Címke: mobiltelefon

Az autótelefontól az okostelefonig: negyedszázad a magyar mobil jegyében

Elsőként a kelet-közép és délkelet-európai térségben, éppen negyedszázaddal ezelőtt, 1990. október 15-én kezdődött el a kereskedelmi mobilszolgáltatás hazánkban. Most, 25 évvel később pedig már a kis híján teljes (lakossági) lefedettséget szavatoló, legkorszerűbb 4G mobilinternet-hálózaton érhetők el a legfejlettebb mobilszolgáltatások és eszközök.

Vidd magaddal a DIGI-det!

Megkezdte a DIGI a mobil eszközökön is nézhető televíziós szolgáltatását, a DIGI Online-t. Mostantól a társaság televízió- és internet-előfizetéssel egyaránt rendelkező ügyfelei bárhová, bármikor magukkal vihetik kedvenc tévécsatornáikat. Az új szolgáltatás műsorajánlókkal és online műsorújsággal kiegészítve kínálja a a DIGI saját sportcsatornáit is.

Bosch Rádió, barkácsműhely – megéri az árát

Ne kerteljünk: csak a minap figyeltem föl egy német lapban arra, hogy az elképesztően gazdag termékskálán „játszó”, hazánkban eredetileg 1899-ben, majd a történelem különféle hepehupái miatt 1991-ben újra megtelepült világcég Bosch kínálatában rádiókészülékek is szerepelnek. A Bosch-rádiócsalád legfiatalabb tagja a PRA MultiPower Radio. Szerkesztőségünk kipróbálhatta a jövevényt.

Biztonsági tanácsok nyaralás idejére – mobileszközök veszélyben

Mobileszközeink mára elengedhetetlen kellékké váltak, még a nyaralás idején, a szabadságos időszakban is. Eddy Willems, a bochumi G Data szoftverház biztonsági szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy az ingyenes internet-elérést kínáló hotspotoknak (WiFi-sugárzóknak) a szállásokon és a reptereken, illetve a számítógépek az internetkávézókban gyakran nincs kellő, korszerű, folyamatosan frissített védelmük. Ezt használják ki a kiberbűnözők a személyes adatok, kapcsolatok és jelszavak megszerzésére.

Így csökkenthetők a külföldi mobiltelefon-használat költségei

Nyáron az iskolai szünidő és a szabadságok idején az év más időszakaihoz képest sokan a szokásosnál gyakrabban használják telefonjukat – külföldön is. Nekik segít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fogyasztói tudatosságot támogató programjának animációs filmje: a négy fős család legfiatalabb tagjának útmutatásai hasznos tanácsokkal látják el az utazókat.

Kíváncsiak kincsestára – adattörlés sok hiányossággal

A Magyar Adatvédelmi és Adatbiztonsági Egyesület (MAVABE) felmérést végzett a Pest megyei önkormányzatok körében; arra kereste a választ, hogy eleget tesznek-e a hivatalok az információbiztonsági, azaz a 2013. évi L. törvény, illetve az adatvédelmi jogszabályok előírásainak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >