Címke: munkanélküliség

Egymilliárd eurót kaptak a tagállamok az ifjúsági munkanélküliség csökkentésére

Ez év február 4-én számolt be az Infovilág arról, hogy az Európai Bizottság kereken egymilliárd euró idei rendelkezésre bocsátását javasolja az ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezésből. Ez akár a harmincszorosa is lehet a tagállamok által az ifjúsági foglalkoztatás fellendítésére felhasználandó előfinanszírozási összegnek, így kereken 650 000 fiatalt segíthet az eddiginél gyorsabb munkához jutásban.

Magyarország, 2015: omladozó házak, viskók, guberálás – népkonyha létesül Dél-Dunántúlon

Holnap, május 19-én 11 órától mutatja be az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a somogysárdi katolikus plébánia közös tanulmányprogramját, amely szerint mozgó népkonyha-szolgáltatás kezdődik a Baptista Szeretetszolgálat és a kaposvári egyházmegye közreműködésével. A plébánia Somogysárd, Újvárfalva, Mezőcsokonya, Bárdudvarnok, Kaposfő, Kaposmérő, Kadarkút és Csököly térségében feltérképezte a szociálisan rászorult, leghátrányosabb helyzetű kistérségben, szegregátumban élő lakosságot.

A nyertes: a luxemburgi @RealTimeWW1

A luxemburgi @RealTimeWW1 Twitter-projekt nyerte idén az Európai Ifjúsági Károly-díjat, amelyet ma adtak át Aachenben. A második helyen az „Európai határok” elnevezésű francia projekt végzett, a harmadik helyet pedig megosztva kapták osztrák, ciprusi és spanyol fiatalok. A díjat minden évben olyan fiatalok által megvalósított ötletek kapják, amelyek elősegítik az európai nemzetek közti kölcsönös megértést.

A munkanélküliség ellen: 100 millió euró a magyar fiatalok foglalkoztatására

Már az idén egymilliárd eurót költhetnek el az Európai Unió tagállamai azokra a programokra, amelyeknek segítségével akár 650 ezer fiatalt juttatnak munkához. Ehhez az Európai Szociális Alap módosítására volt szükség, amelyet ma hagyott jóvá a Parlament. Az ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezés kiegészíti az Európai Szociális Alap forrásait azokban a tagállamokban, ahol a munkanélküli fiatalok aránya meghaladja a 25 százalékot - közölte szerkesztőségünkkel az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodája.

Szép statisztika, 2014. december–2015. február: munkanélküliség 7,7%

A munkanélküliek száma 2014. december–2015. februárban az egy évvel azelőttihez képest 24 ezerrel, 346 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal, 7,7%-ra csökkent. A férfiak és nők munkanélkülisége csaknem azonos szintű volt, a nők esetében a javulás kedvezőbb. Ugyanebben az időszakban a foglalkoztatottak száma 4 124 000 volt, 111 ezerrel több, mint egy évvel azelőtt. A 15–64 évesek foglalkoztatási aránya 62,5%-ra emelkedett. A férfiak és a nők foglalkoztatási mutatói hasonló mértékben javultak.

A munkanélküliek 46,3%-a tartósan állástalan

A munkanélküliek száma 2014. november–2015. januárban az egy évvel azelőttihez képest 54 ezerrel, 330 ezerre, a mun­kanélküliségi ráta 1,4 százalékponttal, 7,4%-ra csökkent. A férfiak és nők mun­kanélkülisége csaknem azonos szintű volt, a női munkanélküliséget a férfiakénál nagyobb mértékű javulás jellemezte.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >