Címke: munkahely

Vasárnapi pihenőnap: 200–250 milliárd forint esik ki a költségvetésből

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint várhatóan 200–250 milliárd forint hiányzik majd a költségvetésből a boltok vasárnapi zárva tartása miatt, a foglalkoztatottak és az általános forgalmi adó kiesése következtében. A vasárnapi zárva tartásról érdemi egyeztetés hiányában, egy üzleti terv alapján szűk körben eldöntött intézkedés támadás a vállalkozók tulajdona ellen, ami morálisan is elfogadhatatlan.

BT, 2014: négyszáz új munkahely

Faragó Andor, a British Telecom (BT) hazánkban működő európai szolgáltató központjának ügyvezetője ismertette a központ tavalyi eredményeit, és bemutatta a BT legújabb, debreceni irodaszárnyát, amely csaknem száz új munkaállomásnak ad helyet.

Vasárnapi nyitva tartás: a bécsi cégek nagy többsége támogatja

Nyilvánosságra hozták a Bécsi Gazdasági Kamara közvélemény-kutatásának eredményeit. Eszerint a bécsi vállalkozások jó 72 százaléka támogatja a vasárnapi nyitva tartást és a kerthelyiségek egész éves nyitva tartását. Nyolcszáz új munkahellyel és 140 millió euró bevétel-növekedéssel járna, ha a hét utolsó napján is nyitva tarthatnának a bécsi üzletek.

Az okos otthonok felé nyit a jubiláló Vöröskő/Euronics

Nem kis teljesítmény kell ahhoz, hogy valaki 25 éves korára ötvenszeres milliárdossá küzdje föl magát. A veszprémi Vöröskő Kft. képes volt erre. Az Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető, teljes egészében hazai tulajdonú műszakicikk-kereskedelmi társaság – hangzott el a cég mai, jubileumi sajtóeseményén – az év végére ötvenmilliárd forintot meghaladó forgalommal és 23 százalékosnál is nagyobb piaci részesedéssel számol.

Állásbörze a Műegyetemen: a legjobb informatikusokat keresik

Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő jó hír azonban évek óta súlyos szakember hiányt is eredményez. A Qualysoft, hazánk egyik kiemelkedően sikeres informatikai tanácsadó és szolgáltató vállalata gyakornoki programokkal, valamint egyetemi együttműködésekkel kíván hozzájárulni az informatikusképzéshez.

Big data: 2,5 milliárd eurós partnerség az Európai Bizottság és az adatipar között

Az Európai Bizottság és a kontinens adatipara vállalta, hogy egy köz- és a magánszféra közötti partnerség (PPP) részeként 2,5 milliárd eurót fektet be. A cél, hogy erősödjék az adatipar, Európa pedig a világméretű adatverseny éllovasa legyen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >