ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kutatás

Trump és a tudomány – tiltakozó amerikai tudósok

Április 22-én, a Föld napján utcára vonulnak az amerikai kutatók, hogy a Trump-kormányzatnak a tudomány eredményeit kétségbe vonó intézkedései ellen tiltakozzanak. Más országokban eddig legalább száz helyszínen szerveznek szimpátiatüntetést. – Tátrai Péter lapszemléje a Science, a Nature, a Scientific American, a New Scientist és a National Geographic elmúlt hetekben megjelent írásaiból. (Kép: Huffington Post)

Közérdekű adatokkal szolgál az Assist.hu

Megnyílt az Assist internetes oldal, a Transparency International Magyarország (TI) legújabb fejlesztése. Az egyelőre próbavváltozatként működő honlap olyan eszköz, amellyel gyorsan és egyszerűen lehet közérdekű adatokat letölteni – derült ki a TI által ma szervezett budapesti sajtóbeszélgetésen.

A legjobb matek- és fizikatanárokat keresik – megvalósulhat egy álom

Általános és középiskolákban fizikát vagy matematikát oktató pedagógusok nyerhetik el az Ericsson Magyarország kutatási és fejlesztési igazgatósága által 1999-ben alapított díjat, melynek célja az itthon és a nagyvilágban is kiemelkedő matematikai és természettudományos alapképzés támogatása, elismerése és erősítése.

Összefogott az ELTE és az informatikai ipar a jövő tehetségeiért

A Bosch, az Ericsson, az evopro és a Morgan Stanley támogatásával az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) informatikai kar havi 50 ezer forintos ösztöndíjjal támogathatja azokat az első éves hallgatókat, akik középiskolai tanulmányaik idején kiemelkedő eredményt értek el matematikából vagy informatikából, és felvették őket a programtervező informatikus szakra.

Hipermodern kutató-fejlesztő központot épít a magyar Ericsson a budai Infoparkban

Jobb és méltóbb helyet nem is találhattak volna az Ericsson magyarországi új objektumának: a Duna budai partján, a Magyar Nobel-díjasok Parkja első ütemeként 24 ezer négyzetméter alapterületű épületegyüttes ad otthont a vállalat Svédországon kívüli legnagyobb kutató és fejlesztő központjának.

Gyengén teljesít a magyar kutatás és fejlesztés – gazdasági kilátások a Brexit után

Az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból kilépése mellett döntő népszavazás fokozott bizonytalanságot, ingatag pénzügyi piacot és hirtelen árfolyam-ingadozásokat eredményezett. Az Európai Bizottság az euróövezet és az EU összefüggésében ma tette közzé a gazdasági kilátások első elemzését, amely nem minősül gazdasági előrejelzésnek. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >