Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: munkahely

BOS Automotive, Mosonszolnok: jó 200 új munkahely

Több mint ötmilliárd forint értékű, a magyar kormány által 316 millió forinttal támogatott beruházás alapkövét tették le a BOS Automotive Products Magyarország mosonszolnoki üzeménél. A termékeivel Európa piacát uraló gépjármű-ipari beszállító kapacitásbővítő fejlesztésének köszönhetően jó 200 munkahely is létesül.

Energiabehozatalának 87%-át elpazarolja az Európai Unió – a szigetelés az ésszerű megoldás

Évi 573 milliárd eurót költ az Európai Unió, benne Magyarország energiahordozók behozatalára, miközben 500 milliárd eurót pazarol el évente energiaveszteség miatt – derült ki a Knauf Insulation szakértőinek elemzéséből. A veszteség kétötödét az európai épületállomány okozza, mert négyötödük energiahatékonysági szempontból korszerűtlen, szigeteletlen. Az EU jelenlegi, 220 milliós épületállományából 160 millió épület előreláthatólag még 2050-ben is állni fog, ami azt jelenti, hogy ennek a veszteségnek jókora részét még évtizedekig elkönyveli majd a közösség, köztük mi, magyarok.

Az euroszkeptikusok előretörésének a növekedés és a munkahelyteremtés látja kárát

Rossz hírre ébredtek a hétvégén az összeurópai gondolat szószólói: az európai parlamenti választások egyértelműen jelezték, hogy az uniót a mai formájában nem lehet sokáig adottságnak tekinteni. A 2014-i választásokon az euroszkeptikusok olyan áttörést értek el, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni – a szavazók ezzel azt üzenték politikusaiknak, hogy a Brüsszel által megkövetelt integrációt nem lehet a végtelenségig folytatni, még akkor sem, ha a gazdasági fellendülés ezen áll vagy bukik – állítja a Saxo Bank vezető közgazdásza. Steen Jakobsen szerint, bár a hagyományos nagy pártok újra vezető szerephez jutottak, a szélesedő politikai palettából is jól látható, hogy az erősödő megosztottság Európa növekedési lehetőségeit ássa alá és a munkanélküliek táborát gyarapíthatja.

A legnagyobb munkahelyteremtő – 115 éve Magyarországon – a GDP 2,5 százalékát adja

Aligha van ma boldogabb cégvezető hazánkban Javier González Parejanál, a Robert Bosch Kft. első emberénél. És nála szerényebbet sem igen lehet találni. Miután a spanyol anyanyelvű szakember mai, magyarul elmondott évértékelőjében fölsorolta az általa vezetett cégcsoport 2013-i sarokszámait, elsőként őszinte köszönetét fejezte ki a négyszáz híján 10 ezer munkatársának.

A Hamburger Hungária nemzetközi színvonalú hőerőművet épít Dunaújvárosban

A Prinzhorn Csoport ma alapkőletétellel ünnepelte meg dunaújvárosi papírgyárában építendő új erőműve munkálatainak megkezdését. A 45 milliárd forintos (150 millió eurós) befektetéssel épülő erőmű nagy mértékben fogja növelni az energiahatékonyságot a Hamburger Hungáriában, Európa egyik legmodernebb papírgyárában.

Tojást kilóra (is) – az olcsó mindig drága

A tojás kilónkénti árának jól látható feltüntetésével szeretné kiszorítani, de legalább is látványosan csökkenteni a Baromfi Termék Tanács, illetve a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége az ország boltjait, piacait elárasztó külföldi tojást. Az új típusú árcéduláról ugyanis egyértelműen leolvasható: az olcsónak tetsző, S-jelölésű (tehát kis méretű) tojások drágábbak, mint a náluk nagyobbak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >