ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kiszámíthatatlan

Populizmus, nacionalizmus: Magyar- és Lengyelország próbakő a Nyugat számára

A jobboldali populisták Merkel oldalán sorakoztak fel a berlini terrortámadás ügyében, de sokan közülük összekapcsolták az akciót és migránsok beáramlásával – írja a Time. A szélsőjobbos, iszlámellenes német AfD vezetője szerinte Németország többé nem biztonságos a beözönlő tömegek miatt, és a kancellárnak kötelessége, hogy ezt megmondja a népnek. A francia Le Pen felszólított, hogy azonnal állítsák le az idegenek befogadását. A holland Wilders azt hangoztatta, hogy immár politikai forradalomra van szükség. A brit Farage a német kormányfőt tette felelősség a történtekért. Ugyanakkor részvétét fejezte ki Orbán Viktor, aki határozottan elutasítja a migránsok szétosztását.

Trump gúnyt űz a liberális világrend alapértékeiből

Lehet, hogy Trump gazdasági ígéretei tetszenek Le Pennek, Farage-nak és Orbánnak, csak éppen az efajta beszédekből nem következnek életképes munkahely-teremtési stratégiák – írja a The New York Times. A populista lázadás magához vonzotta a világ jó részén a középosztálybeli munkásokat, akik úgy érzik, hogy magukra maradtak a változások közepette. A politikusok mindenütt igyekeznek kiengesztelni ezeket az elszánt rétegeket, amelyek a jövedelmek igazságosabb elosztását követelik.

Orbán nyerte a meccset – Magyarország az idegenellenesség csúcsára tör

A tegnapi kamatdöntést kommentálják a külföldi lapok. A Reuters beszámolója szerint Magyarországnak most jó esélye van arra, hogy még idén felminősítsék, bár a politikája gyakran még mindig kiszámíthatatlan. A német közszolgálati média az idegenellenesség csúcsának minősíti, hogy Magyarország bűncselekménnyé akarja nyilvánítani az illegális határátlépést. A Le Monde szerint a meccset Orbán Viktor nyerte meg, mert végül Magyarország nem fogad be egyetlen menekültet sem a közös kvóta alapján. – Az EU konferenciát tervez a Balkánon áthaladó menekülthullámról. A házigazda várhatóan Magyarország lesz, amely jelenleg kerítést emel a szerb határon...

A magyar gazdasági lassulásával számol a Capital Economics – Görögország kilép az eurózónából?

A londoni székhelyű Capital Economics elkerülhetetlennek tartja Görögország kiválását az euróövezetből. A Capital Economics vezető közgazdásza, Julian Jessop (a képen) az Alapblognak adott interjúban kijelenti: a kilépés fogja stabilizálni mind Görögország, mind az euróövezet helyzetét.

A magyar Napóleon – menekültügyben az Orbán-kormány kiszámíthatatlan tényező

A magyar Napóleon címet adta a legtekintélyesebb német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung blogírója a Mundruczó Kornél „A fehér isten” című filmjét ismertetető véleményének, amelyet ő is társadalmi parabolának tart, hiszen mint megállapítja, az alkotás az emberség, az empátia végéről szól, azaz a mai magyarországi állapotokat tükrözi. A szerző, aki az egyik berlini könyvkiadó irodalmi lektorátusát vezeti, emlékeztet arra, hogy a hatalom éppen kerítést akar építeni a déli határon, a kormányszóvivő pedig azt közölte, hogy a csónak megtelt, mert az idén 50 ezer menekült érkezett az országba.

A beruházások 97%-át az EU fedezi – a többi kormányzati presztízsépítkezés

A magyar gazdasági növekedés idei kedvező adatai, sajnos, nem jelentik a lecsúszási folyamat megfordulását, mert egyszeri tényezők együttes hatására jöttek létre. Közöttük szerepel az uniós források felhasználásának torlódása – írja a többi között dr. Katona Tamás kandidátus, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora az Infovilág rendelkezésére bocsátott legfrissebb elemzésében.


1 2   >