ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: munkahelyteremtés

Sínen a 315 milliárd eurós beruházási terv

Mindössze 50 nappal ambiciózus, munkahelyteremtést és növekedést fellendítő európai beruházási tervének bejelentését követően az Európai Bizottság ma elfogadta az Európai Stratégiai Beruházási Alapot életre hívó jogszabály-javaslatot. Az Európai Beruházási Bankkal szoros együttműködésben létrehozandó alap a beruházási offenzíva egyik lényegi eleme.

Növekedési jelentés, 2015: munkahelyteremtés, befektetések

Az Európai Bizottság által ma közzétett 2015. évi éves növekedési jelentééséneks középpontjában az áll, hogy Európát határozattan visszaterelje a fenntartható munkahelyteremtés és gazdasági növekedés útjára. Az új Bizottság hivatalba lépése és munkahelyteremtést, növekedést, méltányosságot és demokratikus változást célzó ambiciózus programja jó pillanat ezen új lendület létrejöttéhez.

A Microsoft bezárja az 1800 munkavállalót foglalkoztató komáromi Nokia-gyárát

A Microsoft bezárja a Nokia komáromi gyárát, amely mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztat jelenleg, és amelynek kapacitása egy ideje kihasználatlan – közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. A Nokia mobil üzletágát megvásárló cég világszerte racionalizálja működését, a következő egy évben 18 ezer munkahelyet szüntet meg.

Minden a hálón: munkahelyek sokaságát ígéri az internet új korszaka

A Cisco közzétette Internet of Everything értékindexét (IoE Value Index), amelynek tanulságai szerint az új „Minden a hálón” (Internet of Everything – IoE) irányzatot követő vállalatok látványos előnyökre tehetnek szert a mostaninál hatékonyabb üzleti működés, eredményesebb ügyfélkapcsolatok, illetve a sikeresebb innováció révén. Az IoE által eredményezett haszon 2013-ban világszinten mintegy 613 milliárd amerikai dollárra rúg.

Az Electrolux marad és bővíti termelését

Az Electrolux nem költözik el Magyarországról, sőt, töretlenül fejleszt és fejlődik – cáfolta az alaptalan pletykákat Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója a cég mai sajtótájékoztatóján. A magyarországi termelés tíz százalékkal emelkedett, és 200-zal többen dolgoznak a cégnél, mint tavaly. Jövőre további növekedésre számítanak.

Borsod jótevője: a Bosch

Talán nem mindenki tudja: hazánk második legnagyobb külföldi munkaadója a német Robert Bosch vállalatcsoport. A Bosch tehát nem egy a Magyarországon megtelepedett jó 5500 német vállalatból, amely legalább 300 ezer munkahelyet teremtett ezen a földön, hanem a legnagyobb. Az elképesztő foglalkoztatási gondokkal küszködő észak-magyarországi térségben ezért is külön elismeréssel beszélnek a német ipari óriás ottani leányvállalatairól, amelyek munkaadóként sok ezer (országosan tízezer) család tisztességes, biztos jövőt szavatoló megélhetéséhez járulnak hozzá. (A képeket Szabó Gergely készítette.)


1 2 3   >