ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kormányfő

Antall József – Brüsszel, Zágráb, Párizs

Az első szabadon választott miniszterelnök, Antall József (1932–93) nevét kapta az Európai Parlament brüsszeli székháza új épületének egyik szárnya. Antallról, aki fiatalon részt vett az 1956-i forradalomban, és fontos szerepet vállalt az 1989–90. évi rendszerváltás előkészítésében is, határainkon túl is elismeréssel nyilatkoztak a politikusok.

Puskás Ferenc, Hidegkuti Nándor – Madrid, Bernidorm, Kairó

Az ötvenes évek magyar Aranycsapatának labdarúgói 1956 után – hosszabb nyugati portyát követően – részben hazajöttek, részben azonban a külföldön maradás mellett döntöttek. Az előbbiek között jegyzi a sporttörténelem Hidegkuti Nándor (1922–2002) nevét, aki számos más siker mellett a londoni 6–3 középcsatáraként a Wembley-ben belőtt három góljával írta be magát a magyar labdarúgás krónikájába.

Magyar–osztrák kormányfői eszmecsere: új fejezet nyílhat

Jó úton haladunk, sikerülni fog új fejezetet nyitni a magyar–osztrák kapcsolatokban az átláthatóbb, jobb együttműködésért – mondta Christian Kern osztrák kancellár kedden Budapesten, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt. A kancellár kiemelte: a munkamegbeszélés fő témája természetesen a migráció volt. Ausztria hamarosan 20 rendőrt küld a határvédelem támogatására a magyar–szerb határszakaszra – közölte. Hangsúlyozta: ez az első lépés, majd egy szakértői bizottság tisztázza, hogy Ausztria részéről hogyan lehet fokozni ezt a segítségnyújtást. Christian Kern kitért rá: Magyarország kész arra, hogy visszafogadja azokat, akik itt léptek be először az EU területére, és visszajuttatja őket a származási országaikba, elsősorban Koszovóba és Albániába. 

Pilz Olivér állampolgár nem fér bele az orbáni kozmoszba

Erősen kiakadt a Der Standard és a DPA budapesti tudósítója azon, hogy Orbán Viktor a miskolci pedagógusok tiltakozása mögött is külső erőket gyanít. Facebook-bejegyzésében Gregor Mayer a nap paranoid történeteként tárgyalja az esetet. A kormányfőt talpnyalók és bólogatójánosok veszik körül. Az államapparátusban, a közmédiában terror uralkodik, nincs senki, aki ellentmondana neki. Fölfelé hajlonganak, lefelé taposnak, ahogy az Ausztriában utoljára a metternichi időkben volt szokás. A félelem és a megfélemlítés légkörében elképzelhetetlen, hogy egy polgár szuverén módon lépjen fel. A rendszerben, persze, valójában csak alattvalók vannak, akiket mézesmadzaggal és korbáccsal lehet féken tartani.  

Szótlan meghívottak társasága? Külpolitikai célokról tárgyalt a parlamenti frakcióvezetőkkel Orbán és Szijjártó

A parlamenti pártok támogatását kérte a nemzeti külpolitikai célok eléréséhez Orbán Viktor kormányfő és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a frakcióvezetőkkel folytatott szombati egyeztetésen, az Országházban. A megbeszélésen téma volt a segítségnyújtás folytatása Ukrajnának, valamint az amerikai-magyar szövetségesi kapcsolatok erősítése és az Oroszországgal fenntartott pragmatikus együttműködés fejlesztése.

Orbán Viktor miniszterelnök második hete nem reagál a hitelkárosultak kérésére, hogy sürgősen fogadja Róna Péter vezette delegációjukat a hitelprobléma átfogó rendezésére irányuló tervük ismertetése céljából. A miniszterelnöki hivatalban még a telefont sem veszik fel, csak hangposta üzenetet lehet hagyni, de erre sem válaszol senki – tudatta a Magyar Szociális Fórum vasárnap kiadott közleményében.


1 2   >