17. AV Trend & Hifi Show

Címke: kiskorú

Sanyargatja a magyar kormány a menedékkérőket

A kedden az Országgyűlésnek benyújtott határőrizeti eljárás szigorításával kapcsolatos törvénymódosító csomag súlyosan ellentétes Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeivel és a magyar szabályozással is; elfogadásával hazánk ismét a szégyenpadra kerülhet. Az Amnesty International Magyarország szerint téves a kormány kiindulópontja: Magyarországon nincs bevándorlási válsághelyzet, alig érkeznek menedékkérők az országba, ellátásuk a rendelkezésre álló befogadó állomásokon megoldható lenne.

Gyermekvédelmi internet-kerekasztal alakult

Gyermekvédelmi internet-kerekasztal néven piaci, civil és állami szférából egyaránt delegált tagokból álló tanácsadó testület kezdi meg működését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, Karas Monika mellett. A testület állásfoglalásokat, ajánlásokat dolgoz ki a gyermekbarát internetezés elterjesztésére, foglalkozik majd a szűrőszoftverek hatékony alkalmazásával és egyedi panaszokkal is. A grémium szerdán az NMHH székházában tartotta első ülését.

Állampolgári bejelentés alapján 14 millióra bírságolta a Médiatanács az RTL Klubot

Legutóbbi ülésén 14,3 millió forintra bírságolta a Médiatanács az RTL Klubot a kiskorúakat védő rendelkezések megsértése miatt. A bírságot az Éjjel-nappal Budapest két adása és tizenkilenc előzetese miatt szabta ki a testület. A Médiatanács kiemelt feladata a kiskorúak védelme, ezért rendszeresen ellenőrzi, vizsgálja, hogy megfelelő-e a televíziókban sugárzott tartalmak korhatár-besorolása. 

Súlyos veszélyek fenyeget(het)ik a gyerekeket a Facebookon

Egy friss felmérés szerint a 13 évesnél fiatalabb magyar lányok, fiúk negyede már facebookozik. Ez egyrészt ellenkezik a közösségi portál szabályaival, másrészt alapvető adatvédelmi és nevelési kérdéseket vet fel. A szabályzat szerint ugyanis nem tehetnék meg, mégis sokan bejegyzik magukat a Facebookra a 13 évesnél fiatalabb magyarok. A G Data felmérésekor a kutatók ezer magyar internetezőt kérdeztek meg arról, hogy a vele egy háztartásban élő, 13 évesnél fiatalabb használja-e a legnagyobb közösségi oldalt.

Kilencéves kislány méltóságát sértette meg a TV2

"Tízmillió forintos büntetést kapott a TV2, mert egy szexuális visszaélés gyermekkorú áldozatát ismételten megalázó módon szerepeltette a Tényekben. A büntetés összegének megállapításakor figyelembe vette azt a körülményt, hogy a TV2 rövid időn belül ismételten, megalázó helyzetben, az emberi méltóságot megsértve szerepeltetett műsorában kiskorú gyermeket.

Norton-jelentés: a család a netre költözött – félteni való gyerekek

Játszani is engedd, kedves szülő, a gyermekedet a világhálón, de ha lehet, legyél mellette! És ne csupán játék közben, hanem akkor is, ha a manapság oly’ divatos közösségi médián (pl. Facebook) építgeti kapcsolatait, mert sajnos, sosem tudható, ki búvik meg a virtuális világ hetvenhetedik bugyrában, és mire igyekszik rávenni a tapasztalatlan lányokat, fiúkat. A Norton Online Family legújabb tanulmánya új megvilágításba helyezte a digitális kor gyerekekre gyakorolt hatását – jelentette be a többi között Gombás László, a Symantec magyarországi képviseletének vezető szakembere ma délelőtt újságírók előtt.


1 2   >