Címke: mobilinternet

Húszéves a magyar GSM – 155 ezer évnyi beszélgetés a Telekom-hálózaton

Éppen két évtizeddel ezelőtt, 1994 márciusában kezdődött meg hazánkban a GSM-szolgáltatás. A két évtized alatt csak a Telekom ügyfelei mintegy 155 ezer évnyit beszélgettek mobiltelefonjukon* és kilencmilliárd sms-t küldtek. A digitális térnyerés, a robbanásszerű adatforgalom-növekedés – okostelefonálás és internet – újabb pályája a 4G.

Informatikai vitaminhiány – a rendszergazda neve: Telekom

I-vitaminhiányban szenvednek a hazai kis- és- középvállalkozások. Még szerencse, hogy nem valamennyi, de a többség, az összesnek csaknem a kétharmada. Az informatikai fejlesztéseket szolgáló döntésekre hivatott/jogosult vezetők jó része máig nem ismerte föl: aki elhanyagolja a számítástechnikai, informatikai rendszer korszerűsítését, azt megbünteti az élet.

Maroslelén meglelték az okos eszközök okos használatát

Joulupukki, a finn Mikulás látogatásával ért véget a Vodafone „okos falu, 2013” programjának első szakasza, a mobiltelefon és internetszolgáltató, a Délvilág napilap és Maroslele önkormányzatának közös kezdeményezése a Csongrád megyei településen. A követésre érdemes kezdeményezésről a résztvevők által közösen szerkesztett Maroslele Okos Falu oldal számolt be folyamatosan. A diákok közreműködésével elkészült a Maroslelét bemutató videó és a település 180 éves oktatási múltját bemutató Wikipedia-oldal is.

Telekom: egy T-vel – korlátlan Next – 4G/LTE egyre szélesebb körben

A technológiák közötti átjárhatóság, valamint az eddiginél egyszerűbb és átláthatóbb működés iránti igény sürgette, hogy a Magyar Telekom a márkastratégiájában is újítson. Ennek szellemében a lila óriás az idén egyetlen T alá egységesíti a márkáit. Az idén a lakosság csaknem kétötöde számára teszi elérhetővé a mobilinternetezés új távlatait megnyitó 4G/LTE-alapú szolgáltatást. Április 1-jé a Telekom a korlátlan szabadság élményét nyújtó két díjcsomaggal is megjelenik: a Next L díjcsomaggal mobil hálózatán belül, a Next XL díjcsomaggal pedig bármely belföldi alapdíjas irányban is csábító előfizetési díj ellenében lehet korlátlanul beszélgetni és sms-ezni.

Miért drágább nálunk a mobilinternet, mint Ausztriában?

Hazánk 21. századi versenyképessége a digitális gazdaság fejlődésén múlik. Figyelmeztető tény azonban, hogy a magyar piacra jellemző magas szolgáltatási árak gátolják a mobilinternet–használat Európában megfigyelhető dinamikus bővülését.

Frekvenciaárverés: hatályon kívül helyezte az NMHH határozatait a Kúria

A Kúria keddi döntésével helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék ítéletét, és ezzel hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvencia-árverésen hozott januári határozatait. Az MPVI Mobil Zrt. tulajdonosai vizsgálják a vállalat jövőjét illetően a nyitva álló lehetőségeket, a Vodafone megegyezne a hatósággal az elnyert frekvenciáról, a Telenor és a Magyar Telekom pedig bízik a hatékony spektrum-gazdálkodásban.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >