ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: megosztás

Orbán gondoskodik a Magyarország és Románia közötti haragról

Az unió biztonságáról, gazdasági helyzetéről valamint a migránspolitikáról tárgyalt nem hivatalosan Krakkóban Orbán Viktor és lengyel kolléganője – adja tultula  The New York Times/The Washington Post/AP. A jövő csütörtökön esedékes EU-csúcsértekezlet előtt egyeztették álláspontjukat, miután azok közé tartoznak, akik több vonatkozásban is élesen kifogásolják Brüsszel irányvonalát, ideértve a kvótatervet. Azon felül több önállóságot akarnak a tagországoknak. Lengyel források úgy tudják, hogy a miniszterelnök ma találkozik Kaczynskival is, de az biztos, hogy előadást tart a Jagelló Egyetemen közép-európai történészeknek és kutatóknak.

Közbeszerzés: a brüsszeli pénzek segítik Orbán kegyencrétegének gazdagodását

A The Washington Post szerint Amerika megízlelhette, milyen is az, ha Moszkva beleavatkozik a dolgokba, miután állítólag az oroszok hatoltak be a minap a Demokrata Párt számítógépes rendszerébe. De a Kreml Európában már régen alkalmazza ezt a fegyvert a politika befolyásolására. Ezen túlmenően pénzeli a földrész szélsőséges pártjait, a migránsok ellen uszít és husángként használja szomszédjai ellen az energiát. A cél az, hogy megossza a Nyugatot és elfogadtassa az orosz politikát. Ezek a próbálkozások fogékony közönségre találtak a globalizáció és a menekültválság viszonyai közepette. Moszkva további törekvése, hogy elérje a szankciók leállítását.

Magyarországot ma már nem vennék föl az EU-ba

Bírálja az unió és Merkel menekültpolitikáját Helmut Kohl, de azzal sem ért egyet teljesen, amit Orbán Viktor akar – írja a Tagesspiegel. A volt német kancellár két nappal azelőtt tette közzé véleményét, hogy otthonában fogadja a magyar miniszterelnököt. Ehhez abból az előszóból idéz, amelyet könyve magyar nyelvű kiadásához írt. Mint rámutat, Európa nem tud egy millió embert befogadni, a megoldást a földrészen kívül kell megtalálni. Szerinte hiba volt, hogy Merkel a múlt ősszel minden egyeztetés nélkül nyitotta meg a határokat.

Egyre befolyásosabb Európában a primitív nacionalizmus

A The Guardian vezércikkírója úgy látja, hogy hosszú évek óta most van a legtörékenyebb állapotban az európai terv. Sújtják a válságok és meg kell küzdenie a közhangulat alapvető változásával is. Egyre befolyásosabb a primitív nacionalizmus, amiről a földrész már azt gondolta, hogy maga mögött hagyta. Ugyanakkor bármilyen rossz hírért mind gyakrabban vádolják Brüsszelt és meglehetősen sokat civakodnak az európai partnerek.

 

Tudnivalók lakás(al)bérlés esetére

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetését követően mindig felpezsdül a lakásbérleti piac. Az idén azonban már eleve bajban vannak azok, akik bérelni szeretnének, mert a kínálat nem képes kielégíteni a hatalmas igényeket. A Duna House elemzéséből az okok, irányzatok és a legfrissebb árak is kiderülnek.

Változó szokások: a fiatalok egyre kevesebbet tévéznek

Összességében nem csökkent az az időmennyiség, amit a hazai lakosság tévézéssel tölt, ám a felületek (platformok) száma kibővült. A fiatalabbak előnyben részesítik az okostelefont és a táblagépet – hangzott el a Magyar Telekom által rendezett kerekasztal-beszélgetésen, amelyet Rényi Ádám vezetett.


1 2 3   >