Címke: kilakoltatás

Megkezdődtek a kilakoltatások a miskolci számozott utcákban

Egy mozgáskorlátozott nénit és kisgyermekes családot tettek utcára ma a miskolci számozott utcákban. A városvezetés ezt a városrészt akarja felszámolni, hogy helyet csináljon a közeli stadion parkolójának. A Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság ma sajtótájékoztatót tart a helyszínen – értesült a Roma Sajtóközpont.

Kilakoltatásra ítélt családok jajkiáltása

A Magyar Szociális Fórum ma arra kérte a kormányt, hogy a téli kilakoltatási tilalom április végi lejárta után se engedélyezze azoknak a családoknak, egyedülálló idős, beteg embereknek a kilakoltatását, akik az utcán köthetnek ki másik lakhatás híján.

Kilakoltatták a műtét előtt álló rokkant asszonyt

Rendőri biztosítás mellett ma délelőtt kilakoltatták otthonából a műtét előtt álló rokkant asszonyt és férjét. Kovács Róbert kőbányai polgármester (FIDESZ-KDNP) válaszra sem méltatta a Magyar Szociális Fórum közbenjárását, hogy legyen tekintettel az asszony egészségi állapotára, és ne rakja őt az utcára – jelentette a Magyar Szociális Fórum a történtekről.

Nyolcgyermekes családot fenyeget a kilakoltatás – „Egyszerűen csak élni szeretnénk”

Önkormányzati vagy állami segítség nélkül egy hónapon belül az utcán köthet ki az a nyolcgyermekes család, amelyet Újpalotán ítéltek kilakoltatásra. A két felnőtt és nyolc gyerek kilátástalan helyzetében halvány reménysugár László Tamás polgármester, országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP) csütörtöki ígérete, amely szerint a XV. kerületi önkormányzat segítene, hogy új otthonhoz jusson. A család iránti szolidaritás jegyében Farkasék lakásánál ma megjelent a mindkét lábára amputált Nagy Lajosné, akit a kerületi polgármester utasítására tavaly nyáron lakoltattak ki újpalotai önkormányzati lakásából 15 éves unokájával együtt – tudatta a Magyar Szociális Fórum a család lakásában megtartott pénteki sajtótájékoztatóról.

Társadalmi gondoskodás a kilakoltatott kőbányai családról

Az Otthonvédők társadalmi gondoskodásának köszönhetően egyetlen éjszakát sem kellett az utcán töltenie annak a 11 fős családnak, amelyet kedden lakoltattak ki Kőbányán – adott hírt róla a Magyar Szociális Fórum pénteken. A készenléti rendőrség közreműködésével utcára tett családnak a kilakoltatásuk ellen fellépő civilek azonnal segédkezet nyújtottak, és fedelet biztosítottak nekik, míg állandó lakáshoz nem jutnak.

Népi ellenállás közepette kilakoltatták otthonából a 11 fős kőbányai családot

Kovács Róbert kőbányai fideszes polgármester utasí­tására a végrehajtó kedd délután kilakoltatta otthonából Faragó Ferenc Mihály 11 fős családját. A népes famí­lia kilakoltatása népi ellenállásba ütközött, és csak rendőri erő bevetésével tudták végrehajtani. A család az utcára került – jelentette a Magyar Szociális Fórum kedd este. AzOtthonvédők reggel óta szembesültek Sóváry végrehajtóval és rendőri kí­séretével, és abban bí­ztak, hogy a kerületi vezetésben felülkerekedik a józan ész, és legalább addig otthonában hagyja a családot, amí­g a tanév be nem fejeződik. De Kovács polgármester az utolsó lehetőséget is elszalasztotta a békés megoldásra: elutasí­totta a jobbikosZ. Kárpáti Dániel országgyűlési képviselő közbenjárását, valamint a Magyar Szociális Fórum szervezőjének felszólí­tását is, hogy halasszák el a kilakoltatást.  


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >