ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: munkácsy

Derék emberek vagyunk

Van abban valami tiszteletreméltó, ahogy a magyar ember őrzi ősei szokásait. Bezavarhat a történelem háborúval, természeti csapással, karvalytőkével, ha az ember magyarnak született, az marad. Sok minden teheti a magyart magyarrá, de leginkább a hagyomány.

Das Erste Goldene Zeitalter – Die Malerei der k.u.k. Monarchie und die Kunsthalle

Das Jubiläum der Budapester Kunsthalle am Stadtwäldchenrand wird mit einer gigantischen Ausstellung (siehe Untertitel!) gefeiert: 120 Jahre ist sie jung, die Budapester Kunsthalle, die von Albert Schickedanz mit dem Grundriss einer römischen Basilika entworfen wurde.

Ingyenes tárlatvezetések a Nemzeti Galériában


A Magyar Nemzeti Galéria állandó és időszaki kiállításaiban ingyenes tárlatvezetésekkel várja az érdeklődőket. Minden pénteken 11 órától a Munkácsy: Krisztus-trilógia című kiállításban, 14 órától az állandó kiállításban. Májusban a hónap témája: XIX. század – Romantika és történeti festészet – Szenvedélyek viharában. A hónap műtárgya: Madarász Viktor – Dobozi Mihály és hitvese (1686).

Nemzeti Galéria: Kép és önkép nemzeti művészetünkben

A Magyar Nemzeti Galéria legújabb, november 5. és jövő április 3. között látható időszaki kiállítása a „Kép és önkép” kontextusában mutatja be nemzetünk és képzőművészetünk eszmei összekapcsolódását az 1790-es évektől az első világháborúig terjedő időszakban.