ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: magyar-szerb

Az amerikai demokraták nyíltan semmibe veszik Orbánt

A Die Welt úgy ítéli meg, hogy alighanem a lengyel főváros állította Merkelt ingadiplomáciájának legkeményebb feladata elé, hiszen a Szydlo-kormány hevesen bírálja a kancellár menekültpolitikáját, a már befogadott menedékkérők elosztásából pedig bohózat lett – részben éppen a lengyelek hozzáállása miatt. A migránsok kapcsán a házigazda már korábban világossá tette, mit gondol arról, ha az EU túl gyakran avatkozik be a nemzeti ügyekbe, nála a szuverenitás a leggyakrabban előforduló szó.

Magyar–osztrák kormányfői eszmecsere: új fejezet nyílhat

Jó úton haladunk, sikerülni fog új fejezetet nyitni a magyar–osztrák kapcsolatokban az átláthatóbb, jobb együttműködésért – mondta Christian Kern osztrák kancellár kedden Budapesten, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt. A kancellár kiemelte: a munkamegbeszélés fő témája természetesen a migráció volt. Ausztria hamarosan 20 rendőrt küld a határvédelem támogatására a magyar–szerb határszakaszra – közölte. Hangsúlyozta: ez az első lépés, majd egy szakértői bizottság tisztázza, hogy Ausztria részéről hogyan lehet fokozni ezt a segítségnyújtást. Christian Kern kitért rá: Magyarország kész arra, hogy visszafogadja azokat, akik itt léptek be először az EU területére, és visszajuttatja őket a származási országaikba, elsősorban Koszovóba és Albániába. 

Népszavazás unióról, menekültekről: eljött az uszítók, a demagógok és a bohócok ideje

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, az UNHCR ismét bírálta Magyarországot, miután annak intézkedései miatt immár 1300 ember rekedt rettenetes körülmények között a magyar–szerb határon – jelentette a BBC. A magyar hatóságok 10 ezer rendőrt és katonát vezényeltek a térségbe. Az ENSZ-szervezet attól tart, hogy a menekülteket jogellenesen kényszerítik vissza Szerbiába. A belgrádi kormány pedig egyenesen azzal vádolta meg az Orbán-kabinetet, hogy az megszegi a vonatkozó nemzetközi megállapodásokat.

A magyar határzár csak a hazai választóknak szól – az embercsempészek az urak

A migránsok magyarországi fogadtatásával van tele a sajtó. Sokan nem segítenek, Orbán pedig már jó előre kijelentette: Magyarországot meg kell tartani a magyaroknak. A Yahoo/AFP tudósítása szerint kifutnak az időből a menekültek a magyar–szerb határon, mert az Orbán-kormány megelégelte, hogy a térségben immár naponta 1500-an lépnek be illegálisan az ország területére, ezért kerítést építtet. Az érkezőket hőérzékelő kamerákkal figyelik a Frontex által küldött német és osztrák rendőrök, illetve magyar kollégáik.

A gonoszság és embertelenség netovábbja…

…amit hazám kormánya (az nem tudható, legföljebb sejthető, hogy személy szerint kinek a gonosz és eléggé el nem ítélhető ötlete/parancsa alapján) hazám déli határán elkövetni szándékozik. Hazám újra vasfüggönyt épít. Észbontó! Most, a 21. század második évtizedének és Európának a közepén.