15. AV Trend & Hifi Show

Címke: mobiltelefon

Nem csak wifivel spórolhatnak a nyaraló internetezők

Roamingjegyekkel akár egynapos nyaraláskor is néhány ezer forint takarítható meg. Bár a hazai internetezők fele szélessávú mobilinternetet használ, a mobileszközök és a wifi hotspotok növekedésének hatására tavaly csaknem megkétszereződött a wifit használók száma.

Kezünkben a jövő: okoseszközök a szórakoztatóiparban

A mobilunkon nézünk tévét, hallgatjuk kedvenc zenéinket, online olvasunk kedvenc sorozatainkról. A mobilinternet megváltoztatta a médiafogyasztási szokásokat. De látjuk-e, hogy milyen irányban halad a média- és a szórakoztatóipar a jövőben? Milyen tartalmak lesznek a mobilunkon néhány év múlva?

Húszéves a magyar GSM – 155 ezer évnyi beszélgetés a Telekom-hálózaton

Éppen két évtizeddel ezelőtt, 1994 márciusában kezdődött meg hazánkban a GSM-szolgáltatás. A két évtized alatt csak a Telekom ügyfelei mintegy 155 ezer évnyit beszélgettek mobiltelefonjukon* és kilencmilliárd sms-t küldtek. A digitális térnyerés, a robbanásszerű adatforgalom-növekedés – okostelefonálás és internet – újabb pályája a 4G.

Az EP-képviselők egyforma töltőt sürgetnek a mobiltelefonokhoz

Az EU-ban forgalmazott összes mobiltelefonhoz használható, egységes töltőt kellene kifejleszteni a képviselők szerint, akik a rádióberendezésekről szóló jogszabályok felülvizsgálatáról szavaztak csütörtökön. A jogszabálytervezetről már informális megállapodás született a Tanáccsal.

GSM-telefonközpont hátizsákban

Barcelonában, a mobil-világkongresszuson mutatta be a nemzetközi Vodafone Alapítvány a katasztrófa sújtotta övezetekben már többször bevetett, hordozható bázisállomás, az Instant Network „mini” változatát, amely mindössze11 kilogrammsúlyú, hátizsákban szállítható és akár 10 perc alatt üzembe helyezhető.

Járművezetés: figyelemelvonó kütyük

A gyártók egyre több olyan alkalmazást építenek be az autókba, amelyek nagyban növelik az autók menetbiztonságát. Ezzel egyidejűleg azonban az utastérben egyre több olyan elektronikus eszköz is megjelenik, amely a vezető figyelmét elvonva, súlyos balesetek okozója is lehet.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >