ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kreativitás

Go-Kart, Go-Bosch! – szupermodern járműveken versenyeznek mérnökjelöltek

Nyolc magyar felsőoktatási intézmény tíz fiatal mérnökcsapata csap össze a Bosch által az idén is megrendezendő látványos fejlesztési versenyen, a Go-Kart, Go-Bosch! már hagyományosnak tekinthető megmérettetésén április 18-án, szombaton, a Papp László Budapest Sportarénában. A jövő mérnökeinek az amerikai egyetemek robotháborúinak hangulatát idéző, ám azoknál jóval magasabb szintű éles versenyhelyzetben kell bizonyítaniuk tudásukat. A megmérkőző csapatok feladata, hogy egy gokartot egy általuk tervezett és kivitelezett rendszerrel felszereljenek Bosch-komponensek beépítésével.

TEDxYouth@Budapest konferencia – új gondolatok, új szemlélet

November 20-án, szombaton Budapest is megrendezi az első TEDxYouth konferenciát. A népszerű TED-eszmecserék és videók világszerte egyet jelentenek az újszerű és újító gondolkodásmóddal és a meghökkentő ötletekkel. Az ENSZegyetemes gyermeknapján, november 20-án a szó világszerte azoké fiataloké, akikre érdemes odafigyelni, akik újító ötleteikkel és újszerű nézőpontjukkal kitűnnek kortársaik közül, és mondanivalójuk van a világ számára.

Fény és árnyék, zsenik és bűnözők – bipoláris betegség Művészek és pszichiátriai betegek – hétköznapi embertársaiktól eltérően – másképpen látják a világot. A történések, események számukra mást jelentenek, más-más hatással vannak rájuk. A művészi hajlam és a mentális betegség egymással szoros kapcsolatban állhat, ám ennek az összefüggésnek mélyebb részleteit, a kapcsolat valódi jellegét csak az utóbbi évtizedekben végzett célzott kutatások révén kezdjük megismerni. 
Figyelj a tehetségekre! – az alkotókészség és innováció európai éve Felismerjük-e a tehetséget egy kisgyermekben? Van-e elegendő türelem, tudás, szeretet a családban, hogy jó irányba fejlessze? Mit tehet az iskola és a társadalom, hogy elegendő ismeret és kísérletező kedv érlelje a képességeket? Elviseljük-e a szokásokon túllépő alkotó, feltalálói ötleteket? Van-e olyan szervezőerő, amely termőre fordítja az újító, újszerű kezdeményezéseket? Sok-sok embertársunk sikere múlhat ezen. És tudunk-e szívből örülni mások sikereinek? Mert ha nem, az ország és Európa társadalma sem lehet igazán sikeres.
2009: «a kreativitás és innováció európai éve» – programízelítő  Két hét múlva, február 25-én kezdődik «a kreativitás és innováció európai évének» magyar programsorozata. A megnyitón az év hazai eseményeit is ismerteti a hazai koordinációért felelős Tempus Közalapítvány. Addig is már olvasható az év magyar honlapja. A rendezvénynaptár tartalmazza majd a megnyitó után a hivatalos hazai programot, és megtalálhatóak lesznek ott az évhez kapcsolódó felhívások, pályázatok is. A honlap kínálata folyamatosan bővül; hírekkel, projektbemutatókkal, személyes interjúkkal, könyvajánlókkal, érdekességekkel várja az érdeklődőket.