Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: munkanélküliség

Hivatalosan csökkent a munkanélkülség – online egyre többen keresnek állást

Miközben a munkanélküliség aránya egy év alatt számottevően mérséklődött, az új munka reményében regisztrálók száma folyamatosan növekszik. A Profession.hu jelentéséből kiderül, hogy nemcsak a hirdető cégek és a feladott álláshirdetések, hanem a regisztrált álláskeresők száma is nőtt a tavaly júniusi adatokhoz képest. Az oldal online rendszerében 36%-kal több új pozíció jelent meg, az álláskeresők pedig 44%-kal több hirdető állásajánlatai között böngészhetnek.

A munkanélküliség a legaggasztóbb társadalmi gond

A magyarok 64 százaléka a munkanélküliséget sorolja az ország három legnagyobb problémája közé. Ugyancsak sokan (56 százalék) tartják aggasztónak a szegénységet, a szociális egyenlőtlenséget és 46 százalék említette a legaggasztóbb gondok sorában a korrupciót. Ezt követően a bűnözés és az egészségügy miatti aggodalmak fogalmazódnak meg a magyar lakosságban, igaz, az előbbieknél alacsonyabb, 30-31 százalékos említési arányokkal.

A statisztika szerint 8% a munkanélküliség – az álláskeresők száma egy év óta változatlan

Az idén március–májusra a munkanélküliek száma egy év alatt 104 ezerrel, 357 ezerre csökkent, a mun­kanélküliség aránya 2,5 százalékponttal, 8%-ra mérséklődött. Ugyancsak a statisztikai hivatal jelentéséből tudható, hogy 2014. március–májusban 4 millió 105 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 195 ezerrel több, mint egy évvel azelőtt. A munkanélküliek 52,5%-a egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos idő­tartama 19,6 hónap volt. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal adminisztratív adatai szerint 2014. május végén 514 ezer volt a nyilvántartott álláskeresők száma, ez lényegében megegyezett a 2013. májusival.

Munkanélküliség: akár vezérigazgató is lehetsz

Lesújtóan rosszak a fiatalok elhelyezkedési kilátásai. Jelenleg világszerte több mint 75 millió pályakezdő keres munkát. Az eurózónában a fiatalok munkanélküliségi rátája csaknem 24 százalékos, és a csúcsokat döntögető Spanyol- és Görögországban különösen riasztó: bőven meghaladja az ötven százalékos arányt. Az Adecco Csoport szeretne változtatni ezen a helyzeten.

A statisztika szerint csökken a munkanélküliség, növekszik a foglalkoztatottság

Ez év február–áprilisára a munkanélküliek száma egy év alatt 116 ezerrel, 361 ezerre csökkent, a mun­kanélküliségi ráta 2,9 százalékponttal, 8,1%-ra mérséklődött. Ugyanebben az időszakban 4 millió 107 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 238 ezerrel több, mint egy évvel azelőtt. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 61,4%-ra emelkedett. A munkanélküliek 51,8%-a egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos idő­tartama 19,2 hónap volt.

Ballag már a vén diák – és dolgozhat az érettségi után

Májusban több mint 117 ezer diák kezdte meg az érettségi vizsgát. A végzősök legfőbb gondja most az, hogy sikeresen helyt álljanak, de közülük sokan nem tudják, mit csináljanak a nyáron. Kevesen értesültek arról, hogy egy kormányrendeletnek köszönhetően október 31-ig még diákként, iskolaszövetkezeti keretekben dolgozhatnak azok, akik nappali tagozaton tanulnak tovább. Így összegyűjthetnek némi pénzt a későbbi időkre.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >