ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: március 15.

Winnetou visszatér

Emlékszem a szinkronokra. Roger Moore „angyali” hangján egykoron csak Láng József szólalhatott meg, Tony Curtist Sztankay István, a női szépségeket Dallos Szilvia tolta a fülünkbe. Nekünk a magyar színészek voltak a sztárok, a világhírességek csak azért kellettek, hogy a film ne tűnjön föl rádiójátéknak.

Kinek a sajtószabadsága?

Van-e sajtószabadság egy olyan országban, ahol bármelyik nap szabadon leírhatom, hogy Orbán Viktor (Habony Árpád, Mészáros Lőrinc stb.) gazember? Látszólag van, hiszen tényleg le lehet írni ilyeneket – néha meg is történik –: nem visz el a rendőr, nem fenyeget börtön vagy erőszak, nem bocsát el a munkáltatóm.

A BBC és a Fox TV paródiája az új közmédia

A nemzetközi sajtó is a megújult közmédia hibáit kritizálja, miközben arról ír, nagyobb is lehetett volna a március 15-i, kormányellenes megmozdulás, ám sokan félnek hazánkban kinyilvánítani a véleményüket. A Simicska–Orbán-háború újabb fejleményeit is követik külföldön.

Március 15-i tömegtüntetés az új magyar köztársaságért

A március 15-i ünnepi beszédekről és az őket kísérő incidensekről tudósítanak a külföldi lapok. Wall Street Journal:Orbán Viktor kijelentette, hogy előbbre valónak tartja a nemzeti szuverenitást, mint az európai integráció elmélyítését. Az ünnepi rendezvényen a miniszterelnök hozzátette, hogy az 1848-i felkelés szerepmodell volt országa számára, így a magyarok csak mosolyognak, ha valaki ki akarja őket oktatni a demokráciáról.

Forradalom vér nélkül

A mennydörgés azt mondja: le térdeidre, ember, az Isten beszél. A nép szava is megdördült és mondá: föl térdeidről, rabszolga, a nép beszél! Tartsátok tiszteletben e napot, melyen a nép szava először megszólalt. Március 15-ike az, írjátok föl szíveitekbe és el ne felejtsétek.

Március 15–16. az Esterházyaknál

A Soprontól nem messze magasodó fraknói vár és a kismartoni Esterházy-kastély március 15-én és 16-án kitárja kapuit a látogatók előtt. Amellett, hogy óránként indulnak magyar nyelvű vezetések, még egy  különleges ajánlat is várja az egyes helyszíneken a magyar látogatókat.

 


1 2   >