ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kilakoltatás

Bécsi példa a kilakoltatások megszüntetésére

Évente mintegy 900 esetben kerül sor kilakoltatásra Bécsben, ami az önkormányzati bérlakásokban élő családok kevesebb, mint fél százalékát érinti. Mivel a városnak ez az arány is túl magas, 2017 februárjától célzottan képzett szociális munkások segítenek az érintetteknek.

Kilakoltatták és bilincsbe verve pszichiátriai intézetbe zárták a 72 éves rokkantat

Budapesti-Terézvárosban rendőrségi akció keretében péntek délután erőszakkal kilakoltatták Izabella utca otthonából, és bilincsbe verve a dabasi pszichiátriai intézetbe szállították Hüvelyes Lajos 72 éves rokkantat – jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) a mozgáskorlátozott férfit segítő önkéntes fiatalok tájékoztatása alapján. Hüvelyes Lajostól elvették mobil telefonját, és elérhetetlenné vált. Elhurcolása óta sem az MSZF, sem önkéntes segítői nem tudtak beszélni vele.

Rendőri előállítások közepette kilakoltatták az agytumoros asszonyt Józsefvárosban

Rendőri beavatkozással csütörtökön délelőtt kilakoltatták budapesti, VIII. kerületi otthonából az agytumoros asszonyt, vese- és cukorbeteg férjét, és a műtét előtt álló 12 éves kisfiúkat – számolt be róla a Magyar Szociális Fórum (MSZF) a helyszínről.

Megkezdődtek a kilakoltatások a miskolci számozott utcákban

Egy mozgáskorlátozott nénit és kisgyermekes családot tettek utcára ma a miskolci számozott utcákban. A városvezetés ezt a városrészt akarja felszámolni, hogy helyet csináljon a közeli stadion parkolójának. A Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság ma sajtótájékoztatót tart a helyszínen – értesült a Roma Sajtóközpont.

Kilakoltatásra ítélt családok jajkiáltása

A Magyar Szociális Fórum ma arra kérte a kormányt, hogy a téli kilakoltatási tilalom április végi lejárta után se engedélyezze azoknak a családoknak, egyedülálló idős, beteg embereknek a kilakoltatását, akik az utcán köthetnek ki másik lakhatás híján.

Kilakoltatták a műtét előtt álló rokkant asszonyt

Rendőri biztosítás mellett ma délelőtt kilakoltatták otthonából a műtét előtt álló rokkant asszonyt és férjét. Kovács Róbert kőbányai polgármester (FIDESZ-KDNP) válaszra sem méltatta a Magyar Szociális Fórum közbenjárását, hogy legyen tekintettel az asszony egészségi állapotára, és ne rakja őt az utcára – jelentette a Magyar Szociális Fórum a történtekről.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >