Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: kutatás

A Microsoft bezárja az 1800 munkavállalót foglalkoztató komáromi Nokia-gyárát

A Microsoft bezárja a Nokia komáromi gyárát, amely mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztat jelenleg, és amelynek kapacitása egy ideje kihasználatlan – közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. A Nokia mobil üzletágát megvásárló cég világszerte racionalizálja működését, a következő egy évben 18 ezer munkahelyet szüntet meg.

Hazánk mától  az Interszputnyik teljes jogú tagja

Budapesten tartja május 27–28-án az Interszputnyik Nemzetközi Űrtávközlési Rendszer és Szervezet a tanács XLII. ülését és az üzemeltetési bizottság 17. ülését. Az ülés nyitóeseménye annak a csatlakozási szerződésnek az aláírása volt, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke írt alá, így hazánk mostantól teles jogú tagjává és döntéshozójává vált az Interszputnyiknak.

A legnagyobb munkahelyteremtő – 115 éve Magyarországon – a GDP 2,5 százalékát adja

Aligha van ma boldogabb cégvezető hazánkban Javier González Parejanál, a Robert Bosch Kft. első emberénél. És nála szerényebbet sem igen lehet találni. Miután a spanyol anyanyelvű szakember mai, magyarul elmondott évértékelőjében fölsorolta az általa vezetett cégcsoport 2013-i sarokszámait, elsőként őszinte köszönetét fejezte ki a négyszáz híján 10 ezer munkatársának.

Habkönnyű születésnap ólomnehéz évek után

Egy percig sem habozott „a kémiailag térhálósított polietilén habból” sok ezer féle terméket előállító magyar Polifoam Kft., amikor nagy horderejű döntéseket kellett hoznia az utóbbi időszakban. Az éppen az idén harminc évvel ezelőtt megalapított első, japán–magyar vegyes vállalat közössége a gazdasági válság időszakában inkább lemondott fizetése egy részéről, csak hogy megtarthassa munkahelyét.

Százötven szoftverfejlesztő mérnököt keres a Nokia

Ma újságírók előtt bejelentették: a világ egyik vezető, mobilhálózati fejlesztésekkel foglalkozó vállalata, a Nokia Networks munkahelyteremtő beruházása részeként a Nokia Solutions and Networks Kft. 150 szoftverfejlesztő mérnökkel növeli munkatársainak számát Budapesten.

Az Európai Unió milliárdjaiból bővítik a magyar szuper-számítógépeket

Hazánk legnagyobb szuperszámítógép-fejlesztése valósul meg az idén. A kétmilliárd forintos beruházás eredményeként a nemzeti szuper-számítástechnikai infrastruktúra kapacitása az év végére megnégyszereződik. A beruházásnak köszönhetően látványosan növekszik a hazai kutatási, fejlesztési teljesítőképesség is. A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIF Intézet) által koordinált „Szuper-számítástechnika a felsőoktatásban” című terv részeként 2 milliárd forintnak megfelelő uniós forrásból korszerűsítik a Budapesten és a Debrecenben található két szuperszámítógépet. A debreceni fejlesztése már tavaly decemberben megkezdődött, a fővárosi beruházás rövidesen kezdődik.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >