Címke: megtévesztés

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Rubachem International Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az üzletfelek választási szabadságát indokolatlanul korlátozó üzleti módszert alkalmazott, ezért a hivatal 2 000 000 forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Százmillió forintra büntette a Versenyhivatal a Magyar Éremkibocsátó Intézetet

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította: a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. megtévesztette a fogyasztókat, reklámstratégiáját az állami elismertség látszatára építette az érmék értékesítését népszerűsítő kampányában, ezért 100 000 000 forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Protexin IBS Florea: megtévesztő hirdetésért 16 milliós bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Vitaminkosár Gyógyszer-forgalmazó és Szolgáltató Kft. fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a Protexin Florea IBS elnevezésű speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer népszerűsítésekor, ezért a hivatal 16 millió Ft bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Tizenötmillió forintos megtévesztő pezsgőreklám

A Royalsekt Pezsgő-, Bor-, Üdítőital-gyártó Szövetkezeti Pincészet Zrt. (Royalsekt Zrt.) megtévesztette a fogyasztókat a „Szovjetszkoje Igrisztoje” pezsgők népszerűsítése közben – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A hivatal ezért15 000 000 Ftbírságot szabott ki a vállalkozásra.

Huszonötmillió forintra büntette a Versenyhivatal a Shellt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése értelmében a Shell Hungary Zrt. megtévesztette a fogyasztókat, amikor a Shell FuelSave Euro 95 és Diesel üzemanyagokat népszerűsítő kampányában azt ígérte, hogy a termékek használatával fogyasztáscsökkentés érhető el. Jogsértő magatartásáért a Shellt 25 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a versenyhatóság.

Csirke vagy nem csirke? A McDonald’s megtévesztette a fogyasztókat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. (McDonald’s) megtévesztette a fogyasztókat csirkehús felhasználásával készült egyes termékei népszerűsítése során. A GVH ezért15 000 000 Ftbírságot szabott ki a vállalkozásra.


1 2 3 4 5 6 7 8   >