15. AV Trend & Hifi Show

Címke: megtévesztés

Megtévesztésért fogyasztói csoportot szervező vállalkozást bírságolt a Versenyhivatal

A fogyasztói csoportok szervezésével foglalkozó Credit Medical Kft. kereskedelmi kommunikációjával megtévesztette a fogyasztókat – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal. A vállalkozást ezért mintegy hárommillió forint bírság megfizetésére kötelezte a GVH. A hirdetésekkel megcélzott fogyasztók jellemzően pénzügyi nehézségekkel küzdenek, a pénzügyi intézmények banki, pénzügyi szolgáltatásából nem részesülnek, valamint jövedelmük, életkoruk alapján kiszorulnak a banki hitelezés köréből.

Netrisk: ötvenmilliós bírság megtévesztésért

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Zrt. (Netrisk) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampánya során, ezért a hivatal 50 000 000 forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Megtévesztésért 40 millióra büntették a Citroënt

A Citroën Hungária Kft. a Citroën autócsere programját népszerűsítő hirdetéseiben megtévesztette a fogyasztókat az elérhető kedvezmények feltételeivel kapcsolatban – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A hivatal a jogsértésért 40 000 000 forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Nem volt korlátlan a korlátlan beszélgetés

Megtévesztő reklámozásért 10 000 000 forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Telenor Magyarország Zrt.-t (Telenor), mivel 2013. május 9–június 19. között úgy hirdette „korlátlan beszélgetés” szlogennel Családi Csomag szolgáltatását, hogy a szolgáltatás általános szerződési feltételei között 1000 perces időbeli korlát szerepelt.

Megtévesztő kamatszámítás miatt 38 millióra bírságolta a Versenyhivatal az OTP-t

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az OTP Bank Nyrt. (OTP) hitelkártyákkal kapcsolatos tájékoztatási gyakorlata során a kamatmentes visszafizetés lehetőségeiről adott tájékoztatásaival megtévesztette a fogyasztókat. A GVH ezért 38 000 000 Ftbírságot szabott ki a vállalkozásra, illetve kötelezte arra, hogy az érintett ügyfelei számára jelenértéken fizesse vissza a jogtalanul felszámított kamatokat. A bevett piaci gyakorlatnak megfelelően az OTP hitelkártyái is kamatmentesen használhatóak vásárlásra abban az esetben, ha a fogyasztó az elszámolási időszakot követő türelmi időszakban teljes egészében visszafizeti a felhasznált hitelkeretet.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Rubachem International Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az üzletfelek választási szabadságát indokolatlanul korlátozó üzleti módszert alkalmazott, ezért a hivatal 2 000 000 forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.


1 2 3 4 5 6 7 8 9   >