ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: megszűnés

Megszűnt a fogyasztóvédelmi hatóság, éljenek a járási hivatalok (?)

Január 1-jétől alapvetően átalakult a fogyasztóvédelem intézményi rendszere. Megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, ezzel egyidejűleg a fogyasztói bejelentéseket első fokon a járások kezelik. Mindez érinti a kereskedők, szolgáltatók panaszkezelési és tájékoztatási folyamatait is. A múlt év végéig érvényes fogyasztóvédelmi adatok közlése megtévesztő információnak számít, amiért a hatóság százezres bírságot is kiróhat tájékoztatta szerkesztőségünket tájékoztatta szerkesztőségünket Siklósi Máté, a CP Contact ügyvezető partnere.

Csökkent a megszűnő vállalkozások száma májusban

Amint az várható volt, látványosan csökkent a cégtörlések száma májusban. Az áprilisi 5400 cégtörlés rekord volt, nem illett az utóbbi időkben megindulni látszó csökkenési irányzatba, ezért nem meglepő, hogy májusban kompenzált a cégbíróság, és „csak” 3781 vállalkozást szüntetett meg.

Harminc év után megszűnik az EU tejkvóta-rendszere

Március 31-ével véget ér az Európai Unió tejkvóta-rendszere. A kvótarendszert, amely egyike volt a strukturális többlet kezelésére szánt eszközöknek, 1984-ben vezették be, amikor az EU termelése jóval meghaladta a keresletet. A múlt 5 évben az uniós tejexport a kvótarendszer mellett is növekedett (mennyiségében 45, értékében 95%-kal).

Vasárnapi pihenőnap: 200–250 milliárd forint esik ki a költségvetésből

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint várhatóan 200–250 milliárd forint hiányzik majd a költségvetésből a boltok vasárnapi zárva tartása miatt, a foglalkoztatottak és az általános forgalmi adó kiesése következtében. A vasárnapi zárva tartásról érdemi egyeztetés hiányában, egy üzleti terv alapján szűk körben eldöntött intézkedés támadás a vállalkozók tulajdona ellen, ami morálisan is elfogadhatatlan.

Cégtörlési rekord 2014 második negyedévében is

Minden eddiginél számosabb, összesen több mint tízezer cég szűnt meg az idén a második negyedévben. Az első félév is negatív rekordot döntött, de jó jel, hogy a megszűnések mögött egyre kisebb számban jelenik meg okként a felszámolás, vagyis egyre kevesebb cég megy úgy tönkre, hogy kifizetetlen számlákat hagy maga után. A gazdasági növekedés hatásai még nem érezhetők a cégstatisztikán.

Akár 45 ezer cég szűnhet meg az idén

Még soha nem kezdődött ilyen rosszul az év – vélik az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltatónál. A tavaly januárinál ötödével több, az előző félévi átlagnál viszont tízedével kevesebb cég szűnt meg januárban Magyarországon – adta hírül az Opten. A céginformációs szolgáltató szerint a rendkívül rossz évkezdet és a többi cégstatisztikai adat arra enged következtetni, hogy az idén minden eddiginél több, akár 40-45 ezer cég szűnhet meg Magyarországon.


1 2 3   >