16. AV Trend & Hifi Show

Címke: kutatás

Jó harmadát az EU állta: 2200 millió forintos Bosch-beruházás Miskolcon

A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. ma bemutatta az elektromos kéziszerszámok fejlesztését célzó nagyszabású beruházásának eredményeit. A program részeként 2,2 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg 1 milliárd forintos támogatással, melyből 850 millió forintot az Európai Unió adott, 150 milliót a magyar állam.

Fizette az Európai Unió: lezárult az eddigi legnagyobb hazai szuper-számítástechnikai  fejlesztés

Ma kora délután hivatalosan is bejelentették, hogy lezárult a "szuper-számítástechnika a felsőoktatásban" című beruházássorozat, ami az eddigi legnagyobbnak számít: 3200 millió forintba került, árát gyakorlatilag teljes egészében az Európai Unió állta, a magyar költségvetés pusztán az ilyen esetben kötelező töredéket tette hozzá.

„Innovációs garázst” alapít az Ericsson Budapesten

Az Ericsson ma bejelentette: „innovációs garázst” nyit a budapesti kutatási és fejlesztési központjában. Az új technológiai inkubátor-laboratórium az iparág számára olyan fontos témákon dolgozik majd, mint pl. a felhő alapú infrastruktúra, virtualizáció, 5G, IoT (Internet of Things / innovatív, internet alapú megoldások) és az analitika. Az innovációs „Garázs” elsőként a felhő alapú infrastruktúrára és a virtualizációra összpontosít majd.

Tudósok közgyűlése – kötelezettség és elkötelezettség

Hétfőn megkezdődöttaz MagyarTudományos Akadémia 186. közgyűlése. Elnöki köszöntőjében Lovász László azt hangsúlyozta, hogy „a tudomány szabadsága egyben kötelezettséget is ró ránk”. Az idén az Akadémiai Aranyérmet T. Sós Vera kapta, és további tizenhárom tudós vehette át az MTA Elnöksége által adományozott Akadémiai Díjat.

Lendület: már száznál több kutatócsoport

Kik voltak a Homérosz eposzaiban megénekelt görög harcosok kárpát-medencei kortársai? Miért volt a Magyar Királyság a középkori Európa gazdaságának egyik mozgatórugója? Hogyan lesz pontosan rákkeltő egy káros szokás vagy környezeti hatás? Az MTA Lendület programjának idei 12 nyertese egyebek között ezekre a kérdésekre keresi a választ. Munkáját az Akadémia 400 millió forinttal támogatja.

Uniós támogatás magyar részvétellel kezdődő kutatásokhoz

A ma bejelentett új uniós támogatások a tagállamok között a kutatási kiválóság területén mutatkozó különbségek csökkentését, továbbá a versenyképesség és a növekedés Európán belüli megerősítését hivatottak segíteni. Az e célból létrehozott új partnerség-alakítási eszköz, a Teaming révén három, magyar partnerek bevonásával zajló kezdeményezés részesül finanszírozásban.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >