Címke: munkanélküliség

Elsősorban az Európai Unió fejlesztési forrásai éltetik a magyar gazdaságot

A magyar gazdaság a múlt évben kiemelkedő dinamikával bővült az uniós fejlesztési források koncentrált felhasználásának köszönhetően – összes előnyével és hátrányával együtt. A múlt éveket az jellemezte, hogy folyamatosan lemaradásban voltunk az Európai Unió fejlesztési forrásainak lehívásával. A 2010-ben megalakult kormány – egyebek között – a fejlesztési koordinációs szervezetet is szétverte, jóformán az összes meghirdetett pályázatot felülbírálta. E lépésekkel gyakorlatilag két évre leállította a fejlesztéseket, és csak nagy nehézségek árán indultak újra a projektek.

Az európai szocialisták a nyitott, toleráns, az egyéni jogokat és az emberi méltóságot tisztelő Európáért dolgoznak

Újraválasztották az Európai Szocialisták Pártja (angol rövidítéssel PES) elnökének Szergej Sztanisev bolgár politikust a szervezet budapesti tisztújító kongresszusán, pénteken. Kihívója, a spanyol Enrique Barón Crespo visszalépett a jelöltségtől.

A magyar gazdaság látványosan elmarad a környező országok fejlettségi szintjétől

A múlt évben – regionális konfliktusokkal és lokális válságokkal terhelt időszakban – némileg emelkedett a gazdasági növekedés dinamikája, a globális gazdaság 3,3%-kal bővült. Az idén ez a tendencia folytatódott – írja Katona Tamás kandidátus, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora az Infovilág rendelkezésére bocsátott legfrissebb elemzésében.

Magyarországon erősödik a romaellenes közhangulat – gyerekek példakép nélkül

Európában nem javul az élet az egyik legnagyobb és leginkább kitaszított kisebbség, a romák számára – állapítja meg az Economist brit hetilap körképe. Már a cím is sokatmondó: „Hátrahagyva”, esetleg: „Ott felejtve”. Hat kelet-európai államban, köztük Magyarországon a romák alkotják a lakosság 7–10%-át. A roma közösség fiatalabb és lélekszámban gyorsabban növekszik, mint a társadalom többi része. Bulgáriában és Romániában közülük kerül ki a munkaképes korba lépők egyötöde, nálunk ez az arány 1/6. Ám az álláskilátásaik nem sokkal jobbak, mint annak idején a szüleik esetében voltak.

Egymilliárd eurót kaptak a tagállamok az ifjúsági munkanélküliség csökkentésére

Ez év február 4-én számolt be az Infovilág arról, hogy az Európai Bizottság kereken egymilliárd euró idei rendelkezésre bocsátását javasolja az ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezésből. Ez akár a harmincszorosa is lehet a tagállamok által az ifjúsági foglalkoztatás fellendítésére felhasználandó előfinanszírozási összegnek, így kereken 650 000 fiatalt segíthet az eddiginél gyorsabb munkához jutásban.

Magyarország, 2015: omladozó házak, viskók, guberálás – népkonyha létesül Dél-Dunántúlon

Holnap, május 19-én 11 órától mutatja be az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a somogysárdi katolikus plébánia közös tanulmányprogramját, amely szerint mozgó népkonyha-szolgáltatás kezdődik a Baptista Szeretetszolgálat és a kaposvári egyházmegye közreműködésével. A plébánia Somogysárd, Újvárfalva, Mezőcsokonya, Bárdudvarnok, Kaposfő, Kaposmérő, Kadarkút és Csököly térségében feltérképezte a szociálisan rászorult, leghátrányosabb helyzetű kistérségben, szegregátumban élő lakosságot.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >