art Galériában, Budapesten, a VIII. kerületi Rigó utca 3. alatt.

Történelmi vándorkiállítás: 1939–89

Kelet-Közép-Európa történelmének hatvan évét szemlélteti az a szabadtéri tárlat, amelyet ma nyitottak meg a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. Több mint száz fénykép, a szemtanúk visszaemlékezései, korabeli újságok címlapjai szemléltetik a múlt történéseit, különösen az 1989-et, a változások évét.

Három grácia – kiállítás a nőiesség jegyében

Színek és érzések harmóniája, keveredése, festékek, selymek üvegek, álmok és kultúrák találkozása… Vásznak, kendők, csillogó üvegfelületek kínálnak kivételes alkalmat a három gráciának, hogy a nagyvilág elé tárják képzeletük és varázslatos fantáziájuk elbűvölő szülötteit.

A rendszerváltoztatás Japánból – történelmi csemegék a tudósító kiállításán

Az utóbbi évek legnagyobb érdeklődést keltő sajtótörténeti kiállítása nyílt meg ma kora délután a Magyar Újságírók Országos Szövetségében (MÚOSZ). Mint arról előzetesen beszámoltunk, Trom András – aki 1986–90 között az MTI tokiói tudósítója volt – „Rendszerváltoztató éveink Japánból nézve” címmel rendezett kiállítást az újságíró-szövetség székházában, közreadva 200 hírt, riportot, tudósítást, elemzést, saját fotóival illusztrálva abból a mintegy 4500-ból, amelyet négy év alatt küldött Japánból. (Képek: Kálmán Zsuzsanna.)

A Seuso-kincsek nyomában – megoldatlan rejtélyek

Regényes bonyodalmak után néhány hónap óta ismét magyar tulajdonban van (15 millió euró fejében) egy római kori ezüst leletegyüttesnek a hét darabja. A valaha Polgárdi közelében kiásott készletből ma összesen tizenöt darabot ismerünk, de nem kizárt, hogy ennél jóval többet talált  Sümegh József, akit később – 1980 decemberében – egy borospincében meggyilkoltak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >