Címke: kormány

Rezsicsökkentés és taktikai elemek – mi lesz a folytatás?

A kormány mindent megtesz egyik legfontosabb intézkedése, a rezsicsökkentés eredményeinek megvédéséért – jelentette ki a kormányszóvivő hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Kovács Zoltán ezt azt követően nyomatékosította, hogy a hvg.hu hétfőn közzétett cikke szerint Trócsányi László igazságügyi miniszter május 8-i keltezéssel arról írt az uniós energetikai biztosnak, hogy a kormány olyan lépéseket tervez, amelyek eredményeként leáll a rezsicsökkentés, sőt a honlap szerint a levélben leírt, kilátásba helyezett lépések nyomán nem kerülhető el a gáz és az áram drágulása.

Tények és tévhitek – 15 civil szervezet nyilatkozata az átláthatóságról

A múlt héten jelent meg a Magyar Közlönyben a nemzeti korrupcióellenes program elfogadásáról szóló kormányhatározat. Eszerint a kormány a civil szervezetek átlátható működése céljából tanulmányozná a működésüket meghatározó jogszabályi rendelkezések érvényesülését, valamint megvizsgálná a vagyonnyilatkozat megtételére kötelezhető személyi kör szélesítésének lehetőségeit. Erre reagálva 15 civil szervezet nyilatkozatot adott ki.

Indokolatlan és veszélyes a kormányzati beavatkozás a reklámpiacba

A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) indokolatlannak, szakmailag megalapozatlannak és az egész magyar gazdaság számára rendkívüli mértékben veszélyesnek tartja a kormány ilyen mértékű beavatkozását a reklámpiac működésébe.

Reklámadó: a szakmai szervezetek az eltörlését kérik

Sajtóértesülések alapján – tekintettel az Európai Bizottság eljárására – a szakma azt várta, hogy a kormány egyeztet az érintett szervezetekkel, amelyre többször is utalt a nyilatkozataiban. Ennek ellenére egyeztetés nélkül újabb tervezet jelent meg a kormany.hu-n.

Paks–II: újabb EU-vizsgálatok

Újabb vizsgálatokat folytat az Európai Unió a paksi bővítés szabályosságáról, miközben hazánk már a fejlesztéshez kapott orosz kölcsön első részletének lehívását tervezi. A nemzetközi sajtóban is komoly visszhangot keltett a Quaestor-botrány, amelynek kapcsán ismét erős nyomás nehezedik Orbán Viktor miniszterelnökre; a Jobbik továbbra is próbálja levetni magáról a szélsőjobbos titulust, hogy Vona Gábor miniszterelnök lehessen. – Sok egykori tehetség nem ért célba, mások, mint Tarsoly, a bukásig piramisjátékot folytattak. A buborék kipukkant és kattant a bilincs – írja a Der Standard.

Egyértelmű összefüggés a gazdasági nehézségek és a politikai szélsőségesség között

Az Erste után az összes nagy hazai és külföldi bank kiegyezett Orbán Viktorral. Eszerint lemond a jogvitáról a kormánnyal és fogcsikorgatva ugyan, de elfogadja annak lépéseit, a devizahitelek kötelező átváltásától kezdve Európa legmagasabb bankadóján át, egészen a pénzügyi ágazat egy részének visszaállamosításáig. Az egyik budapesti ügyvédi iroda munkatársa azt mondta, hogy alaposan elemezték a jogi helyzetet, mármint hogy indítsanak-e befektetés-védelmi pert a hatalom ellen. Jók is a kilátások, ám a bankok más utat választottak – tudósít a Der Standard.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >