16. AV Trend & Hifi Show

Címke: megtévesztés

Kis- és középvállalkozások megtévesztése miatt bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Stationeryland Kereskedelmi Kft. (Stationeryland) megtévesztő és hiányos tájékoztatást nyújtott ingyenes/próba iroda- és tisztítószercsomag-ajánlatával a kis- és középvállalkozásoknak (kkv), így üzletfelei választási szabadságát indokolatlanul korlátozó üzleti módszert alkalmazott.

Szélhámosság: számlának látszó ajánlatok – bírságolt a Versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Telefonkönyv Magyarország Kft. megtévesztő reklámozási gyakorlatot folytatott azzal, hogy számlalevélnek látszó dokumentumot küldött a vállalkozásoknak, adataik online telefonkönyvben történő megjelenítését ajánlva. A jogsértésért 4 755 600 forint bírságot szabott ki a GVH, egyúttal eltiltotta a Telefonkönyv Magyarország Kft.-t a jogsértő magatartástól.

Megtévesztő szakmai szervezeti ajánlásért versenyhivatali bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Bio-Herb Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Bio-Herb), valamint a Magyar Rákellenes Liga jogsértő módon reklámozta a 105-Deuterium Water Balance elnevezésű terméket, mert az ivóvizet „A Magyar Rákellenes Liga ajánlásával!” szlogennel hirdette. Emellett a Bio-Herb a csökkentett deutérium-tartalmú vizet egyéb, megalapozatlan gyógyító hatásokkal is népszerűsítette. A GVH 1 300 000 forint bírságot szabott ki a jogsértésért a Bio-Herbre.

SMS-sel föltörhetők a Gmail-, Hotmail-, YahooMail-fiókok

Látványosan növekszik – a Symantec szakembereinek megfigyelései szerint – az egyik igen kártékony adathalász-megtévesztés eseteinek száma. A módszer lényege, hogy a támadók a levelező rendszerek jelszó-helyreállítási funkcióját használják fel arra, hogy hozzáférjenek áldozataik e-mail fiókjához.

GVH-figyelmeztetés: veszélyes termékbemutatók – sérülékeny, megtévesztett fogyasztók

Nem csökken a panaszos, elmarasztaló jelzések áradata a termékbemutatókkal összefüggésben, továbbra is számos panasz érkezik mind a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH), mind az általa megbízott, vele együttműködésben dolgozó Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodák (Irodahálózat) Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsett és Győrött működő ügyfélszolgálataira az utóbbi időszakban. Így a GVH ismételten felhívja a fogyasztók figyelmét a termékbemutatók veszélyeire.

Mágnesterápiás megtévesztésért 6 255 100 forint bírság – becsapott, idős áldozatok

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Varosetta Kft. „v.a.” (Varosetta) több ízben is megtévesztő tájékoztatást nyújtott a BNM pulzáló mágnesterápiás készülékről, mert a matracot valótlan gyógyító hatásokkal népszerűsítette, és azonnali döntésre is késztette a fogyasztókat az árubemutatókon elérhető árkedvezményt hangsúlyozva. A jogsértés elkövetéséért 6 255 100 forintot, a kiszabható maximális bírságot rótta ki a GVH. A Versenyhivatal a felelősség megállapításakor a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényben főszabályként megjelenített „érdekelvet” alkalmazza, így azon vállalkozás felelősségét állapítja meg, amelynek közvetlen érdeke a kereskedelmi gyakorlattal érintett áru értékesítése vagy eladásának ösztönzése. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >