ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: leukémia

Carreras elköszönt Budapesttől

José Carrerast nemcsak azért szereti a nagyvilág, mert remek tenor, és a tenoristák mindig szívhez szólnak, hanem mert emberként is különleges. Kivételes, ahogy 30 éve tízszázaléknyi esélyt kapott a túlélésre, és sikerült legyűrnie a leukémiát. Azóta jövedelme zömét ennek a betegségnek a kutatására és betegeinek segítésére fordítja. De azzal is kivételes, ahogy viselkedik.

Carreras két csodája

Az egyik, hogy él, a másik, ahogy él, és ahogy énekel. Mindkettőt megismerhették, akik ott voltak budapesti karácsonyi jótékonysági koncertjén. Az esten a debreceni Kodály Filharmonikusokat és a Kodály Kórust David Gimenez, teljes nevén David Gimenez Carreras vezényelte, José Carreras unokaöccse és számtalan sikeres, közös jótékonysági koncert karmestere.

Most jó – igazán emberi történet

Ritka szép, színes, feliratos angol filmdrámát vetítenek február 7-től a magyar mozikban: Ol Parker (képünkön) Most jó (Now Is Good) című 2012-i, „lélegzet-elállítóan megindító” alkotását, Dakota Fanning és Jeremy Irvine főszereplésével. Noha a film egy rákban haldokló fiatal lány utolsó hónapjait örökíti meg, ez a téma ne riassza el a nézőt, mert kevés ennél szebb, humánusabb, életigenlőbb és tanulságosabb mű született ebben a témában!