Címke: kormány

Orbán brutális megszorításokra készül: megadóztathatják a nyugdíjakat, fizetős lehet az egészségügy, új adók jöhetnek

Orbán Viktor álljon ki és ismerje el, hogy az önkormányzati választás után megadóztatja a nyugdíjasokat, fizetőssé teszi az egészségügyi ellátást és óriási adóemelést jelent be! Még maga a kormányfő sem tagadja, hogy olyan változtatásokra készül, amelyek a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlenül érintik. Nem véletlen, hogy a kormányfő még a Fidesz évadnyitó frakcióülésén sem mert beszélni terveiről...Orbán az intézkedések időzítését azzal magyarázza, hogy most sokáig úgysem lesz választás. Az MSZP felhívja az emberek figyelmét, hogy egy választás még lesz, amelyen gátat lehet vetni ennek az elképzelésnek: október 12-én.

Játszik a kormány a közmunkásokkal: csak a választások előtt kellettek

A Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentéséből kitűnik, hogy több mint 100 ezer fős létszámcsökkentést hajtott végre a kormány a választások után. Mindezt úgy, hogy komolyabb társadalmi és politikai visszhangja sem volt. A Policy Agenda bemutatja, hogy kiket érintett ez a nagymértékű leépítés, és milyen hatásai várhatóak.

A gyermekek étkeztetésére ajánlják fel a bukott kormánytagok a különadó-különbözetet!

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy az új kormány megalakulásával posztjukról távozó miniszterek, államtitkárok végkielégítését kisebb mértékű különadó terheli – mondta Szanyi Tibor, az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

RTL Klub: a sajtószabadság nemzeti érték

Ma 13 óra 59 perckor közlemény jelent meg az RTL Klub honlapján: „Határozottan visszautasítunk minden olyan vádaskodást, amely az RTL munkatársainak a demokráciába, a sajtószabadságba vetett hitét, szakmai és etikai hitelét vagy munkatársaink hazafiasságát kérdőjelezi meg. A sajtószabadság nemzeti érték, annak védelme mindnyájunk kötelessége.”

 

 
 

Az Origo-ügy: "a Magyar Telekom elkötelezett a sajtószabadság mellett"  –  a MÚOSZ tiltakozik

A Magyar Telekom az Origo Zrt. 100 százalékos tulajdonosaként kiemelten fontosnak tartja az Origo.hu szerkesztőségének teljes függetlenségét. Nem szólt és a jövőben sem szól bele az Origo szerkesztőségének munkájába, nem dönt a szerkesztőséget érintő személyi kérdésekről. A médiában vitatott személyi döntés az Origo Zrt. vezetőségének a döntése. A Magyar Telekom nem gyakorolt nyomást és nem kérte az Origo Zrt. vezetőségét a portál főszerkesztőjének leváltására. A Magyar Telekom határozottan cáfolja a sajtóban megjelent azon találgatásokat, amelyek az Origo.hu főszerkesztőjének távozását a Magyar Telekom és a Magyar Kormány közötti megállapodással hozzák összefüggésbe. 

Kilakoltatásra ítélt családok jajkiáltása

A Magyar Szociális Fórum ma arra kérte a kormányt, hogy a téli kilakoltatási tilalom április végi lejárta után se engedélyezze azoknak a családoknak, egyedülálló idős, beteg embereknek a kilakoltatását, akik az utcán köthetnek ki másik lakhatás híján.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >