Címke: kormány

Indokolatlan és veszélyes a kormányzati beavatkozás a reklámpiacba

A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) indokolatlannak, szakmailag megalapozatlannak és az egész magyar gazdaság számára rendkívüli mértékben veszélyesnek tartja a kormány ilyen mértékű beavatkozását a reklámpiac működésébe.

Reklámadó: a szakmai szervezetek az eltörlését kérik

Sajtóértesülések alapján – tekintettel az Európai Bizottság eljárására – a szakma azt várta, hogy a kormány egyeztet az érintett szervezetekkel, amelyre többször is utalt a nyilatkozataiban. Ennek ellenére egyeztetés nélkül újabb tervezet jelent meg a kormany.hu-n.

Paks–II: újabb EU-vizsgálatok

Újabb vizsgálatokat folytat az Európai Unió a paksi bővítés szabályosságáról, miközben hazánk már a fejlesztéshez kapott orosz kölcsön első részletének lehívását tervezi. A nemzetközi sajtóban is komoly visszhangot keltett a Quaestor-botrány, amelynek kapcsán ismét erős nyomás nehezedik Orbán Viktor miniszterelnökre; a Jobbik továbbra is próbálja levetni magáról a szélsőjobbos titulust, hogy Vona Gábor miniszterelnök lehessen. – Sok egykori tehetség nem ért célba, mások, mint Tarsoly, a bukásig piramisjátékot folytattak. A buborék kipukkant és kattant a bilincs – írja a Der Standard.

Egyértelmű összefüggés a gazdasági nehézségek és a politikai szélsőségesség között

Az Erste után az összes nagy hazai és külföldi bank kiegyezett Orbán Viktorral. Eszerint lemond a jogvitáról a kormánnyal és fogcsikorgatva ugyan, de elfogadja annak lépéseit, a devizahitelek kötelező átváltásától kezdve Európa legmagasabb bankadóján át, egészen a pénzügyi ágazat egy részének visszaállamosításáig. Az egyik budapesti ügyvédi iroda munkatársa azt mondta, hogy alaposan elemezték a jogi helyzetet, mármint hogy indítsanak-e befektetés-védelmi pert a hatalom ellen. Jók is a kilátások, ám a bankok más utat választottak – tudósít a Der Standard.

Orbán brutális megszorításokra készül: megadóztathatják a nyugdíjakat, fizetős lehet az egészségügy, új adók jöhetnek

Orbán Viktor álljon ki és ismerje el, hogy az önkormányzati választás után megadóztatja a nyugdíjasokat, fizetőssé teszi az egészségügyi ellátást és óriási adóemelést jelent be! Még maga a kormányfő sem tagadja, hogy olyan változtatásokra készül, amelyek a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlenül érintik. Nem véletlen, hogy a kormányfő még a Fidesz évadnyitó frakcióülésén sem mert beszélni terveiről...Orbán az intézkedések időzítését azzal magyarázza, hogy most sokáig úgysem lesz választás. Az MSZP felhívja az emberek figyelmét, hogy egy választás még lesz, amelyen gátat lehet vetni ennek az elképzelésnek: október 12-én.

Játszik a kormány a közmunkásokkal: csak a választások előtt kellettek

A Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentéséből kitűnik, hogy több mint 100 ezer fős létszámcsökkentést hajtott végre a kormány a választások után. Mindezt úgy, hogy komolyabb társadalmi és politikai visszhangja sem volt. A Policy Agenda bemutatja, hogy kiket érintett ez a nagymértékű leépítés, és milyen hatásai várhatóak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >