ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kiállítás

Egyedülálló és első: elektronikai és elektrotechnikai konferencia és szakkiállítás

Egyre keményebb kihívásokkal kell szembenézniük az elektronikai és elektrotechnikai ipar szereplőinek. A hatékony működéshez élénk piaci mozgásra, folyamatos megújulásra, kapcsolatok építésére van szükség. Ebből a célból a Magyarországi Elektronikai Társaság (MELT) – összefogva szakmai szövetségekkel, partnerekkel és a szakmédiával – az ágazat teljes vertikumát célzó konferenciákkal – munkamegbeszélésekkel összekötött, saját, önálló rendezvény, kiállítás létrehozását tűzte ki célul.

A forradalom előtt – kiállítás és iskolatörténelem

December 4-ig tekinthető meg a Magyar Képzőművészeti Egyetemen (Barcsay Terem, Aula) az a kiállítás, amely a tanintézmény jogelődjének, a Képzőművészeti Főiskolának a történelmét mutatja be 1945–56 között. Akik 1945 körül kezdték tanulmányaikat még szabadon kísérletezhettek kubizmussal, expresszionizmussal vagy absztrakcióval.

„Szerelmes gyűjtemény” – Bayer Ilona televíziós újságíró kollekciójának bemutatója

Az ismert televíziós, Bayer Ilona kapcsolata a képzőművészettel gyerekkorában gyökerezik. Szolnokon, Magyarország legrégebbi művésztelepével szemben nőtt fel, festőművész rajztanára már kisdiákként meghatározta érdeklődését. Több száz alkotást számláló gyűjteményének első darabjai még abból az időből származnak.

Friss állandó kiállítás nyílt a nagycenki Széchényi-kastélyban

Széchenyi István születésének 225. évfordulóján új állandó kiállítással tiszteleg a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum „a legnagyobb magyar” életműve előtt. A szeptember 21-én, nemzeti történelmünk egyik legnagyobb alakjának születésnapján megnyílt tárlat címe: „Megint, s megint szüntelen” – Széchenyi napjai.

Benyovszky-leszármazottak a legendás utazó emléknapján

Benyovszky Móricnak, a 18. század nagy utazójának, földrajzi útleírójának, felfedezőjének munkásságához kapcsolódóan, születésének 275. és halálának 230. évfordulójára emlékeztek szeptember 26-án. A nemzeti évfordulók rangjára emelt megemlékezés szervezésére – G. Németh György c. egyetemi docensnek, a Benyovszky Móric emlékére alakult társaság elnökének a felkérésére – alakult meg az idei Benyovszky-emlékbizottság, melynek tagjai között a három leszármazott – Benyovszky Móric, Benyovszky Móricné (Budapest), Benyovszky Pál (USA) is jelen van.

Todoreszku–Horváth-gyűjtemény: páratlan kincsek közszemlén

Feltárulnak Todoreszku Gyula földbirtokos, bibliofil könyvgyűjtő és felesége, Horváth Aranka páratlan értékű könyvtárának kincsei az Országos Széchényi Könyvtárban. A ritka könyvek mellett korabeli dokumentumok, valamint egykori bútoraik is segítenek megismerni a gyűjtő házaspárt és a gyűjtemény történetét.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >