Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: munkahely

Svájci napelemgyár épül Csornán

Három éven belül elkészül Csornán a napelemgyár. A 2007-ben alapított svájci EcoSolifer cég a Győr–Moson–Sopron megyei városban építi meg 14,7 milliárd forintos beruházással a legújabb üzemét. Az EcoSolifer Modulgyártó Kft. termékei egyedülállóak lesznek a világon, ugyanis hatásfokban jóval meghaladják a piacon most kapható napelemeket. Egyedi kormánydöntés alapján az EcoSolifer egymilliárd forint támogatást kap a kétszáz munkahelyes, évente 160 MW kapacitású napelemgyártó üzem létesítéséhez.

Az Európai Unió állítja növekedési pályára hazánkat – jólétünket növelő 22 milliárd eurós EU-támogatás

Partnerségi megállapodás jött létre az Európai Bizottság és Magyarország között, meghatározandó az európai strukturális és beruházási alapok optimális felhasználására vonatkozó stratégiát.

Kétszázötvennel bővíti munkatársi gárdáját a Budapest Citi Szolgáltató Központ

A következő két évben 250 munkahelyet létesít a Citi vállalatokat a térségben, illetve nemzetközileg kiszolgáló Budapest Citi Szolgáltató Központ. A magyar költségvetés 250 millió forint állami támogatást ad a beruházáshoz, amelynek teljes költsége több, mint hárommilliárd forint.

BOS Automotive, Mosonszolnok: jó 200 új munkahely

Több mint ötmilliárd forint értékű, a magyar kormány által 316 millió forinttal támogatott beruházás alapkövét tették le a BOS Automotive Products Magyarország mosonszolnoki üzeménél. A termékeivel Európa piacát uraló gépjármű-ipari beszállító kapacitásbővítő fejlesztésének köszönhetően jó 200 munkahely is létesül.

Energiabehozatalának 87%-át elpazarolja az Európai Unió – a szigetelés az ésszerű megoldás

Évi 573 milliárd eurót költ az Európai Unió, benne Magyarország energiahordozók behozatalára, miközben 500 milliárd eurót pazarol el évente energiaveszteség miatt – derült ki a Knauf Insulation szakértőinek elemzéséből. A veszteség kétötödét az európai épületállomány okozza, mert négyötödük energiahatékonysági szempontból korszerűtlen, szigeteletlen. Az EU jelenlegi, 220 milliós épületállományából 160 millió épület előreláthatólag még 2050-ben is állni fog, ami azt jelenti, hogy ennek a veszteségnek jókora részét még évtizedekig elkönyveli majd a közösség, köztük mi, magyarok.

Az euroszkeptikusok előretörésének a növekedés és a munkahelyteremtés látja kárát

Rossz hírre ébredtek a hétvégén az összeurópai gondolat szószólói: az európai parlamenti választások egyértelműen jelezték, hogy az uniót a mai formájában nem lehet sokáig adottságnak tekinteni. A 2014-i választásokon az euroszkeptikusok olyan áttörést értek el, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni – a szavazók ezzel azt üzenték politikusaiknak, hogy a Brüsszel által megkövetelt integrációt nem lehet a végtelenségig folytatni, még akkor sem, ha a gazdasági fellendülés ezen áll vagy bukik – állítja a Saxo Bank vezető közgazdásza. Steen Jakobsen szerint, bár a hagyományos nagy pártok újra vezető szerephez jutottak, a szélesedő politikai palettából is jól látható, hogy az erősödő megosztottság Európa növekedési lehetőségeit ássa alá és a munkanélküliek táborát gyarapíthatja.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >