17. AV Trend & Hifi Show

Címke: munkanélküliség

Orbánék mértéktelen propagandával megpróbálják bűnözőknek beállítani a menekülteket

A Die Zeit tudósítója azt tapasztalta, hogy Röszkénél és Tompánál a két hevenyészett menekülttáborban majdnem ugyanolyan katasztrofálisak a körülmények, mint pár hónapja Idomeninél, a görög–macedón határon. A sajtó több munkatársa is az egyik német egyházi segélyszervezet képviselőjét kísérte el a helyszínre, ahol százak várakoznak, köztük sok gyerek, hogy legálisan bejussanak az unióba. Egyetlen v ízcsapot leszámítva nincs ott semmi, ami szükséges az emberi élethez. Az önkénteseket csak időnként engedik be, így az ételosztás sem rendszeres. És ha összedől a Törökországgal kötött egyezség, akkor még drámaibbá válhat a helyzet.

Orbán hazugsághadjárat-kampánnyal készíti elő a népszavazást, célja a félelemkeltés

A Pew közvélemény-kutató nemrégiben végzett európai felmérése egy sor rossz hírrel szolgált a kisebbségek számára, így a magyarok, olaszok, lengyelek, görögök és spanyolok legalább fele kedvezőtlen véleménnyel van a muzulmánokról, a romák esetében pedig még rosszabb a helyzet – olvasható az US News and World Report-ban. Enyhül viszont a földrészen az antiszemitizmus, bár Magyarország e tekintetben kilóg a képből. Nálunk romlott a zsidók megítélése: 1991 óta 32 százalék táplál negatív előítéleteket velük szemben, amit a megkülönböztetés ellen küzdő nemzetközi szervezet, az Anti-Defamation League német igazgatóhelyettese szerint... 

Csendes, egyensúlyrontó változás kezdődött – munkaerő- és tőkehiány

A tavalyi 2,9%-nál érzékelhetően lassúbb idei növekedés előre látható volt az EU-támogatások, emiatt az állami beruházások apálya miatt. A fékeződés azonban váratlanul látványossá sikeredik, mert erőteljesen kidomborodik a hat éve működő „magyar modell” magánberuházásokat visszafogó hatása.

Tavaszi Eurobarométer: erős támogatottságot élvez a Bizottság politikája

Az európaiak a bevándorlást és a terrorizmust tartják a két legnagyobb kihívásnak, amellyel az EU-nak most szembe kell néznie, ugyanakkor a Bizottság politikai prioritásai erős támogatottságot élveznek a válaszadók körében. Ez a két legfontosabb megállapítása a legfrisebb Eurobarométer-felmérésnek, amelyet május 21. és 31. között végeztek 34 országban (a 28 EU-tagállam mellett 5 tagjelölt országban, valamint a ciprusi török közösség területén). Összesen 31 946-an válaszoltak a kérdésekre.

Horvátország elfordulhat a populista illiberalizmustól – Ausztriában is csökken a bankadó

Megfigyelők szerint a horvát kormánykoalíció nagyobbik pártja a frissiben megválasztott új vezetővel az élen búcsút kíván inteni a populista illiberalizmusnak, amely pedig terjedőben van Közép-Európán belül – írja a Financial Times. Andrej Plenkovics, az Európai Parlament tagja, volt diplomata két napja vette át a Tudjman alapította HDZ (—> Horvát Demokrata Közösség —> Hrvatska demokratska zajednica) irányítását, és azonnal arra szólította fel a konzervatívokat, hogy hajtsanak végre stratégiai fordulatot. Kerüljék a szélsőséges megnyilvánulásokat, illetve a populizmust.

Előrejelzés 2016-ra: látványos lassulás az EU-támogatások apálya miatt

A 2016. I. negyedévi gazdasági lassulás előre látható volt az EU-támogatások (emiatt az állami beruházások) idei apálya miatt. A lassulás azonban váratlanul látványossá sikeredett, mert erőteljesen kidomborodott a hat éve működő „magyar modell” magánberuházásokat visszafogó hatása. Emellett egyes ipari területeken az első negyedévben értékesítési problémák jelentkeztek. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >