ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: korhatár

Nyugdíjak csak akkor lesznek, ha vannak aktívak, gazdasági növekedés, tartalékképzés

Cikksorozat jelent meg a minap az Alapblogon: Szabó László, a Concorde Alapkezelő elnöke felvetette a demográfia megváltozásával kapcsolatosan, hogy az egy nyugdíjasra jutó aktív dolgozók arányát tekintve sokkal rosszabb a helyzet, mint ahogy hivatalos adatok mutatják, tekintve, hogy a legtöbb országban a valós nyugdíjba vonulás átlagéletkora jóval alacsonyabb, mint a hivatalos nyugdíj-korhatár.

Nyugdíj: erősödő borúlátás –  korhatár: 68–72 év?

Egyre kedvezőtlenebbül vélekednek az emberek nyugdíjba vonulásuk feltételeiről: az Union Biztosító két évvel ezelőtti, majd az idén megismételt kérdésekre adott válaszok alapján mind kisebb összegű nyugdíjra számítanak. A többség 68 éves nyugdíjkorhatárt jósol, a 25 évesnél fiatalabbak  átlagosan 72 évvel kalkulálnak.  Azok, akik nyugdíjra előtakarékoskodnak, általában havonta 520 000 forint közötti összeget szánnak nyugdíj célú megtakarításra.

Egységes uniós jogosítvány itthon is

Egységessé válik a vezetői engedélyek megjelenése az Európai Unióban. Az új szabályoknak megfelelően már Magyarországon is új típusú jogosítványokat adnak ki. Emelkednek a vezetői engedélyek bizonyos kategóriáinak korhatárai. A „C” kategória (tehergépkocsi) az eddigi 18 helyett 21 éves kortól vezethető - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának közös sajtóközleményéből. 

 

Quadok, mopedautók csak rendszámmal Mától megváltoztak a négykerekű segédmotoros kerékpárok – quadok, mopedautók – közúti forgalomban való részvételének szabályai. Kötelezővé válik az újonnan használatba vett, a közúti forgalomban részvételre alkalmas kivitelű quadok, illetve a mopedautók ellátása rendszámmal.