ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kiadások

Los Angeles is aggódik: a kaliforniai nagyváros nyakán maradhat az olimpia

Los Angeles tényleg elnyerheti a 2024-i olimpiai játékok rendezési jogát – de biztos, hogy ezt akarjuk is? –kérdezte a kaliforniai nagyváros lakosainak nevében Mariel Garza a Los Angeles Times internetes felületén megjelent véleménycikkében, a budapesti visszalépésről szóló hír nyomán. Felidézte, hogy az amerikai olimpiai bizottság választása eredetileg Bostonra esett, legyen a pályázó a keleti parti nagyváros, de ez rossz döntésnek bizonyult: a bostoniak jó része nem kért abból a megtiszteltetésből, hogy nyakig eladósodjék egy olyan esemény miatt, amelyre sokan nem is engedhetik meg maguknak a belépőjegyet.

Mi mennyibe kerül? Pénzügyi kalkulátor főiskolásoknak, egyetemistáknak

Már működik a Diákhitel Központ honlapján a „Pénzügyi tájoló” internetes alkalmazás, mely segít a felsőoktatásba bejutottaknak, szüleiknek, vagy éppen a pedagógusoknak abban, hogy valós képet alkothassanak maguknak a családok költségvetését igen nagy mértékben terhelő továbbtanulás anyagi vonzatairól. A program az egyetemi/főiskolai élet bevételi és kiadási oldalát egyaránt megmutatja az érdeklődőknek.

Vancouver 2010: magas költségek, bizonytalan kiadások A sport – és a körülötte zajló felhajtás – tiszta üzletté válását mi sem bizonyítja jobban, mint a csúcsdöntöge-tések hajhászása. És modern világunk természetéből fakadóan nemcsak a pályán, hanem pályán kívül is. Nincs ez másként Vancouverben, a XXI. téli olimpiai játékokon sem. Még föl sem lobbant az olimpiai láng, s ez a rekorddöntési kényszer máris halálos tragédiába torkollott: a világ legveszélyesebb szánkópályáján edzés közben életét vesztette egy grúz sportoló.