ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: magyarok

Megváltó Krisztus piros–fehér–zöldben – Rio de Janeiro

Tegnap, december 30-án egy órára piros–fehér–zöldbe öltözött a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobra, elismerve hazánknak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit, illetve a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez.

Gyatrán fizetettek a magyarok

A munkavállalók 17 százaléka, nagyjából minden hatodik alkalmazott az alacsony keresetűek közé tartozott az Európai Unióban 2014-ben – ez derült ki az uniós statisztikai hivatal felméréséből. Alacsony keresetű az, aki a nemzeti bruttó órabér mediánjának kétharmadánál kevesebbet kap munkájáért.

Rémálom a senki földjén fegyveres kopaszokkal

Die Welt német konzervatív újság Ásotthalom példáján mutatja be, milyen az, amikor volt kidobó fiúk vadásznak a menekültekre. Röszkénél, a senki földjén rettenetes körülmények között vegetálnak a menedékkérők, várják, hogy beengedjék őket. Előttük áthatolhatatlan szögesdrót. Aki mégis átjut rajta, azt üldözőbe veszik a kérlelhetetlen mezőőrök. Ha a polgármesteren, Toroczkai Lászlón múlnék, az európai megoldás egy részét a szöges bakancs, katonai nadrág és mordály jelképezné. Pontosan ilyen az a 38 éves, kigyúrt, tetovált ásotthalmi férfi, aki pár hónapja még egy diszkóban volt ajtónálló. 

Negyvennyolcezer magyar költözött tavaly Németországba

Ezzel az EU-tagországok közül a negyedik helyen állunk. A legtöbben Romániából (174 ezer), Lengyelországból (148 ezer), Bulgáriából (72 ezer) és Horvátországból (51 ezer) érkeztek 2015-ben dolgozni Németországba – derül ki a német állami migrációs hivatal (BAMF) statisztikájából. Az Eurostat eddig 18,5 millió, EU-n belüli migránst regisztrált. A legtöbbet Németországban (4,1 millió), utána Nagy-Britannia (3,1), Franciaország (2,2) és Spanyolország (2) következik.

Egyre több magyar cég választja Bécset

Tavaly is megdöntötte a saját rekordját az osztrák főváros: egymás után negyedszer haladta meg a Bécsben letelepedő külföldi cégek száma az előző évit. A magyar vállalkozások körében is nagyon népszerű volt tavaly az egykori császárváros. Az előző évihez képest több mint tíz százalékkal, 159-ről 175-re nőtt 2015-ben azoknak a külföldi vállalatoknak a száma, amelyek az osztrák fővárosban telepedtek le. Ezzel Bécs sorban negyedszer tudta felülmúlni saját rekordját.

Orbán támogatja az EU meggyengítését és feldarabolását

A német Die Zeit átvette az egyik legnevesebb lengyel irodalmár írását arról, hogy a magyarok és a lengyelek gyanakodva tekintenek mindenre, ami idegen. Nincs idejük olyasmire, mint Európa, ami a szemükben a gazdag és ráérő emberek bolondériája. Andrzej Stasiuk (a képen) szerint lehet persze, hogy ezek az országok soha nem is akartak európaiak lenni, éppen elég erejüket emésztette fel, hogy megvédjék a saját nemzeti identitásukat. A földrésznek ezen a részén a túlélés a tét. Az itteniek, amennyire lehet, kiveszik a részüket a közös dolgokból, ígéreteket tesznek, amit azután nem tartanak meg. 


1 2 3 4   >