17. AV Trend & Hifi Show

Címke: munkahely

Bizottsági javaslat a társadalombiztosítási rendszerek összehangolására

A munka a Bizottság 2016. évi munkaprogramjába illeszkedik, keretében a Bizottság a munkavállalók mobilitásának megkönnyítésére, a mobilitást gyakorlók és az adófizetők érdekeinek védelmére, valamint a tagállami hatóságok együttműködési eszközeinek megerősítésére törekszik. A javaslat az eddiginél korszerűbbé teszi a szabályozást, ami így garantáltan igazságos, egyértelmű és könnyen végrehajtható lesz.

A magyar férfiak negyede, a nők harmada dohányzik

Az Amerikai Rákellenes Társaság éppen negyven esztendővel ezelőtt közzétett ötlete alapján vált minden november harmadik csütörtökje füstmentes nappá. Láncdohányos, erős dohányos, kocadohányos, passzív dohányos, társasági dohányos − ők mindannyian érintettek a dohányzás következményeiben. Mi a jellemző, például, a munkahelyi dohányzásra?

Negyvennyolcezer magyar költözött tavaly Németországba

Ezzel az EU-tagországok közül a negyedik helyen állunk. A legtöbben Romániából (174 ezer), Lengyelországból (148 ezer), Bulgáriából (72 ezer) és Horvátországból (51 ezer) érkeztek 2015-ben dolgozni Németországba – derül ki a német állami migrációs hivatal (BAMF) statisztikájából. Az Eurostat eddig 18,5 millió, EU-n belüli migránst regisztrált. A legtöbbet Németországban (4,1 millió), utána Nagy-Britannia (3,1), Franciaország (2,2) és Spanyolország (2) következik.

Kecskemét: 185 milliárd forint értékű fejlesztés a Mercedes-Benz-gyárban

Ma ünnepi külsőségek között bejelentették: a Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást valósít meg Kecskeméten új nemzedékű kompakt autókat gyártása céljából. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a múlt év végéig 320 milliárd forintot fektetett be az alföldi nagyvárosban.

Egyre több magyar cég választja Bécset

Tavaly is megdöntötte a saját rekordját az osztrák főváros: egymás után negyedszer haladta meg a Bécsben letelepedő külföldi cégek száma az előző évit. A magyar vállalkozások körében is nagyon népszerű volt tavaly az egykori császárváros. Az előző évihez képest több mint tíz százalékkal, 159-ről 175-re nőtt 2015-ben azoknak a külföldi vállalatoknak a száma, amelyek az osztrák fővárosban telepedtek le. Ezzel Bécs sorban negyedszer tudta felülmúlni saját rekordját.

Ismét tehetségeket keres a MOL-csoport

Két, díjnyertes tehetségkereső programját – a Growwwt és a Freshhht – is ajánlja a MOL-csoport azzal a céllal, hogy megtalálja és alkalmazza a fiatal tehetségeket – jelentette be a társaság. A pályakezdőknek szánt Growww-program kivételes lehetőséget nyújt a fiataloknak: nemzetközi karriert kezdhetnek és...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >