ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: krimi

Folyamatos vírusözön fenyegeti az okostelefonokat

Az androidos telefonok a készülékeket zárolni képes zsaroló kártevővel fertőződhetnek meg, és ehhez elegendő egy fertőzött weboldal felkeresése – hívja fel a figyelmet a G Data. A német vírusvédelmi cég szakértői azonban most egy teljesen újfajta, telepítés nélkül is fertőzni képes kártevőtípust észleltek.

Párizsi rejtély – egy argentin író szemével

A Párizsi rejtély című kötettel indította a spanyol nyelven írt krimik sorozatát a Kossuth Kiadó, amelyet az év kiadójának választottak titkos szavazással a könyvszakma szereplői az idei könyvfesztiválon. A könyv szerzője, Pablo De Santis is eljött a fesztiválra. Vele beszélgettünk arról, mi késztette a 21. században arra, hogy egy 19. században játszódó művet írjon.

A pénzváltó: politikai krimi a budapesti könyvfesztiválon

William G. Winkler fordulatos kötete, A pénzváltó az április végi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából jelenik meg - közölte a magyar kiadó alapító ügyvezetője, Bokor Pál. Ezzel a kiadványával az Atlantic Press sorozatot indít, amelynek következő darabját szintén a Németországban élő szerző írta. Címe: A Polónium, témája pedig a hírhedt londoni polóniumos gyilkosság.

A kutya különös esete az éjszakában

Minden létező színházi díjat besöpört tavaly a londoni National Theatre stúdió előadása, hónapokkal előre kell jegyet foglalni Mark Haddon és Simon Stephens darabjára, A kutya különös esete az éjszakában című előadásra. Egy különös világból érkező fiú leckét ad a társadalomnak megértésből és érzékenységből, mert talán kevesebb a különbség köztünk, mint gondolnánk.

Izomagyak! – üljünk be a hűvös moziba

Támad a szaharai hőség, és klímaberendezés híján érdemes bemenekülni valahová, ahol átvészelhetünk néhány forró órát. Ha nem akarunk egy pláza folyosóján darvadozni, üljünk be az emeleti, klimatizált filmszínházba. Persze nem mindegy, hogy mit vetítenek.

Hekkerdzsihád a láthatáron – egy majdnem kulcsregényről

Le kell számolnunk azzal a tévképzettel, hogy jó regényt csak a humán területeken jártas, képzett és az írásművészetben gyakorlott irodalmár ír. Gondoljunk csak Isaac Asimov biokémikusra, akinek Alapítvány-könyvei nem csupán a tudományos-fantasztikus világra hatottak, de a szociológusok, pszichológusok, politológusok képzeletét is felgyújtották. Mellesleg írt fantasy-t, krimit és tudományos ismeretterjesztő könyveket is.