ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: másság

„Leszámolás velem” – egy kényes téma bravúros színrevitele

A jó színház = katarzis. Nekem legalábbis. Összetett érzés, aminek végeredménye, hogy tapsolni még csak-csak tudok, de megszólalni, beszélgetni nemigen. Fejbe kólint az élmény, s az érzés hosszú ideig kiragad a mindennapok rutinjából. Legutóbb az Orlai Produkciós Iroda „Leszámolás velem” című monodrámája okozta ezt az állapotot. (A képen: a szerző.)

Coming out – egy film a másság pártján

Az angol cím ellenére magyar film az az igen szórakoztató, ám elgondolkodtató, színes, romantikus vígjáték, amit a mozik december 5-től vetítenek a Hungaricom forgalmazásában. A Coming out-ot Orosz Dénes (képünkön) rendezte kiváló színészekkel, mintCsányi Sándor, Tompos Kátya, Karalyos Gábor, Für Anikó, Gyabronka József, Mucsi Zoltán, Takács Katalin, Hegedűs D. Géza, Scherer Péter és mások.

Mozi a javából: portugál filmnapok

December 10–14. között öt kortárs portugál filmet mutatnak be a budapesti Művész moziban. A válogatásban a portugál film olyan nagymestere mellett, mint João Botelho, feltűnnek új mesterek és fiatal tehetségek is: João Pedro Rodrigues, Vicente Alves do Ó, valamint az Európa-szerte ünnepelt Miguel Gomes.

Környezetszennyezés miatt aggódnak a gyerekek

Gyerekekkel készült nemzetközi kutatás szerint, bár sokuk élt már át különféle természeti katasztrófát, leginkább a környezetszennyezés aggasztja őket mind a fejlett, mind a fejlődő országokban. – Az amerikai Pew Internet Center friss kutatása szerint a tinédzser gyerekeket nevelő szülők erősen aggódnak amiatt, gyerekeik online aktivitása hogyan hat majd a fiatalok jövőjére.

Karinthy Színház: zenés transzvesztita revü – látni kell

„Primadonna, a Balaton csillaga” címmel zenés, pikáns travi roadshow bemutatójára került sor december 31-én a budai Karinthy Színházban. Az első teltházas előadások sikere két dolgot bizonyít: egyrészt, hogy szükség van a színházon belül az ilyen jellegű műfajokra is, másrészt, hogy ha valamit jól játszanak, azt szereti a közönség.

Vállalhatják-e nyíltan másságukat az amerikai katonák?

Az amerikai társadalom nagy része nem lát kifogásolni valót abban, ha a katonák szexuális irányultságukat nyíltan vállalva szolgálnának a hadseregben, igaz a demokrata szavazók megengedőbbek, mint a republikánus pártiak. A Pentagon napokban nyilvánosságra hozott belső felmérése szerint maguk a katonák sem gondolják, hogy a szóban forgó "Ne kérdezd, ne mondd el" – irányelv visszavonása negatív hatással lenne eredményességükre.


1 2   >