ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: mozgásérzékelő

A Bosch már az okosotthonban van

Számos, különféle területen kínál okosotthon-megoldást a Bosch a háztartások számára. A Bosch Smart Home System (okosotthon-rendszer) összekötőként szolgál: az intelligens berendezéseket a Bosch Smart Home Controller (okosotthon-vezérlő) kapcsolja hálózatba, azon keresztül kommunikálnak egymással. A Bosch Smart Home alkalmazással táblagépen vagy okostelefonon vezérelhető és felügyelhető a világítás, a fűtés, valamint a füst- és a mozgásérzékelő.

Betörőre kiabál a kamera

A többi között kétirányú hangkapcsolattal és fülrepesztő szirénával is ellátta a Netgear a most megjelent Arlo Pro biztonsági kameráit. A vezeték nélküli, HD-felbontású, éjjel is látó és időjárásálló kamerákkal, valamint a hozzájuk tartozó felhőszolgáltatással és mobil alkalmazással egyszerűvé válik az objektumok, mindenekelőtt a lakások védelme, mivel használója távolról is azonnal beavatkozhat a történésekbe, így megelőzhető a baj.

Szuperbiztonságos lakásokat épít Bécs

Már a tervezéskor a biztonság volt a fő szempont azoknál az önkormányzati lakásoknál, amelyeket most adtak át Bécsben. Mozgásérzékelők, zárható erkélyajtó- és ablakkilincsek, gyorsan csukódó garázskapuk védenek a betörések ellen. A többi között belülről üríthető postaládákat szereltek föl, így idegeneknek már egyáltalán nem kell bejutást biztosítani az épületbe.

All-Fitt: (akár) életmentő érzékelők a testen

Öttagú magyar konzorcium dolgozott két évig azon a kezdeményezésen, amelynek eredményeképpen elkészült a viselhető szenzorokon (érzékelőkön) alapuló, az idősek és a rendszeresen sportolók életvitelét támogató multimédiás és mobil-kommunikációs termék prototípusa. 

Mozgásérzékelős mobil-játék Sony Ericsson újdonságban A határtalan szórakozás és szórakoztatás jegyében mutatta be mobiltelefon-újdonságait a Sony Ericsson. A gyártó, jelek szerint, szívós és nagy figyelmet keltő, egyedi megoldásokat alkalmazó fejlesztéssel visszakapaszkodik a gyártók élmezőnyébe, abban a reményben, hogy a recessziónak az őszre vége lesz, és újra föllendül a kereslet a mobilpiac újdonságai iránt. A most bemutatott három újdonság az ősszel jelenik meg a kínálatban.
LG KP500: teljes érintőképernyős mobiltelefon Megjelent az LG KP500 jelű, teljes érintőképernyős mobiltelefonja – a gyártó  szerint – a hasonló termékek között a legalacsonyabb bevezető áron. A készülék tartalmazza mindazokat a legújabb technológiákat és jellemzőket, amelyekkel a piacon jelenleg elérhető csúcskategóriájú teljes érintőképernyős társai.