Címke: kutatás

Hatodával növelte árbevételét, 1700 új munkahelyet létesített a magyar Bosch

A hazai GDP három százalékát állítja elő a magyarországi Bosch cégcsoport, amely kiugró eredményekkel zárta a múlt évet. A 16 százalékos (!) növekedés mellett három telephelyén 1700 új munkahelyet hozott létre, és különösen az automatizált technológiák területén vívott ki piacvezető pozíciókat.

Sorskérdés

Érdemes időnként évtizedek óta ki nem húzott fiókok rejtekében kutatgatni – nem pusztán nosztalgiázás okán, sokkal inkább egy-egy pontosításra szoruló adat, név, évszám miatt, amit kisodort a rohanó idők szele az emberi emlékezetből, tekintve, hogy a krónikás feje sem káptalan. Ilyen-olyan okból megőrzött egykori újságcikkek böngészése közben bukkantan a ma is időszerű témát őrző, megsárgult, 1987. április 8-i lapkivágásra. A publicisztika az akkor tekintélyes Magyar Hírlapban jelent meg. 

Tíz-tizenöt év és elektromosan autózunk?

Magyarország legnagyobb taglétszámú autós közössége, a Forensis autóklub újabb nagyszabású kutatást végzett tagjai között, ezúttal az elektromos autózásról. A kutatásban aktívan részt vevő, csaknem ötezer válaszadó jelenleg is mind autótulajdonos és szoros kapcsolatban van a közlekedéssel. A kutatást az autósok szemszögéből és egy átlag autós szempontjait figyelembe tartva állították össze. 

Az Akadémia a Lukács Archívum megőrzését pártolja és segíti

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke találkozott Agárdi Péterrel, a Lukács György Alapítvány kuratóriumának elnökével. A találkozón Lovász megerősítette az Akadémia eredeti álláspontját: a tudós testület fontosnak tartja, hogy a Lukács Archívum fennmaradjon, és a szigorú szakmai szabályoknak megfelelő módon, teljes mértékben feldolgozott, rendszerezett, katalogizált és kutatható legyen. A legfontosabb tudományos cél, hogy a Lukács Archívum és Könyvtár anyaga a lehető legszélesebb – hazai és nemzetközi – szakmai körben elérhetővé váljék.

Nagyon hiányoznak a lányok az informatikából

Miért lennének eredendően jobbak természettudományos területen a férfiak, mint a nők? Egyre több kutatás cáfolja ezt a feltételezést, sok nőt azonban még mindig ez tart vissza a matematika, fizikai iránti szenvedélyének kibontakoztatásától. Holott tény: a nők geometrikus térlátása például sokkal jobb, mint a férfiaké.

„Az év K+F beruházója” – csaknem 1500 mérnök a Bosch Budapesti Fejlesztő Központjában

„A 2015 év befektetője” hét kategóriában kiosztott díjátadó ünnepségén „Az év K+F beruházója” elismerést a Robert Bosch Kft. kapta. Az éppen évtizeddel ezelőtt alapított „az év befektetője” díjak célja, hogy elismerje azokat a vállalatokat, valamint az őket támogató szervezeteket és önkormányzatokat, amelyek az adott évben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez. Tavaly háromszázzal bővült a Bosch fejlesztési központjának a létszáma; a cégcsoport második nagy, európai, autóipari fejlesztési helyén hamarosan már 1500 magyar mérnök folytat nemzetközileg élenjáró kutatást, fejlesztést.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >