ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kollégium

Halasztódik a győri helyi közlekedés korszerűsítése – sürgető a vasútállomás fölújítása

Elfogadta Győr közgyűlése pénteken a város idei költségvetését, a források ez évi összege több mint 15 milliárd forinttal meghaladja a tavalyit. A rendeletben, amelyet az ülésen 17 igen és 4 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadtak el, 41 milliárd 626 millió forint bevételi és 55 milliárd 181 millió forint kiadási főösszeg szerepel.

A korrupció jelen van a magyar felsőoktatásban is

A korrupció ott van a magyar felsőoktatásban is – az intézményekben, a Hallgatói Önkormányzatban (HÖK), az ösztöndíjak és a kollégiumi helyek odaítélésében – ez derül ki a Transparency International (TI) magyarországi tagozatának legújabb kutatásából, amely az oktatás helyzetét vizsgálta. Magyarországon 500 diákot kérdeztek meg kérdőíves vizsgálatban, és mélyinterjúkat készítettek oktatókkal és államigazgatási szakemberekkel.

Az Audi-bővítés élteti a győri ingatlanpiacot

Fellendült a győri bérlakáspiac, elsősorban az Audi bővítésének hírére. A bérleti díjak 25-30%-kal nőttek néhány hónap alatt, a győri lakóingatlanok hamarosan befektetési célpontokká válhatnak. Az új beruházásoknak köszönhetően 2-3 év múlva várhatóan az értékesítési piac is be fog indulni. A fellendülés vesztesi átmenetileg az egyetemisták lehetnek, akiknek most nehezebb olcsó szállást találni, mint tavaly – összegzi a győri lakáspiac helyzetét az ingatlanmagazin.com.

„Az infrastrukturális beruházásoknak a hallgatók tehetségét kell szolgálniuk, mert a felsõoktatás immáron a színvonalról szól” – jelentette ki ma délután Hiller István. Az oktatási és kulturális miniszter a gödöllői Szent István Egyetem diákotthona felújított épületeinek avatásán dicsérte a diákok tehetségét és a professzorok felkészültségét. Így fogalmazott: „A hallgatók, mint a nyitott világ alkotó értelmiségének tagjai ezzel a tehetséggel és felkészültséggel a legjobbak lehetnek.”