ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kitüntetés

Arany János – Montgomery

A walesi Montgomery díszpolgárává avatták Arany Jánost. A walesi bárdokban megénekelt történetet az ötszáz dalnok lemészárlásáról Arany János révén természetesen többen ismerik ugyanis Magyarországon, mint Walesben. Ezt figyelembe véve döntött úgy Montgomery tanácsa, hogy Arany Jánost posztumusz "Montgomery Szabad Polgára" címében részesíti.

Orbán a szélsőjobb ideológusainak engedte át a közmédia irányítását

Magyarországon, az unió egyik tagállamában felháborodást keltett, hogy a református lelkész Balog Zoltán tárcavezető javaslatára egy antiszemita és rasszista újságírót tüntettek ki – írja a francia Le Monde. A miniszterelnök fiatalkori barátja, a Fidesz társalapítója, Bayer Zsolt lovagkeresztet kapott. A hatalmat tömjénező munkásságát a kormánypárti Magyar Hírlapban fejti ki. Gyűlöletkeltés miatt a médiahatóság két ízben is elmarasztalta az újságot. Bayer szeret nekimenni a romáknak, a zsidóknak és a migránsoknak.

Érdemtelen kapta az érdemrendet – menekült-krónika és politikai háttér

A washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum elítéli, hogy a magyar kormány kitüntette Bayer Zsoltot. Az állásfoglalás emlékeztet arra, hogy a Köztársasági Érdemrendet azok kaphatják meg, akik kitűnnek az ország és az egyetemes emberi értékek szolgálatában. A publicista esetében viszont hosszú a rasszista beszédek listája, a sajtóban pedig rendkívül provokatív antiszemita és roma-ellenes cikkeket jelentet meg. Az üzenet emlékeztet arra, hogy Magyarországon a miniszterelnök és az államfő dönt a hivatalos elismerésekről, és a kormány ismételten zéró toleranciát hirdetett a zsidóellenességgel szemben.

Orbán bizalmát és elismerését élvezik a gyűlölet magyar prédikátorai

Felháborodást és hitetlenséget keltett Schöpflin György, amikor azt javasolta, hogy levágott disznófejekkel riasszák el a muzulmán menekülteket a déli határon – írja a legkonzervatívabb brit napilap, The Daily Telegraph. Az előzmény az volt, hogy valakik cukorrépából faragott koponyákat szögeztek a kerítésre. A magyar hatóságok hírek szerint még csak meg sem próbálták, hogy eltávolítsák azokat. A vitában a Human Rights Watch igazgatója úgy értékelte, hogy a Fidesz-politikus megjegyzése igencsak bántó. Mint mondta, nagyon furcsa, hogy ilyesmi hallható egy Európa-parlamenti képviselőtől, aki ráadásul egykoron megbecsült történész volt.

Nemzetünk érme

Nem mindig csillog. Megbecsülhetik, fényesíthetik, vitrint kereshetnek hozzá (nem brókerházat), de el is felejthetik. Kitagadhatják, elűzhetik. Aranyérem is tud éhezni, vadkendert nevelni, ikont csempészni. Ha ügyesen hugyoz, doppingolhat. Az aranyéremnek is lehet múltja, családja, és ha véletlenül rossz helyre születik, a törvények rá is vonatkoznak. 

Kitüntették a panamai offshore-botrány kiszivárogtatóit Bécsben

Data Journalism Awarddal ismerték el a Panama-iratok néven elhíresült offshore-botrány kiszivárogtatóit a bécsi újságíró-konferencián, a GEN Summit 2016-on. A rendezvényen több mint hatszáz szerkesztő és médiaszakember vitatta meg az újságírás és hírkészítés jövőjét.


1 2 3 4 5 6 7 8 9   >