Címke: munkahely

Hatszáz új munkahely létesül 1890 milló forintos beruházással Hatvanban

A magyarországi Bosch csoport egy újabb fejlesztési terv megvalósításával összesen 600 új munkahelyet hoz létre a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél – jelentették be ma kora délelőtt Budapesten. A 2018-ig megvalósuló beruházás összértéke 18,9 milliárd forint, ebből egyedi kormánydöntés alapján 4,7 milliárd forint a vissza nem térítendő állami támogatás.

Megkezdte munkáját a terrorizmus elleni európai uniós központ

Ma megkezdte működését a Terrorizmus Elleni Küzdelem Európai Központja (ECTC). A központ feladata, hogy alapvetően megerősítse az Europol terrorizmus elleni kapacitását, és olyan platformot biztosítson a tagállamoknak, melyen keresztül hatékonyabban folyhat az információcsere és az operatív koordináció. 

Bosch: 36 ezer millió forintos beruházás Makláron: 130 új munkahely

Folyamatos magyarországi beruházásainak sorában a Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója, három fejlesztési beruházással összesen 130 új munkahelyet létesített magyar leányvállalatánál, a Robert Bosch Automotive Steering Kft.-nél. A vállalt beruházások összértéke 36 milliárd forint, amelyből 2 milliárd forintot az Európai Unió és 700 millió forintot a magyar állam finanszírozott. A háromrészes beruházásból most készült el a harmadik: 7,2 milliárd forintba került, amiből 1 milliárd forintot az Európai Unió fizetett. A Bosch maklári telephelyén fejlesztették a gyártási technológiát és komponensgyártó berendezésekkel bővítették a gyártási kapacitást is.

Nem lesz sem könnyű, sem olcsó a migránsok beilleszkedése Németországban

A legvisszafogottabb számítások szerint már az idén 10 milliárd eurójába kerülhet a német költségvetésnek a csaknem milliónyi új kérelmező átmeneti elhelyezése, és a gondoskodás róla. További pénzügyi terhet ró a németekre a gondoskodás a menekültek családtagjairól is – olvasható a müncheni IFO legfrissebb tanulmányában, melynek egyik szerzője, az olasz tudós, Michele Battisti azonban mindezek dacára mégis inkább derűlátóan nyilatkozik az Alapblognak.

Magyarország–Szlovénia: a fenntartható növekedést segíti az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság a ma Magyarország és Szlovénia közötti, határon átnyúló együttműködési programot fogadott el. A program összértéke 18,6 millió euró, amelyből 14,8 millió az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) származik. A beruházások célja a két-két szlovén és magyar régiót lefedő programterület természeti és kulturális örökségének megőrzése és népszerűsítése. A program a fenntartható idegenforgalmi tevékenység fejlesztését támogatja, különösen a vidéki térségekben. A látnivalókat új kerékpáros és gyalogos útvonalakkal kötik össze, hogy a határon átnyúló turisztikai útvonalak jöjjenek létre.

Már 1500-an dolgoznak a magyar BT-nél

A British Telecom (BT) hazánkban működő európai szolgáltató központja alig több mint egy év alatt másfélszeresére növelte munkatársainak a számát, miáltal alkalmazottainak száma 1500-ra nőtt. A létszámbővítést az indokolta, hogy újakkal bővültek a központ szolgáltatásai.

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >