17. AV Trend & Hifi Show

Címke: kutatás

Összefogott az ELTE és az informatikai ipar a jövő tehetségeiért

A Bosch, az Ericsson, az evopro és a Morgan Stanley támogatásával az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) informatikai kar havi 50 ezer forintos ösztöndíjjal támogathatja azokat az első éves hallgatókat, akik középiskolai tanulmányaik idején kiemelkedő eredményt értek el matematikából vagy informatikából, és felvették őket a programtervező informatikus szakra.

Hipermodern kutató-fejlesztő központot épít a magyar Ericsson a budai Infoparkban

Jobb és méltóbb helyet nem is találhattak volna az Ericsson magyarországi új objektumának: a Duna budai partján, a Magyar Nobel-díjasok Parkja első ütemeként 24 ezer négyzetméter alapterületű épületegyüttes ad otthont a vállalat Svédországon kívüli legnagyobb kutató és fejlesztő központjának.

Gyengén teljesít a magyar kutatás és fejlesztés – gazdasági kilátások a Brexit után

Az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból kilépése mellett döntő népszavazás fokozott bizonytalanságot, ingatag pénzügyi piacot és hirtelen árfolyam-ingadozásokat eredményezett. Az Európai Bizottság az euróövezet és az EU összefüggésében ma tette közzé a gazdasági kilátások első elemzését, amely nem minősül gazdasági előrejelzésnek. 

Hatodával növelte árbevételét, 1700 új munkahelyet létesített a magyar Bosch

A hazai GDP három százalékát állítja elő a magyarországi Bosch cégcsoport, amely kiugró eredményekkel zárta a múlt évet. A 16 százalékos (!) növekedés mellett három telephelyén 1700 új munkahelyet hozott létre, és különösen az automatizált technológiák területén vívott ki piacvezető pozíciókat.

Sorskérdés

Érdemes időnként évtizedek óta ki nem húzott fiókok rejtekében kutatgatni – nem pusztán nosztalgiázás okán, sokkal inkább egy-egy pontosításra szoruló adat, név, évszám miatt, amit kisodort a rohanó idők szele az emberi emlékezetből, tekintve, hogy a krónikás feje sem káptalan. Ilyen-olyan okból megőrzött egykori újságcikkek böngészése közben bukkantan a ma is időszerű témát őrző, megsárgult, 1987. április 8-i lapkivágásra. A publicisztika az akkor tekintélyes Magyar Hírlapban jelent meg. 

Tíz-tizenöt év és elektromosan autózunk?

Magyarország legnagyobb taglétszámú autós közössége, a Forensis autóklub újabb nagyszabású kutatást végzett tagjai között, ezúttal az elektromos autózásról. A kutatásban aktívan részt vevő, csaknem ötezer válaszadó jelenleg is mind autótulajdonos és szoros kapcsolatban van a közlekedéssel. A kutatást az autósok szemszögéből és egy átlag autós szempontjait figyelembe tartva állították össze. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >