16. AV Trend & Hifi Show

Címke: munkahely

Nem lesz sem könnyű, sem olcsó a migránsok beilleszkedése Németországban

A legvisszafogottabb számítások szerint már az idén 10 milliárd eurójába kerülhet a német költségvetésnek a csaknem milliónyi új kérelmező átmeneti elhelyezése, és a gondoskodás róla. További pénzügyi terhet ró a németekre a gondoskodás a menekültek családtagjairól is – olvasható a müncheni IFO legfrissebb tanulmányában, melynek egyik szerzője, az olasz tudós, Michele Battisti azonban mindezek dacára mégis inkább derűlátóan nyilatkozik az Alapblognak.

Magyarország–Szlovénia: a fenntartható növekedést segíti az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság a ma Magyarország és Szlovénia közötti, határon átnyúló együttműködési programot fogadott el. A program összértéke 18,6 millió euró, amelyből 14,8 millió az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) származik. A beruházások célja a két-két szlovén és magyar régiót lefedő programterület természeti és kulturális örökségének megőrzése és népszerűsítése. A program a fenntartható idegenforgalmi tevékenység fejlesztését támogatja, különösen a vidéki térségekben. A látnivalókat új kerékpáros és gyalogos útvonalakkal kötik össze, hogy a határon átnyúló turisztikai útvonalak jöjjenek létre.

Már 1500-an dolgoznak a magyar BT-nél

A British Telecom (BT) hazánkban működő európai szolgáltató központja alig több mint egy év alatt másfélszeresére növelte munkatársainak a számát, miáltal alkalmazottainak száma 1500-ra nőtt. A létszámbővítést az indokolta, hogy újakkal bővültek a központ szolgáltatásai.

 

A kentaur meglovagolta az internetet

Rosszul jósolt Flórián László, a Rossmann Magyarország Kft. első embere éppen esztendővel ezelőtt, amikor az Infovilág munkatársának kérdésére válaszolt. Azt mondta, hogy a cég bruttó forgalma 51,3 milliárd forint lesz 2014-ben. A végeredmény viszont 52,1 milliárd lett. Soha rosszabb előrejelzést!

Elmélet és gyakorlat párban jár

Új korszak nyílt a Nyugat-magyarországi Egyetem életében: megkezdődött a szombathelyi gépészmérnökképzés. A tanévnyitó alkalmával az együttműködő cégek képviselői szerződést kötöttek a hallgatókkal. A felvett nyolvanból25 ahagyományos egyetemi alap-, 55 pedig a duális (elméleti+szakmai) képzésben vesz részt.(Kép: Hornyák Emőke.)

Az EU 2016. évi költségvetési tervezete – munkahelyek, növekedés, versenyképesség

A Bizottság ma előterjesztette a 2016. évi uniós költségvetési tervezetet, amely 143,5 milliárd euró összegű kifizetési előirányzatot tartalmaz az európai gazdaság fellendülésének támogatása és az emberek életszínvonalának javítása végett Európában és azon túl is. Ezt az összeget az Európai Unió az innováció fellendítésére, munkahely-teremtésre, a tagállamok és a régiók közötti konvergencia elősegítésére, a migráció hatékonyabb kezelésére, valamint az EU mint globális szereplő szerepének további erősítésére használja majd fel. A tervezet emellett hozzájárulást tartalmaz az európai beruházási terv középpontjában álló Európai Stratégiai Beruházási Alaphoz is. A tervezetet a Bizottság az Európai Parlament és az uniós tagállamok részére küldi meg, amelyek közösen döntenek majd a végleges költségvetésről.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >