ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: munkanélküliség

Jó előjel, Európára nézve is, ami az amerikai tőzsdéken történik

A német üzleti élet főbb szereplői nagyobb bizalmat szavaznak az új amerikai gazdaságpolitikának, mint ahogy ezt a média sugallja. Egyik tekintélyes hangadójuk, a 18. század vége óta vagyonkezeléssel foglalkozó stuttgarti családi befektetési bank, a Thilenius kilencedik generációt képviselő tulajdonosa és ügyvezetője tartós tőzsdei fellendülést prognosztizál Amerika mellett Németországban is. A németeknél évtizedek óta most először teljes a foglalkoztatottság, először bővül erőteljesen a fogyasztás, először egyértelmű a reálbér-növekedés és a migrációval összefüggésben javul a demográfiai helyzet is. (A képen: Zentai Péter.)

Trump az egykori KGB-ügynök Putyinnak hisz

Ha szó szerint nem is, ám komolyan vesszük Trump múlt heti lapinterjúját, akkor van igazság abban, amit mondott, hogy ti. Európa bajba jutott – olvasható a The Washington Postban. A kijelentést legújabban a brit kormányfő erősítette meg: közölte, hogy országa kiválik az egységes piacból, és korlátozza az uniós polgárok bevándorlását. Vagyis távozik az EU 2. legnagyobb gazdasága. Az öreg kontinens ugyanakkor gazdaságilag már jó ideje csupán vergődik, 10%-os a munkanélküliség, a fiatalok soraiban pedig még súlyosabb.

Eurobarométer: a bevándorlás és a terrorizmus a legnagyobb kihívás az EU számára

A közvélemény szerint továbbra is a bevándorlás és a terrorizmus az a két terület, amely a legnagyobb kihívás az Európai Unió számára, bár a szerepük némileg kevésbé hangsúlyos, mint a tavasszal készült legutóbbi felmérésben. A nyilvánosság továbbra is határozottan támogatja az Európai Unió prioritásait és politikáit, és e támogatás erősödött 2016 tavasza óta. Ezek a legutóbbi Standard Eurobarométer felmérés legfontosabb eredményei, amelyet ma, az „Európa jövőjéről” készített Eurobarométer tematikus felméréssel egyidejűleg tettek közzé.

Strukturális és beruházási alapok: Magyarország 11,6 milliárd euróhoz jutott

A Bizottság ma első ízben adott ki eredményjelentést az öt strukturális alapra vonatkozóan. A jelentésből kiolvasható, hogy az utóbbi hónapokban látványosan gyorsult a beruházások üteme, a várakozások szerint a végrehajtás jövőre eléri az „utazósebességet”. A múlt év végéig 274 000 vállalkozás részesült a 2014–20-i európai strukturális és beruházási alapok (esb-alapok) támogatásából. Eddig 2,7 millió ember kapott támogatást ahhoz, hogy állást találjon vagy készségeit fejlessze, 11 millió hektárnyi mezőgazdasági földterületen sikerült javítani a biológiai sokféleséget, valamint 1 millió kezdeményezést választottak ki uniós támogatásra közel 60 milliárd euró összértékben.

Orbánék mértéktelen propagandával megpróbálják bűnözőknek beállítani a menekülteket

A Die Zeit tudósítója azt tapasztalta, hogy Röszkénél és Tompánál a két hevenyészett menekülttáborban majdnem ugyanolyan katasztrofálisak a körülmények, mint pár hónapja Idomeninél, a görög–macedón határon. A sajtó több munkatársa is az egyik német egyházi segélyszervezet képviselőjét kísérte el a helyszínre, ahol százak várakoznak, köztük sok gyerek, hogy legálisan bejussanak az unióba. Egyetlen v ízcsapot leszámítva nincs ott semmi, ami szükséges az emberi élethez. Az önkénteseket csak időnként engedik be, így az ételosztás sem rendszeres. És ha összedől a Törökországgal kötött egyezség, akkor még drámaibbá válhat a helyzet.

Orbán hazugsághadjárat-kampánnyal készíti elő a népszavazást, célja a félelemkeltés

A Pew közvélemény-kutató nemrégiben végzett európai felmérése egy sor rossz hírrel szolgált a kisebbségek számára, így a magyarok, olaszok, lengyelek, görögök és spanyolok legalább fele kedvezőtlen véleménnyel van a muzulmánokról, a romák esetében pedig még rosszabb a helyzet – olvasható az US News and World Report-ban. Enyhül viszont a földrészen az antiszemitizmus, bár Magyarország e tekintetben kilóg a képből. Nálunk romlott a zsidók megítélése: 1991 óta 32 százalék táplál negatív előítéleteket velük szemben, amit a megkülönböztetés ellen küzdő nemzetközi szervezet, az Anti-Defamation League német igazgatóhelyettese szerint... 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >