Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: kutatás

700 milliárd forint érkezhet az EU-tól a magyar kutatás, fejlesztés és innováció serkentésére

Záró szakaszába lépett az intelligens szakosodáson alapuló kutatási és innovációs stratégia (S3) tervezési folyamata, mely elengedhetetlen feltétele annak, hogy hazánk hozzáférjen az Európai Unió strukturális alapjaiból hozzánk érkező, várhatóan több mint 700 milliárd forintnyi európai uniós kutatási, fejlesztési, innovációs (K+F+I) forráshoz. A stratégia kidolgozása után azonosíthatóvá válnak a legfontosabb fejlesztési lehetőséget kínáló helyi sajátosságok, amelyek alapján meghatározhatók majd az országos, régiós és megyei fő célok. Remény szerint kialakíthatóvá válik az Európai Unió által előírt támogató és szabályozási környezet is.

Világszerte a Kőbányán gyártott vakcinával oltják be a csirkéket

Magyarországon gyártják a csirkék egyik leggyakoribb fertőző betegsége elleni, immun-komlpex vakcinákat. A budapesti üzemben készült oltóanyagok 95 százalékát exportra termeli a Ceva-Phylaxia – hangzott el a vállalat mai ünnepségén, amelyen az 50 milliárdodik vakcina előállításáról emlékeztek meg. A franciaországi központú, nemzetközi vállalat jórészt a magyar gyár eredményeinek köszönheti a sikereit.

A Microsoft bezárja az 1800 munkavállalót foglalkoztató komáromi Nokia-gyárát

A Microsoft bezárja a Nokia komáromi gyárát, amely mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztat jelenleg, és amelynek kapacitása egy ideje kihasználatlan – közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. A Nokia mobil üzletágát megvásárló cég világszerte racionalizálja működését, a következő egy évben 18 ezer munkahelyet szüntet meg.

Hazánk mától  az Interszputnyik teljes jogú tagja

Budapesten tartja május 27–28-án az Interszputnyik Nemzetközi Űrtávközlési Rendszer és Szervezet a tanács XLII. ülését és az üzemeltetési bizottság 17. ülését. Az ülés nyitóeseménye annak a csatlakozási szerződésnek az aláírása volt, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke írt alá, így hazánk mostantól teles jogú tagjává és döntéshozójává vált az Interszputnyiknak.

A legnagyobb munkahelyteremtő – 115 éve Magyarországon – a GDP 2,5 százalékát adja

Aligha van ma boldogabb cégvezető hazánkban Javier González Parejanál, a Robert Bosch Kft. első emberénél. És nála szerényebbet sem igen lehet találni. Miután a spanyol anyanyelvű szakember mai, magyarul elmondott évértékelőjében fölsorolta az általa vezetett cégcsoport 2013-i sarokszámait, elsőként őszinte köszönetét fejezte ki a négyszáz híján 10 ezer munkatársának.

Habkönnyű születésnap ólomnehéz évek után

Egy percig sem habozott „a kémiailag térhálósított polietilén habból” sok ezer féle terméket előállító magyar Polifoam Kft., amikor nagy horderejű döntéseket kellett hoznia az utóbbi időszakban. Az éppen az idén harminc évvel ezelőtt megalapított első, japán–magyar vegyes vállalat közössége a gazdasági válság időszakában inkább lemondott fizetése egy részéről, csak hogy megtarthassa munkahelyét.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >