Címke: kilakoltatás

Rendőri előállítások közepette kilakoltatták az agytumoros asszonyt Józsefvárosban

Rendőri beavatkozással csütörtökön délelőtt kilakoltatták budapesti, VIII. kerületi otthonából az agytumoros asszonyt, vese- és cukorbeteg férjét, és a műtét előtt álló 12 éves kisfiúkat – számolt be róla a Magyar Szociális Fórum (MSZF) a helyszínről.

Megkezdődtek a kilakoltatások a miskolci számozott utcákban

Egy mozgáskorlátozott nénit és kisgyermekes családot tettek utcára ma a miskolci számozott utcákban. A városvezetés ezt a városrészt akarja felszámolni, hogy helyet csináljon a közeli stadion parkolójának. A Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság ma sajtótájékoztatót tart a helyszínen – értesült a Roma Sajtóközpont.

Kilakoltatásra ítélt családok jajkiáltása

A Magyar Szociális Fórum ma arra kérte a kormányt, hogy a téli kilakoltatási tilalom április végi lejárta után se engedélyezze azoknak a családoknak, egyedülálló idős, beteg embereknek a kilakoltatását, akik az utcán köthetnek ki másik lakhatás híján.

Kilakoltatták a műtét előtt álló rokkant asszonyt

Rendőri biztosítás mellett ma délelőtt kilakoltatták otthonából a műtét előtt álló rokkant asszonyt és férjét. Kovács Róbert kőbányai polgármester (FIDESZ-KDNP) válaszra sem méltatta a Magyar Szociális Fórum közbenjárását, hogy legyen tekintettel az asszony egészségi állapotára, és ne rakja őt az utcára – jelentette a Magyar Szociális Fórum a történtekről.

Nyolcgyermekes családot fenyeget a kilakoltatás – „Egyszerűen csak élni szeretnénk”

Önkormányzati vagy állami segítség nélkül egy hónapon belül az utcán köthet ki az a nyolcgyermekes család, amelyet Újpalotán ítéltek kilakoltatásra. A két felnőtt és nyolc gyerek kilátástalan helyzetében halvány reménysugár László Tamás polgármester, országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP) csütörtöki ígérete, amely szerint a XV. kerületi önkormányzat segítene, hogy új otthonhoz jusson. A család iránti szolidaritás jegyében Farkasék lakásánál ma megjelent a mindkét lábára amputált Nagy Lajosné, akit a kerületi polgármester utasítására tavaly nyáron lakoltattak ki újpalotai önkormányzati lakásából 15 éves unokájával együtt – tudatta a Magyar Szociális Fórum a család lakásában megtartott pénteki sajtótájékoztatóról.

Társadalmi gondoskodás a kilakoltatott kőbányai családról

Az Otthonvédők társadalmi gondoskodásának köszönhetően egyetlen éjszakát sem kellett az utcán töltenie annak a 11 fős családnak, amelyet kedden lakoltattak ki Kőbányán – adott hírt róla a Magyar Szociális Fórum pénteken. A készenléti rendőrség közreműködésével utcára tett családnak a kilakoltatásuk ellen fellépő civilek azonnal segédkezet nyújtottak, és fedelet biztosítottak nekik, míg állandó lakáshoz nem jutnak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >