Címke: munkahely

Évente ötezren tanulnak a hatvani oktató-központban – középfokú duális képzés

Nyugatra, mindenekelőtt Németországra nyílnak a Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani gyárának ablakai, ajtajai immár jó másfél évtized, az 1998. évi alapítása óta. Nyugatra tekintenek az ott dolgozók ezrei is mindahányan. Ez az üzemóriás a Bosch-csoport autóelektronikai ágazatának legnagyobb gyártó központja a világon.

Brókerbotrány: 3700-an aggódhatnak munkahelyükért

Mintegy 3700 dolgozó aggódhat a munkájáért a brókerbotrány három főszereplőjéhez köthető 229 vállalkozásnál. A cégadatokat átvizsgáló Opten Kft. adataiból ugyanakkor az is kiderül, hogy a Buda-Cash, a Quæstor és a Hungária Értékpapír Zrt. cégcsoporthoz kapcsolható cégek európai uniós pályázati forrásokat is szereztek, és közbeszerzéseken is megbízáshoz jutottak. A brókerbotránnyal kapcsolatban az Opten céginformációs szolgáltató három évre visszamenőleg vizsgálta a tulajdonosok és a cégjegyzésre jogosultak kapcsolatrendszerét. A 229 vizsgált cég között az értékpapír-kereskedelmen túl a gazdaság számos más területén működő is föllelhető.

Miskolci kéziszerszámgyár: 2200 millió forintos beruházás, 350 új munkahely

Ma délelőtt bemutatták a Robert Bosch Power Tool Kft. legutóbbi három évben, 2012 óta megvalósított, csaknem 3900 millió forint értékű beruházásainak eredményeit. Az eseményen részt vett Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter. Ez alkalommal az elektromos kéziszerszámok fejlesztését célzó nagyszabású beruházást is bejelentettek.

Vasárnapi pihenőnap: 200–250 milliárd forint esik ki a költségvetésből

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint várhatóan 200–250 milliárd forint hiányzik majd a költségvetésből a boltok vasárnapi zárva tartása miatt, a foglalkoztatottak és az általános forgalmi adó kiesése következtében. A vasárnapi zárva tartásról érdemi egyeztetés hiányában, egy üzleti terv alapján szűk körben eldöntött intézkedés támadás a vállalkozók tulajdona ellen, ami morálisan is elfogadhatatlan.

BT, 2014: négyszáz új munkahely

Faragó Andor, a British Telecom (BT) hazánkban működő európai szolgáltató központjának ügyvezetője ismertette a központ tavalyi eredményeit, és bemutatta a BT legújabb, debreceni irodaszárnyát, amely csaknem száz új munkaállomásnak ad helyet.

Vasárnapi nyitva tartás: a bécsi cégek nagy többsége támogatja

Nyilvánosságra hozták a Bécsi Gazdasági Kamara közvélemény-kutatásának eredményeit. Eszerint a bécsi vállalkozások jó 72 százaléka támogatja a vasárnapi nyitva tartást és a kerthelyiségek egész éves nyitva tartását. Nyolcszáz új munkahellyel és 140 millió euró bevétel-növekedéssel járna, ha a hét utolsó napján is nyitva tarthatnának a bécsi üzletek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >