ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kockázat

Mérgezett örökségünk – Szennyezett területek, időzített vegyi bombák itthon

A Greenpeace ma látványos akcióval mutatta be a „Mérgezett örökségünk – Szennyezett területek, időzített vegyi bombák Magyarországon” című kiadványát [1] és digitális gyűjteményét. [2] A jelentés gyakran rákkeltő és mérgező anyagokkal szennyezett olyan területeket mutat be, melyek a rendszerváltás előtti időszakból maradtak ránk, vagy az utóbbi huszonhét év alatt keletkeztek, és folyamatosan veszélyeztethetik a környezetet, a lakosságot.  A zöldszervezet a jogszabályi környezet hiányosságaira hívja fel a figyelmet és „a szennyező fizet” elvének érvényesítését követeli a méregmentes Magyarország érdekében.

Az Európai Unió vezetése hamiskártyásnak tekinti Orbán Viktort

A Financial Times szerint jó pár uniós tagállamban megelégedés fogadja, hogy a jelek szerint vereséget szenvedett Orbán Viktor és az ő nyers illiberális demokráciája. Ellenfelei közül többen azt mondják, a politikust nem érte ekkora kudarc 2010 óta. Az eredmény azt mutatja, hogy vannak határai, ha valaki ördögnek festi le a bevándorlókat és felkorbácsolja a félelmeket. A kormányfővel szemben nagy az elégedetlenség Európában, már csak a no go-zónák miatt is. Orbán a népszavazással mindenekelőtt azt akarta bizonyítani, hogy migránsellenes, konzervatív nacionalizmusa élvezi a magyarok lelkes támogatását.

Sugárzó korrupció: nem akarnak atomerőművet a magyar fiatalok

Az évezredekig sugározó atomhulladék, az orosz atomerőmű és korrupt politikusok helyett inkább nap- és szélenergiát szeretnének a fiatalok a jövőben. Az Energiaklub az EFOTT-on fesztiválozókat kérdezte, akiknek a véleménye egységes, ha arról van szó, hogy milyen energetikai jövőt képzelnek el Magyarország számára.

Kezdődik a nyaralási idény – terrortámadás-kockázat

A terrortámadásokat nem mindig lehet megelőzni, de a kockázatok kellő elővigyázatossággal számottevően mérsékelhetők. Az utasbiztosítással rendelkezők minden segítséget megkapnak, ha egy ilyen sajnálatos esemény miatt megsérülnének – jelentette ki Horváth Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) Utasbiztosítási Bizottságának elnöke a szövetség mai tájékoztatóján.

Viktor hadba vonul –  Magyarország nagy kockázat az Európai Unió számára

A 10 millió magyar egyharmada a létminimumon él, vagy már teljesen elszegényedett, ám az állam nem törődik velük – kezdi tudósítását a svájci Tages-Anzeiger munkatársa. Most a biciklis futárok segítenek nekik – önkéntes alapon és nagyon okosan. – „Orbán Viktor hadba vonul – a politikus pártja egy részével, valamint Amerikával civakodik” című cikkében az Economist brit folyóirat írott változata úgy látja, hogy nem jól kezdődik az új év a kötekedő magyar miniszterelnök számára. Tizenkét százalékot esett a Fidesz népszerűsége, saját támogatottsága pedig tizenhat százalékot zuhant.

Paks II. – nagy beruházás, nagy korrupciós kockázat

Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne nagyberuházásoknál a korrupció, úgy beszéltek róla az Energiaklub és a Heinrich Böll Alapítvány „Paksról komolyan” című konferenciáján. Legfeljebb az kérdéses, mennyire lehet mérsékelni a kenőpénz költségének kockázatát, amely a nemzetközi tapasztalatok szerint öt százalék, de a hazai gyakorlatban inkább 10-15 százalékra becsülik. Ez Paks II. esetében akár 600 milliárd forint is lehet.


1 2 3 4 5   >