Címke: mobiltelefon

QR Scanner: jóindulatúan a rosszindulatúak ellen

A Kaspersky Lab bemutatta új mobilalkalmazását a Kaspersky QR Scanner-t, amely egyaránt kompatibilis az Android és az Apple iOS operációs rendszert futtató készülékekkel. Az alkalmazás nem csupán olvassa a QR-kódba ágyazott információkat, de figyelmeztet is, ha a beolvasni kívánt kódban veszélyes hivatkozást talál.

PSZT: kezdeményezés a kényszeres mobilmatatás ellen

Egyre többen vannak, akik még egy órát – akár kevesebbet – sem bírnak ki a telefonjuk használata nélkül. Különösen feltűnő ez közös étkezések, ebéd közben, ami kiváló alkalom lehetne a személyes kapcsolatok ápolására. Mozgalom kezdődött a kényszeres telefonnézegetés leküzdésére.

Minden egyben: Vodafone–Externet céges telekom-megoldás

Európa működőbb felében már sikeresen bevezetett, mobil és vezetékes lehetőségeket integráló szolgáltatást honosít meg Magyarországon a Vodafone az Externettel együttműködve. A kis- és középvállalati kör távközlési igényeire szabott szolgáltatások, a vezetékes és mobiltelefon, valamint internet egyaránt egy szolgáltatótól vehetők igénybe.

Nem csak wifivel spórolhatnak a nyaraló internetezők

Roamingjegyekkel akár egynapos nyaraláskor is néhány ezer forint takarítható meg. Bár a hazai internetezők fele szélessávú mobilinternetet használ, a mobileszközök és a wifi hotspotok növekedésének hatására tavaly csaknem megkétszereződött a wifit használók száma.

Kezünkben a jövő: okoseszközök a szórakoztatóiparban

A mobilunkon nézünk tévét, hallgatjuk kedvenc zenéinket, online olvasunk kedvenc sorozatainkról. A mobilinternet megváltoztatta a médiafogyasztási szokásokat. De látjuk-e, hogy milyen irányban halad a média- és a szórakoztatóipar a jövőben? Milyen tartalmak lesznek a mobilunkon néhány év múlva?

Húszéves a magyar GSM – 155 ezer évnyi beszélgetés a Telekom-hálózaton

Éppen két évtizeddel ezelőtt, 1994 márciusában kezdődött meg hazánkban a GSM-szolgáltatás. A két évtized alatt csak a Telekom ügyfelei mintegy 155 ezer évnyit beszélgettek mobiltelefonjukon* és kilencmilliárd sms-t küldtek. A digitális térnyerés, a robbanásszerű adatforgalom-növekedés – okostelefonálás és internet – újabb pályája a 4G.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >