16. AV Trend & Hifi Show

Címke: kormány

Ki mit tud az oligarchákról?

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, augusztus 6-12. között 1100 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta, hogy mit gondolnak a magyar választók a kormányhoz közel álló háttéremberekről. A kutatás eredménye alapján elmondható: a megkérdezettek meglehetősen jól ismerik a nem választott háttérembereket is, különösen Andy Vajnát, és Simicska Lajost, akinek a tevékenységét tízből kilenc választópolgár meg tudja ítélni. 

Már két éve vissza kellett volna adni Magyarországnak a normális besorolást

Versenyt futnak az idővel a menekültek, hogy bejussanak Magyarországra, még mielőtt elkészül a kerítés a nem kívánatos jövevények távoltartására – tudósít az Al-Jazeera. Az ENSZ Menekültügyi Szervezetének szerbiai vezetője megerősítette: az épülő magyar kerítés felgyorsította a menekültáradatot – számol be az osztrák Der Standard. Nouriel Roubini, a New York University és a Yale Egyetem tanára, a gazdasági és pénzügyi elemzésekkel foglalkozó RGE Monitor elnöke Magyarország esetén mutatja be a Financial Times-ban, hogy végre el kellene felejteni a nagy nemzetköz hitelminősítőket. A világhírű közgazdász azzal érvel, hogy a befektetők rengeteg lehetőséget elszalasztanak a magyar piacon, miután az ország még mindig a bóvli kategáriában van, holott már két éve vissza kellett volna adni neki a normális besorolást.

Megosztja a menekülthullám a magyarokat – a populista Orbán a bevándorlást összekapcsolja a bűnözéssel

A társadalom kétféleképpen reagál: az egyik oldal több hivatalos segítséget sürget a migránsoknak, önkéntes csoportok segítenek a bajba jutottaknak, hogy megmutassák: vissza lehet fogni a gyűlöletet és a feszültséget. A másik tábor viszont azt követeli, hogy keményebben csapjanak le a jövevényekre. – A belefáradt magyarokat megosztja a menekülthullám, egyben táplálja a rasszizmust – írja a Reuters. Naponta mintegy 1500 migráns érkezik az országba, főként afgánok és szírek, és elsősorban Szerbia felől, ám amint túl vannak az adatok felvételén, szinte kivétel nélkül valamennyien továbbállnak nyugatra.

Menekültvadászat: ha a rendőrség kevés, jönnek a szélsőjobbos verőlegények

Az amerikai közszolgálati média tízperces riportfilmben mutatja be, miért épít Magyarország új vasfüggönyt, ahogy az ellenzék nevezi. – A Wall Street Journal kommentárja arra figyelmeztet, hogy Calais-nál mintegy ötezer menekült gyűlt össze. – A Die Welt a kerítésépítésről tudósít: Magyarország gyorsított ütemben akarja befejezni a menekültek ellen emelt kerítést a szerb határon, miközben az építkezés hírére egyre többen jönnek – írják. – Fájdalomküszöbnek, de úgy is mondhatnók: fájdalomhatárnak nevezi a Der Spiegel a magyar–szerb határon kialakult helyzetet, amelyet 12 felvételből álló fényképsorozatban mutat be.

Rezsicsökkentés és taktikai elemek – mi lesz a folytatás?

A kormány mindent megtesz egyik legfontosabb intézkedése, a rezsicsökkentés eredményeinek megvédéséért – jelentette ki a kormányszóvivő hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Kovács Zoltán ezt azt követően nyomatékosította, hogy a hvg.hu hétfőn közzétett cikke szerint Trócsányi László igazságügyi miniszter május 8-i keltezéssel arról írt az uniós energetikai biztosnak, hogy a kormány olyan lépéseket tervez, amelyek eredményeként leáll a rezsicsökkentés, sőt a honlap szerint a levélben leírt, kilátásba helyezett lépések nyomán nem kerülhető el a gáz és az áram drágulása.

Tények és tévhitek – 15 civil szervezet nyilatkozata az átláthatóságról

A múlt héten jelent meg a Magyar Közlönyben a nemzeti korrupcióellenes program elfogadásáról szóló kormányhatározat. Eszerint a kormány a civil szervezetek átlátható működése céljából tanulmányozná a működésüket meghatározó jogszabályi rendelkezések érvényesülését, valamint megvizsgálná a vagyonnyilatkozat megtételére kötelezhető személyi kör szélesítésének lehetőségeit. Erre reagálva 15 civil szervezet nyilatkozatot adott ki.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >