Címke: munkahely

Az EU 2016. évi költségvetési tervezete – munkahelyek, növekedés, versenyképesség

A Bizottság ma előterjesztette a 2016. évi uniós költségvetési tervezetet, amely 143,5 milliárd euró összegű kifizetési előirányzatot tartalmaz az európai gazdaság fellendülésének támogatása és az emberek életszínvonalának javítása végett Európában és azon túl is. Ezt az összeget az Európai Unió az innováció fellendítésére, munkahely-teremtésre, a tagállamok és a régiók közötti konvergencia elősegítésére, a migráció hatékonyabb kezelésére, valamint az EU mint globális szereplő szerepének további erősítésére használja majd fel. A tervezet emellett hozzájárulást tartalmaz az európai beruházási terv középpontjában álló Európai Stratégiai Beruházási Alaphoz is. A tervezetet a Bizottság az Európai Parlament és az uniós tagállamok részére küldi meg, amelyek közösen döntenek majd a végleges költségvetésről.

Suzuki, Esztergom: Vitara-vitalitás

Huszonhárom éve ezer emberrel látott munkához és 13 ezer autót készített az esztergomi Suzuki-gyár, a japán világcég egyetlen, európai gyártóbázisa. Most több mint háromezren dolgoznak a nagyüzemben; igaz, jobb időkben hatezernél többen dolgoztak itt.

Évente ötezren tanulnak a hatvani oktató-központban – középfokú duális képzés

Nyugatra, mindenekelőtt Németországra nyílnak a Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani gyárának ablakai, ajtajai immár jó másfél évtized, az 1998. évi alapítása óta. Nyugatra tekintenek az ott dolgozók ezrei is mindahányan. Ez az üzemóriás a Bosch-csoport autóelektronikai ágazatának legnagyobb gyártó központja a világon.

Brókerbotrány: 3700-an aggódhatnak munkahelyükért

Mintegy 3700 dolgozó aggódhat a munkájáért a brókerbotrány három főszereplőjéhez köthető 229 vállalkozásnál. A cégadatokat átvizsgáló Opten Kft. adataiból ugyanakkor az is kiderül, hogy a Buda-Cash, a Quæstor és a Hungária Értékpapír Zrt. cégcsoporthoz kapcsolható cégek európai uniós pályázati forrásokat is szereztek, és közbeszerzéseken is megbízáshoz jutottak. A brókerbotránnyal kapcsolatban az Opten céginformációs szolgáltató három évre visszamenőleg vizsgálta a tulajdonosok és a cégjegyzésre jogosultak kapcsolatrendszerét. A 229 vizsgált cég között az értékpapír-kereskedelmen túl a gazdaság számos más területén működő is föllelhető.

Miskolci kéziszerszámgyár: 2200 millió forintos beruházás, 350 új munkahely

Ma délelőtt bemutatták a Robert Bosch Power Tool Kft. legutóbbi három évben, 2012 óta megvalósított, csaknem 3900 millió forint értékű beruházásainak eredményeit. Az eseményen részt vett Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter. Ez alkalommal az elektromos kéziszerszámok fejlesztését célzó nagyszabású beruházást is bejelentettek.

Vasárnapi pihenőnap: 200–250 milliárd forint esik ki a költségvetésből

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint várhatóan 200–250 milliárd forint hiányzik majd a költségvetésből a boltok vasárnapi zárva tartása miatt, a foglalkoztatottak és az általános forgalmi adó kiesése következtében. A vasárnapi zárva tartásról érdemi egyeztetés hiányában, egy üzleti terv alapján szűk körben eldöntött intézkedés támadás a vállalkozók tulajdona ellen, ami morálisan is elfogadhatatlan.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >