ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: lakásárak

Reményt keltő élénkülés az ingatlanpiacon

Rekord hónappal kezdődött az ősz az ingatlanpiacon. A 10 059 tranzakció nemcsak az idei, hanem a múlt öt év második legerősebb hónapja is. Tavaly szeptemberben alig több mint 8000 adás-vétellel mérte a Duna House ingatlanközvetítő vállalkozás a 2013. év legjobb hónapját, amely a mostaninál negyedével gyengébb értéket mutatott.

Februárban megélénkült a lakáspiac – költenek a befektetők

A kiemelkedően magas januári adás-vételi tranzakciószámot követően a februári is magas számot produkált, holott január végével lezárult a végtörlesztési időszak. Az aktuális 9014 darabos tranzakció majd másfélszer akkora mennyiség, mint az egy évvel ezelőtti, amely 6100 alatt maradt – áll a Duna House friss ingatlanpiaci barométerében. A piaci lendület folytatódik a februári keresletindex alapján. A látványosan kiemelkedő januári eredményt követően a februári érték a 75 pont körüli tavalyi átlagot csaknem negyedével haladta meg, és most 89 ponton áll.

 

Végtörlesztők és vásárlók – mikorra nyugszik meg a piac?

Sokaknak nem kérdés, hogy a végtörlesztés egy olyan alkalom, amelyet nem szabad elszalasztani, hiszen a 24–25%-os árfolyamnyereség egyszeri lehetőség. Csakhogy az esélyt sokan csupán az ingatlanjuk eladásával tudják kihasználni, a vásár viszont kettőn áll, mindenekelőtt vásárlók kellenek hozzá. Mire számíthatnak a vevők a következő hónapokban? Erre a kérdésre próbál válaszolni Rutai Gábor, a Duna House Holding Kft. elemzési vezetője.

Ingatlanpiaci barométer – a Duna House eredeti kezdeményezése

Egyedülálló szolgáltatás, a Duna House Barométer mostantól rendszeres kiadását jelentette be az ingatlanközvetítő hálózat nevében Guy Dymschiz, a Duna House Holding Kft. ügyvezető igazgatója és Rutai Gábor, a cég elemzési vezetője. A minden hónap 8. napján (legközelebb augusztus 8-án) megjelenő ingatlanpiaci tájékoztató ingyenes szolgáltatás nem pusztán az ingatlankereskedelemmel, -közvetítéssel foglalkozók, hanem a lakosság számára is.