ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: média

Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép

A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.

Ron Werber megszólalt: Az emberek szerencsére nem hülyék

A nagyszülei révén magyar származású izraeli kampányguru, Ron Werber 2002-ben reménytelennek látszó helyzetből győzelemre segítette a szocialistákat. Magyarországon először ő alkalmazta a „földharcos” kampányt: utcára küldte az aktivistákat, hogy győzködjék az embereket, és adatokat gyűjtsenek róluk. A negatív kampány elemei is nála tűntek fel először.

A MÚOSZ állásfoglalása az Opimus-médiaüzletről

A MÚOSZ felkéri a médiahatóságot és a versenyhivatalt, hogy vizsgálják meg az Opimus-csoport körül kiépülő médiabirodalom létrejöttének körülményeit, és gondoskodjanak arról, hogy az érintett piaci szegmensekben az új tulajdonos piacra lépése után is érvényesüljön a sajtó alkotmányban előírt sokszínűsége, a szabad tájékoztatás feltételeinek biztosítása, a politikai érdekcsoportoktól való függetlenség, valamint a tartalomelőállítók közötti verseny.

Orbán Európa keresztes vitéze – Varsó úton a tekintélyelvű állam felé

Európa keresztes vitézének nevezi a Le Monde Orbán Viktort, aki a menekültáradat kezdete óta szorgalmazza a nemzetállam és keresztény vallás visszaállítását. Balogh S. Éva, az Amerikában élő történész szerint ez a nézetrendszer Horthy alatt volt igen népszerű mifelénk. Abban a korban a keresztény a nem zsidó kulcsszava volt, a hozzátartozó korlátozó törvényekkel együtt. De a térségben napjainkban mások is párhuzamba állítják a nemzetiséget és a vallást, ezen belül  Orbán Viktor a nemzeti kereszténység hirdetőjének tünteti fel magát. Rév István, a Nyílt Társadalom archívumának igazgatója azt mondja, hogy...

Itt a legfrissebb Kobak – középpontban a média

Könyv formájában is megjelent a tavaly szeptember 25–27. között megrendezett VII. nemzetközi médiakonferencia előadásainak anyaga a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szerkesztésében, a médiahatóság (NMHH) támogatásával készült el.A fiatalok többsége a szabadidejét továbbra is a televízió és az internet között osztja meg.

Lassan megfojtja az állam a magyar médiát

„A független magyar médiát ma lassú fulladás fenyegeti. Az állam lassan, de biztosan foglyul ejti a magyar sajtót, főleg az úgynevezett lágy cenzúra, elsősorban a pénzügyi befolyásolás eszközeinek segítségével” – állapította meg a Mérték Médiaelemző Műhely kutatása. A lágy cenzúra folyamata a jelenlegi kormányzat alatt gyorsult fel – írják.


1 2 3 4   >