Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: média

Ron Werber megszólalt: Az emberek szerencsére nem hülyék

A nagyszülei révén magyar származású izraeli kampányguru, Ron Werber 2002-ben reménytelennek látszó helyzetből győzelemre segítette a szocialistákat. Magyarországon először ő alkalmazta a „földharcos” kampányt: utcára küldte az aktivistákat, hogy győzködjék az embereket, és adatokat gyűjtsenek róluk. A negatív kampány elemei is nála tűntek fel először.

A MÚOSZ állásfoglalása az Opimus-médiaüzletről

A MÚOSZ felkéri a médiahatóságot és a versenyhivatalt, hogy vizsgálják meg az Opimus-csoport körül kiépülő médiabirodalom létrejöttének körülményeit, és gondoskodjanak arról, hogy az érintett piaci szegmensekben az új tulajdonos piacra lépése után is érvényesüljön a sajtó alkotmányban előírt sokszínűsége, a szabad tájékoztatás feltételeinek biztosítása, a politikai érdekcsoportoktól való függetlenség, valamint a tartalomelőállítók közötti verseny.

Orbán Európa keresztes vitéze – Varsó úton a tekintélyelvű állam felé

Európa keresztes vitézének nevezi a Le Monde Orbán Viktort, aki a menekültáradat kezdete óta szorgalmazza a nemzetállam és keresztény vallás visszaállítását. Balogh S. Éva, az Amerikában élő történész szerint ez a nézetrendszer Horthy alatt volt igen népszerű mifelénk. Abban a korban a keresztény a nem zsidó kulcsszava volt, a hozzátartozó korlátozó törvényekkel együtt. De a térségben napjainkban mások is párhuzamba állítják a nemzetiséget és a vallást, ezen belül  Orbán Viktor a nemzeti kereszténység hirdetőjének tünteti fel magát. Rév István, a Nyílt Társadalom archívumának igazgatója azt mondja, hogy...

Itt a legfrissebb Kobak – középpontban a média

Könyv formájában is megjelent a tavaly szeptember 25–27. között megrendezett VII. nemzetközi médiakonferencia előadásainak anyaga a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szerkesztésében, a médiahatóság (NMHH) támogatásával készült el.A fiatalok többsége a szabadidejét továbbra is a televízió és az internet között osztja meg.

Lassan megfojtja az állam a magyar médiát

„A független magyar médiát ma lassú fulladás fenyegeti. Az állam lassan, de biztosan foglyul ejti a magyar sajtót, főleg az úgynevezett lágy cenzúra, elsősorban a pénzügyi befolyásolás eszközeinek segítségével” – állapította meg a Mérték Médiaelemző Műhely kutatása. A lágy cenzúra folyamata a jelenlegi kormányzat alatt gyorsult fel – írják.

A „Riporterek határok nélkül” értékelése: tizenhat helyet zuhant a magyar sajtószabadság

A Reuters tudósítása szerint lehet, hogy Közép- és Kelet-Európa jobban kiállta legutóbbi viharokat, mint a feltörekvő piacok többi része, ám Magyarország és Románia azt példázza, hogy a régió nem mentes a gondoktól, illetve: a befektetőket nem csupán a tőke kimenekítése foglalkoztatja. Az Economist hetilap elemző részlege a politikai kockázatokra, illetve a monetáris és költségvetési politikai hitelességi gondjaira vezeti vissza, hogy miért Magyarországot, Ukrajnát, Törökországot és Oroszországot sújtották leginkább a januári kötvényeladások.


1 2 3 4   >