Címke: munkahely

Negyvennyolcezer magyar költözött tavaly Németországba

Ezzel az EU-tagországok közül a negyedik helyen állunk. A legtöbben Romániából (174 ezer), Lengyelországból (148 ezer), Bulgáriából (72 ezer) és Horvátországból (51 ezer) érkeztek 2015-ben dolgozni Németországba – derül ki a német állami migrációs hivatal (BAMF) statisztikájából. Az Eurostat eddig 18,5 millió, EU-n belüli migránst regisztrált. A legtöbbet Németországban (4,1 millió), utána Nagy-Britannia (3,1), Franciaország (2,2) és Spanyolország (2) következik.

Kecskemét: 185 milliárd forint értékű fejlesztés a Mercedes-Benz-gyárban

Ma ünnepi külsőségek között bejelentették: a Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást valósít meg Kecskeméten új nemzedékű kompakt autókat gyártása céljából. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a múlt év végéig 320 milliárd forintot fektetett be az alföldi nagyvárosban.

Egyre több magyar cég választja Bécset

Tavaly is megdöntötte a saját rekordját az osztrák főváros: egymás után negyedszer haladta meg a Bécsben letelepedő külföldi cégek száma az előző évit. A magyar vállalkozások körében is nagyon népszerű volt tavaly az egykori császárváros. Az előző évihez képest több mint tíz százalékkal, 159-ről 175-re nőtt 2015-ben azoknak a külföldi vállalatoknak a száma, amelyek az osztrák fővárosban telepedtek le. Ezzel Bécs sorban negyedszer tudta felülmúlni saját rekordját.

Ismét tehetségeket keres a MOL-csoport

Két, díjnyertes tehetségkereső programját – a Growwwt és a Freshhht – is ajánlja a MOL-csoport azzal a céllal, hogy megtalálja és alkalmazza a fiatal tehetségeket – jelentette be a társaság. A pályakezdőknek szánt Growww-program kivételes lehetőséget nyújt a fiataloknak: nemzetközi karriert kezdhetnek és...

Otthonról is dolgozhatnak a Vodafone-osok

Munkaidejüknek akár a felét az irodától távol dolgozhatják le a német Vodafone alkalmazottai, ha azt vezetőjükkel előre egyeztetik – nyilatkozta egy lapinterjúban Hannes Ametsreiter vezérigazgató. Hozzátette: megszünteti saját irodai szobáját, mert nincs rá szüksége. Neki elég a telefon és a laptop. Inkább vezetőtársai közé ül az egyterű irodában, bizalmas beszélgetésekre pedig tárgyalót foglal. A vezérigazgató elmondta, hogy az sms halálra van ítélve, már csak a bevétel 10 százalékát hozza és tovább csökken. A 35 évesnél fiatalabbak már inkább üzenetküldőkön kommunikálnak.

Hatszáz új munkahely létesül 1890 milló forintos beruházással Hatvanban

A magyarországi Bosch csoport egy újabb fejlesztési terv megvalósításával összesen 600 új munkahelyet hoz létre a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél – jelentették be ma kora délelőtt Budapesten. A 2018-ig megvalósuló beruházás összértéke 18,9 milliárd forint, ebből egyedi kormánydöntés alapján 4,7 milliárd forint a vissza nem térítendő állami támogatás.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >