ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: mobilszolgáltató

A kéretlen SMS-ek ellen véd az SAP megoldása

A mobilitás terjedésével a biztonság is egyre fontosabb – hangsúlyozza az SAP szoftvergyártó. A mobilszolgáltatóknak kínált SMS-kezelő megoldását ezért megerősítette egy biztonsági platformmal, melynek köszönhetően az automatikusan felfedezi, blokkolja a hálózatba érkező, gyanús SMS-eket, melyek célja sok esetben a bankkártya-csalás.

A Vodafone lett az állami intézmények mobilszolgáltatója

A Vodafone Magyarország nyerte a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) „Mobil távközlési szolgáltatás beszerzés biztosítása – 2013”elnevezésű közbeszerzési eljárását (1) és így intézmények százai számára biztosíthatja a mobilszolgáltatást két éven keresztül. A Vodafone Magyarország kiemelkedően kedvezményes hívás- és sms-, valamint adatcsomagjaival járul hozzá az intézményi szektor távközlési költségeinek optimalizálásához. Az intézmények 2014. január 2-tól kezdhették meg a szerződéskötést a szolgáltatóval.

Miért drágább nálunk a mobilinternet, mint Ausztriában?

Hazánk 21. századi versenyképessége a digitális gazdaság fejlődésén múlik. Figyelmeztető tény azonban, hogy a magyar piacra jellemző magas szolgáltatási árak gátolják a mobilinternet–használat Európában megfigyelhető dinamikus bővülését.

„Felhőcéget” vett a Xerox

Az angliai székhelyű WDS megvásárlásával a Xerox a mobilosoknak nyújthat a jövőben új megoldásokat, ezáltal a mobilszolgáltató cégeket is támogatva az ügyfél-elégedettség növelésében, illetve a komplex felhasználói igények felmérésében és kezelésében. Az akvizíció költségét üzleti titokként kezeli mindkét cég.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a Magyar Posta Zrt. – Magyar Villamos Művek Zrt. – MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. közös vállalatának megalapítását (MPVI Mobil Zrt.), melyre az NMHH frekvenciapályázatán elnyert frekvenciahasználati jogosultságot átruházzák. Ennek megfelelően megkezdheti tevékenységét a negyedik mobilszolgáltató társaság, az MPVI.

Negyvennégymilliárdot ért a licitálóknak a 900 MHz-es frekvenciasáv – állami lesz a negyedik mobilcég

Árverésen értékesítette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a 900 MHz-es frekvenciasávot. A nyertes négy szolgáltató összesen csaknem nettó 44 milliárd forintot ajánlott a frekvenciákért. Az árverés eredményeként az eddig háromszereplős (Telenor, T-Mobile, Vodafone) piacra új szolgáltató léphet.


1 2   >