Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: munkanélküliség

A hivatalos statisztika szerint: 7,9% a munkanélküliség aránya – a 15–24 éveseknek a negyede sem dolgozik

Ez év május–júliusra a munkanélküliek száma az egy évvel azelőttihez képest 92 ezerrel, 354 ezerre csökkent, a mun­kanélküliségi ráta 2,2 százalékponttal, 7,9%-ra mérséklődött. Ugyanebben az időszakban 4 millió 127 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 164 ezerrel több, mint egy évvel azelőtt. A 15–64 évesek foglalkoztatási aránya 61,8%-ra emelkedett. A munkanélküliek 49,5%-a egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos idő­­tartama 18,7 hónap volt.

Augusztusban kissé nőtt az üzleti, csökkent a fogyasztói bizalom

Augusztusban a GKI-Erste konjunktúraindex (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke lényegében nem változott az előző hónaphoz képest. Mindez ellentétes folyamatok eredményeként alakult így. A GKI által, az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti kilátások enyhén javultak, a fogyasztói várakozások romlottak.

Enyhe és bizonytalan gazdasági növekedés várható

A Policy Agenda negyedik éve számított Gazdasági Fejlődés Indexe (GFI ) 2014. II. negyedévére erőteljes növekedést mutat (az előző negyedéves értékhez képest ötödével növekedett), amely az első negyedéves stagnálás után egyértelműben a gazdasági növekedés indulását jelzi. Ez azonban a részindexek tanúsága szerint még nem biztos, hogy a régóta várt, és megalapozott bővülés.

190 ezerrel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt – a munkanélküliség átlagos időtartama 19 hónap

Az idei II. negyedévben 4 millió 122 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 190 ezerrel több, mint egy évvel azelőtt. Közfoglalkoztatásban a tavalyi azonos időszakhoz mérten 23 300-zal többen (160 400-an) dolgoztak. A 15–64 évesek foglalkoztatási aránya 61,7%-ra emelkedett.

Játszik a kormány a közmunkásokkal: csak a választások előtt kellettek

A Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentéséből kitűnik, hogy több mint 100 ezer fős létszámcsökkentést hajtott végre a kormány a választások után. Mindezt úgy, hogy komolyabb társadalmi és politikai visszhangja sem volt. A Policy Agenda bemutatja, hogy kiket érintett ez a nagymértékű leépítés, és milyen hatásai várhatóak.

Hivatalosan csökkent a munkanélkülség – online egyre többen keresnek állást

Miközben a munkanélküliség aránya egy év alatt számottevően mérséklődött, az új munka reményében regisztrálók száma folyamatosan növekszik. A Profession.hu jelentéséből kiderül, hogy nemcsak a hirdető cégek és a feladott álláshirdetések, hanem a regisztrált álláskeresők száma is nőtt a tavaly júniusi adatokhoz képest. Az oldal online rendszerében 36%-kal több új pozíció jelent meg, az álláskeresők pedig 44%-kal több hirdető állásajánlatai között böngészhetnek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >