ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: metró

A magyar elnyomó jellegű kleptokrácia felé csúszik az Egyesült Államok?

A mértékadó amerikai lapok – az oroszokkal mondhatni saját szakállára különtárgyalásokat folytató Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadó tegnapi lemondása nyomán – ma is tovább boncolgatják az Egyesült Államok politikájára gyakorolt vélt, lehetséges, illetve bizonyított túlzott orosz befolyás veszélyeit. A The New York Times egyik kommentárja – David Brooks tollából – az orosz problematikán is túlmutató, sokkal általánosabb dimenzióban, már egyenesen azt a kérdést teszi fel, mi lehet a legjobb módja a Trump-kormányzattal szembeni ellenállásnak. Három lehetséges forgatókönyvet vázol fel.

Metro: egyből kettő

Düsseldorfban tartott közgyűlésén a METRO Csoport részvényeseinek 99,95 százaléka jóváhagyta a szétválás tényét, melynek értelmében a vállalatcsoport mostantól két erős és sikeres önálló cégként folytatja tovább működését.A METRO Csoport 35 országban van jelen 220 000-nél is több alkalmazottal.

Éhezők és gyerekek kapják: egymilliárdos élelmiszer-adomány a Metrótól

Az ötödik évébe lépett a Metro és a Magyar Élelmiszerbank együttműködése: 2012 óta a kereskedelmi kft. bő egymilliárd forint értékű élelmiszer-adományt juttatott el az Élelmiszerbanknak, amiből összesen jó kétmillió élelmiszercsomagot állítottak össze évente mintegy 50 ezer család számáts. Az együttműködés lényege: a hazai 13 Metro-áruházból a lejárat közeli és küllemében kifogásolható termékeket adják a nehéz körülmények között élőknek. 

 

Volt egyszer egy Metro újság – az alapító főszerkesztő szubjektív nekrológja

Szabad sajtó csak szabad országban létezhet. Manapság nem ennek az idejét éljük, most a vezérhű propaganda-fórumoknak és politikai kiadványoknak van a szezonja. Ezért nem meglepő, hogy a Metro újság nincs többé. Metró újság tehát nincs többé, 2016. június 14-én az utolsó számot kínálják az utcán.

 

4G az M4-ben is – szuperinternettel robog a metró

„A Vodafone budapesti 4G-hálózatának 99 százalékosra fejlesztése után mától teljes a budapesti metróvonalak 4G lefedettsége is” - jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója ma kora délelőtt az M4 Szent Gellért téri állomásán. 

Wien-Aspern: város a város peremén

Autó nélküli város, 240 hektár gondosan megtervezett terület: 2030-ig húszezer lakos és húszezer új munkahely lesz Bécs egykori, a régi szép békeidőkben, 1912-ben fölavatott, 1977-ig szolgált repülőterének helyén, olyan környezetben, ahová már holnap szívesen beköltöznék az ember.


1 2 3 4 5 6   >