Címke: munkahely

Miskolci kéziszerszámgyár: 2200 millió forintos beruházás, 350 új munkahely

Ma délelőtt bemutatták a Robert Bosch Power Tool Kft. legutóbbi három évben, 2012 óta megvalósított, csaknem 3900 millió forint értékű beruházásainak eredményeit. Az eseményen részt vett Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter. Ez alkalommal az elektromos kéziszerszámok fejlesztését célzó nagyszabású beruházást is bejelentettek.

Vasárnapi pihenőnap: 200–250 milliárd forint esik ki a költségvetésből

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint várhatóan 200–250 milliárd forint hiányzik majd a költségvetésből a boltok vasárnapi zárva tartása miatt, a foglalkoztatottak és az általános forgalmi adó kiesése következtében. A vasárnapi zárva tartásról érdemi egyeztetés hiányában, egy üzleti terv alapján szűk körben eldöntött intézkedés támadás a vállalkozók tulajdona ellen, ami morálisan is elfogadhatatlan.

BT, 2014: négyszáz új munkahely

Faragó Andor, a British Telecom (BT) hazánkban működő európai szolgáltató központjának ügyvezetője ismertette a központ tavalyi eredményeit, és bemutatta a BT legújabb, debreceni irodaszárnyát, amely csaknem száz új munkaállomásnak ad helyet.

Vasárnapi nyitva tartás: a bécsi cégek nagy többsége támogatja

Nyilvánosságra hozták a Bécsi Gazdasági Kamara közvélemény-kutatásának eredményeit. Eszerint a bécsi vállalkozások jó 72 százaléka támogatja a vasárnapi nyitva tartást és a kerthelyiségek egész éves nyitva tartását. Nyolcszáz új munkahellyel és 140 millió euró bevétel-növekedéssel járna, ha a hét utolsó napján is nyitva tarthatnának a bécsi üzletek.

Az okos otthonok felé nyit a jubiláló Vöröskő/Euronics

Nem kis teljesítmény kell ahhoz, hogy valaki 25 éves korára ötvenszeres milliárdossá küzdje föl magát. A veszprémi Vöröskő Kft. képes volt erre. Az Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető, teljes egészében hazai tulajdonú műszakicikk-kereskedelmi társaság – hangzott el a cég mai, jubileumi sajtóeseményén – az év végére ötvenmilliárd forintot meghaladó forgalommal és 23 százalékosnál is nagyobb piaci részesedéssel számol.

Állásbörze a Műegyetemen: a legjobb informatikusokat keresik

Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő jó hír azonban évek óta súlyos szakember hiányt is eredményez. A Qualysoft, hazánk egyik kiemelkedően sikeres informatikai tanácsadó és szolgáltató vállalata gyakornoki programokkal, valamint egyetemi együttműködésekkel kíván hozzájárulni az informatikusképzéshez.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >