ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: mészáros

Pá, pá kedves öt karika!

Visszavonuló. Már hivatalos, nem akarjuk a 2024-i olimpiát. A Fővárosi Közgyűlés belátta, nincs közakarat, ráadásul a vetélytársaknak könnyű teher, amibe mi belerokkannánk. Elmarad a népszavazás, a sportból nem lesz háború. Egy örökké békétlen, saját magát is feldaraboló, a hibáiból soha sem tanuló országnak nem való olimpia. (A képen: a szerző.)

A Népszabadság halott – a jól megszervezett puccs elnémította a legfőbb Fidesz-ellenes hangot

A magyarok szerint a jobboldali-populista Orbán Viktor kormányának benne van a keze abban, hogy bezárt a Népszabadság – írja a The New York Times. A cikk ismerteti, miként csapta be a tulajdonos az újságírókat, hogy leállítsa a legnagyobb, ellenzéki lapot, miután a hatalom megzabolázta az állami médiát, és most a jelek szerint egyre nagyobb befolyást gyakorol a magánsajtóra is. Megszólal Gergely Márton, az egyik főszerkesztő-helyettes, aki egészen biztos abban, hogy a szálakat Orbán mozgatja.

Minek nevezzelek? Putyin, Trump, Orbán, Le Pen, Hofer agresszív, reakciós internacionáléja

A Die Zeit német, országos hetilap úgy látja, hogy fogalmi zavar van a világban, mármint hogy minek nevezzék az olyan politikusokat, mint Le Pen, Hofer, Orbán vagy éppen Putyin. Az elemzés szerint a bizonytalanság két okra vezethető vissza: egyrészt ingatag lábakon áll a besorolásuk, másrészt a demokraták nem tudják, miként viszonyuljanak a jelenséghez. És itt többről van szó, mint az elnevezésről, mert abban benne foglaltatik a stratégia is. Egy biztos azonban, hogy a szóbanforgó irányzatnak több közös vonása van a fasizmussal. 

 

Orbán Putyint választotta – Venezuelával veszi egy kalap alá Magyarországot a Guardian

A mostani magyar és venezuelai helyzet tanúsítja, hogy mire képes a populizmus, ha egy országban átveszi a teljes ellenőrzést – írja a Guardian, de nem fukarkodik a kormányfő bírálatával a német konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung sem. A Wall Street Journal-ben arról olvashatunk, hogy a magyar miniszterelnök harcra készül Brüsszellel az energiaunió ügyében. A Reuters megállapítja: Beleerősített az unió ellenes bírálatba Orbán Viktor. A miniszterelnök ezúttal azt kifogásolta, hogy a szövetségesek az ukrán katonai beavatkozás miatt igyekeznek elszigetelni Oroszországot, és az Európai Tanács elnökét, a lengyel Tuskot nevezte meg, mint e politika egyik fő támogatóját.