Címke: kutatás

Tíz-tizenöt év és elektromosan autózunk?

Magyarország legnagyobb taglétszámú autós közössége, a Forensis autóklub újabb nagyszabású kutatást végzett tagjai között, ezúttal az elektromos autózásról. A kutatásban aktívan részt vevő, csaknem ötezer válaszadó jelenleg is mind autótulajdonos és szoros kapcsolatban van a közlekedéssel. A kutatást az autósok szemszögéből és egy átlag autós szempontjait figyelembe tartva állították össze. 

Az Akadémia a Lukács Archívum megőrzését pártolja és segíti

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke találkozott Agárdi Péterrel, a Lukács György Alapítvány kuratóriumának elnökével. A találkozón Lovász megerősítette az Akadémia eredeti álláspontját: a tudós testület fontosnak tartja, hogy a Lukács Archívum fennmaradjon, és a szigorú szakmai szabályoknak megfelelő módon, teljes mértékben feldolgozott, rendszerezett, katalogizált és kutatható legyen. A legfontosabb tudományos cél, hogy a Lukács Archívum és Könyvtár anyaga a lehető legszélesebb – hazai és nemzetközi – szakmai körben elérhetővé váljék.

Nagyon hiányoznak a lányok az informatikából

Miért lennének eredendően jobbak természettudományos területen a férfiak, mint a nők? Egyre több kutatás cáfolja ezt a feltételezést, sok nőt azonban még mindig ez tart vissza a matematika, fizikai iránti szenvedélyének kibontakoztatásától. Holott tény: a nők geometrikus térlátása például sokkal jobb, mint a férfiaké.

„Az év K+F beruházója” – csaknem 1500 mérnök a Bosch Budapesti Fejlesztő Központjában

„A 2015 év befektetője” hét kategóriában kiosztott díjátadó ünnepségén „Az év K+F beruházója” elismerést a Robert Bosch Kft. kapta. Az éppen évtizeddel ezelőtt alapított „az év befektetője” díjak célja, hogy elismerje azokat a vállalatokat, valamint az őket támogató szervezeteket és önkormányzatokat, amelyek az adott évben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez. Tavaly háromszázzal bővült a Bosch fejlesztési központjának a létszáma; a cégcsoport második nagy, európai, autóipari fejlesztési helyén hamarosan már 1500 magyar mérnök folytat nemzetközileg élenjáró kutatást, fejlesztést.

Ericsson-díj, 2016 – pedagógusoknak, iskoláknak

Ez évtől az Ericsson Magyarország nem csupán nyolc kiváló pedagógust díjaz összesen kétmillió forinttal, hanem a díjazottat adó iskolák oktatási programjainak a megvalósításához is hozzájárul 500 000–1 000 000 forint értékű eszközvásárlással. Az 1999-ben alapított díjat általános és középiskolákban fizikát, matematikát oktató pedagógusok nyerhetik el.

Csoktól remél föllendülést a 25 éves Mapei

Az alapító Rodolfo Squinzi unokája, a szerfölött dinamikus, igazi olasz üzletasszony, Veronica Squinzi, a vállalatcsoport stratégiai igazgatója hozta el édesapja, Giorgio Squinzi üdvözletét a fennállásának 25. évfordulóját most ünneplő Mapei Kft. közössége számára. Világcéggé terebélyesedett a jövőre nyolcvan esztendős milánói családi vállalkozás: öt földrész 31 országban (közte hazánkban) van jelen 66 gyártóegységgel és 72 leányvállalattal.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >