ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: mobiltelefon

A Facebook lesz az új internet?

Van-e jövője a weboldalaknak és a mobil alkalmazásoknak a közösségi hálózatok mellett? – Ma a weboldalak és a webáruházak különféle változatai a legtöbb cég esetében a digitális jelenlét alapköveinek számítanak. Sokan el sem tudják képzelni az üzleti életet a webes megjelenésük nélkül, miközben a közösségi platformokra csak mint kiegészítőre, jobb esetben forgalomterelőre gondolnak – állítja az Infovilágnak írt eszmefuttatásában Lévai Richárd közösségimédia-specialista, az RG Stúdió munkatársa.

Ingyen hívhatják a magyar Viber-használó milliók egy héten át 100 ország valamennyi vezetékes és mobiltelefonját

Szereti a Viber a magyarokat – derült ki ma néhány perccel a déli harangszó előtt Atanas Raykov/Атанас Райков bejelentéséből. A világ legnagyobb VoIP-szolgáltatójának közép-kelet-európai vezérigazgatója, a cégóriás távközlési partneri együttműködésért felelős vezetője újságírók előtt közölte: ma déltől június 27-én 11 óra 59 percig (tehát nem 12 óráig!) a magyar Viber-használók – és azok is, akik ezután csatlakoznak az izraeli gyökerű, ám két év óta japán tulajdonú IP-telefonszolgáltatóhoz – ingyen hívhatják kereken 100 ország valamennyi, tehát vezetékes és mobiltelefon-előfizetőjét. 

Megszüntethetők az internetes bankolás veszélyei

Az internetes szervezett bűnözés első számú célja régóta a pénzügyi haszonszerzés jó részt az online bankolás által. Az Európai Központi Bank (EKB) tavaly kiadott jelentése másfél milliárd euróra becsüli azt a kárt, amelyet az Európai Gazdasági Térségen belül 2013-ban a hamis banki tranzakciók okoztak. Ez az előző évhez képest 8 százalékos növekedés. 

Útmutató a roaming-útvesztőben – mi menyi?

Az utóbbi napokban a mobiltelefonos barangolásról, a roamingolásról megjelent számos információ, közlemény alapján a Vodafone sajtóosztálya tájékoztató céljából összefoglta a legfontosabb tudnivalókat az Európai Unió területén érvényes roaming-tarifákról. Ez a summázatot adjuk közre az Infovilág olvasóinak eligazodását segítendő.

Shakespeare-évforduló: digitális könyvtár

William Shakespeare halálának 400. évfordulóján, 2016. április 23-án a Vodafone és a British Library jóvoltából bárki számára elérhetővé válnak a legelső és egyben az eddig legkevésbé hozzáférhető Shakespeare-darabok egy virtuális könyvespolcokat tartalmazó felületen, a Vodafone Digitális Könyvtárban. A Vodafone holnap mutatja be a bibliotékát a londoni Trafalgar téren rendezendő ünnepségen.

Mit ér a bajban akárhány Facebook-ismerős?

Mit ér ezer Facebook-ismerős, ha bajba kerülsz? Kinek ciki sms-t írni? Tényleg kevesebb barátja van a szüleidnek? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kereste a választ diákoknak tartott előadásában Pléh Csaba akadémikus, aki a társas kapcsolatok pszichológiáját vizsgálja. Egymással kommunikáló autók, intelligens városok, okoslakások és minden eddiginél sokoldalúbb mobiltelefonok – ezt hozhatja el a mobilhálózatok ötödik generációja. Charaf Hassan informatikus rengeteg eszközzel és alkalmazással érkezett az előadásra, hogy segítsen bepillantani a nem is olyan távoli jövőbe. Az előadás videófelvélete itt megtekinthető, tessék kattintani!1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >