ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: munkahely

Tizenháromezer válasz: rugalmas munkahelyre, alkotói szabadságra vágynak a fiatalok

A rugalmas munkavégzés és a kollégák személye a legfontosabb tényezők a jövő munkavállalói számára. Az alapfizetés is fontos, ám a relatív fontosságot tekintve az öt legfontosabb elem között a javadalmazáshoz kapcsolódó tényező csupán a harmadik. A PwC Magyarország 13 ezer közép- és felsőoktatási intézményben tanuló, 16–26 éves munkahely-választási igényeit, terveit elemezte.

Európai Szociális Alap: a humántőke-beruházások nagy nyertesei a magyarok

Az Európai Szociális Alap (ESZA) napjainkban fontos szerepet játszik a munkahely-teremtésben, valamint az oktatás javításának, a közigazgatás korszerűsítésének és a társadalmi befogadásnak az előmozdításában, és ily módon valamennyi polgár számára a méltányosabb lehetőségek biztosításának kulcsfontosságú eszköze. A 2007–13-i programozási időszak nemrégiben közzétett értékelése jól bizonyítja az ESZA hatását: csak ebben az időszakban az alap segítségével legalább 9,4 millió európai lakos talált munkát, és 8,7 millió szerzett képesítést vagy bizonyítványt. További sikerekről, például a képzettségi szint növeléséről 13,7 millió érintett számolhatott be.

Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (3.)

Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.

Bizottsági javaslat a társadalombiztosítási rendszerek összehangolására

A munka a Bizottság 2016. évi munkaprogramjába illeszkedik, keretében a Bizottság a munkavállalók mobilitásának megkönnyítésére, a mobilitást gyakorlók és az adófizetők érdekeinek védelmére, valamint a tagállami hatóságok együttműködési eszközeinek megerősítésére törekszik. A javaslat az eddiginél korszerűbbé teszi a szabályozást, ami így garantáltan igazságos, egyértelmű és könnyen végrehajtható lesz.

A magyar férfiak negyede, a nők harmada dohányzik

Az Amerikai Rákellenes Társaság éppen negyven esztendővel ezelőtt közzétett ötlete alapján vált minden november harmadik csütörtökje füstmentes nappá. Láncdohányos, erős dohányos, kocadohányos, passzív dohányos, társasági dohányos − ők mindannyian érintettek a dohányzás következményeiben. Mi a jellemző, például, a munkahelyi dohányzásra?

Negyvennyolcezer magyar költözött tavaly Németországba

Ezzel az EU-tagországok közül a negyedik helyen állunk. A legtöbben Romániából (174 ezer), Lengyelországból (148 ezer), Bulgáriából (72 ezer) és Horvátországból (51 ezer) érkeztek 2015-ben dolgozni Németországba – derül ki a német állami migrációs hivatal (BAMF) statisztikájából. Az Eurostat eddig 18,5 millió, EU-n belüli migránst regisztrált. A legtöbbet Németországban (4,1 millió), utána Nagy-Britannia (3,1), Franciaország (2,2) és Spanyolország (2) következik.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >