Címke: munkahely

Stressz miatt évente 440 milliárd forint kár – EU-kezdeményezés az egészséges munkahelyekért

Az Európai Unióban évente átlagosan 136 milliárd euró, Magyarországon kb. 440 milliárd forint, azaz a 4-es metró árával azonos nagyságrendű érték vész el a nem, illetve nem megfelelően kezelt munkahelyi stressz miatt, amely miatt a munkanapok 50–60 százaléka kiesik. A munkavállalók egészségének veszélyeztetésén túlmenően a munkahelyi stressz rontja a vállalatok versenyképességét, mivel növeli a hiányzások számát, csökkenti a hatékonyságot és magas fluktuációt eredményez.

Nem tartanak ebédszünetet a magyarok

A hazai dolgozók kétötöde egyáltalán nem tart ebédszünetet és csak hatoda eszik naponta ötször – derül ki a Profession.hu legújabb felmérésből. Ezzel szemben csaknem háromnegyede kávézik rendszeresen, nem ritka, hogy naponta négyszer vagy még többször is. A nők 7 százalékkal nagyobb arányban ebédelnek és dolgoznak párhuzamosan.

Bécset különösen kedvelik a külföldi cégek

Minden eddiginél több, összesen 133 nemzetközi vállalkozás választotta telephelyéül az osztrák fővárost 2013-ban. Egyre több kezdő és kelet-közép-európai cég dönt Bécs mellett. Magyarországról a múlt tíz évben harminc vállalkozás választotta működése színhelyéül az egykori császárvárost.

Még 240 Vodafone-munkahely Miskolcon

A Vodafone a következő másfél évben 240-nel – összesen 540 személyesre – bővíti a miskolci regionális ügyfélszolgálati központban foglalkoztatottak számát – hangzott el ma az új irodaszárny átadásakor. A folyamatban lévő 450 millió forintos beruházással a társaság miskolci befektetése meghaladja majd az egymilliárd forintot és a vállalat által a miskolci Macropolis épület-komplexumban igénybe vett terület 2700-ról 4200 m2-re bővül.

A világűrbe szállhat a felsőzsolcai alumíniumhab

A hír: hosszú távú szerződést kötött a Miskolc melletti Felsőzsolcán anyagtechnológiai fejlesztő- és gyártóközpontot üzemeltető Aluinvent Zrt. az Európai Űrügynökséggel (ESA). Az együttműködés célja űripari alkalmazásokra szánt ultrakönnyű alumíniumhab termékek prototípusainak előállítása.

Választás, 2014 – Orbán Viktor: felívelő korszak küszöbén állunk

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll, ezért az április 6-i parlamenti választáson újra meg kell mutatni: „erősek és egységesek vagyunk”. A kormányfő vasárnapi évértékelő beszédében azt is mondta, senki nem gondolta volna néhány éve, hogy Magyarország képes lesz a saját lábára állni és az uniós átlagot meghaladó növekedést elérni.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >