Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: munkanélküliség

Enyhe és bizonytalan gazdasági növekedés várható

A Policy Agenda negyedik éve számított Gazdasági Fejlődés Indexe (GFI ) 2014. II. negyedévére erőteljes növekedést mutat (az előző negyedéves értékhez képest ötödével növekedett), amely az első negyedéves stagnálás után egyértelműben a gazdasági növekedés indulását jelzi. Ez azonban a részindexek tanúsága szerint még nem biztos, hogy a régóta várt, és megalapozott bővülés.

190 ezerrel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt – a munkanélküliség átlagos időtartama 19 hónap

Az idei II. negyedévben 4 millió 122 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 190 ezerrel több, mint egy évvel azelőtt. Közfoglalkoztatásban a tavalyi azonos időszakhoz mérten 23 300-zal többen (160 400-an) dolgoztak. A 15–64 évesek foglalkoztatási aránya 61,7%-ra emelkedett.

Játszik a kormány a közmunkásokkal: csak a választások előtt kellettek

A Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentéséből kitűnik, hogy több mint 100 ezer fős létszámcsökkentést hajtott végre a kormány a választások után. Mindezt úgy, hogy komolyabb társadalmi és politikai visszhangja sem volt. A Policy Agenda bemutatja, hogy kiket érintett ez a nagymértékű leépítés, és milyen hatásai várhatóak.

Hivatalosan csökkent a munkanélkülség – online egyre többen keresnek állást

Miközben a munkanélküliség aránya egy év alatt számottevően mérséklődött, az új munka reményében regisztrálók száma folyamatosan növekszik. A Profession.hu jelentéséből kiderül, hogy nemcsak a hirdető cégek és a feladott álláshirdetések, hanem a regisztrált álláskeresők száma is nőtt a tavaly júniusi adatokhoz képest. Az oldal online rendszerében 36%-kal több új pozíció jelent meg, az álláskeresők pedig 44%-kal több hirdető állásajánlatai között böngészhetnek.

A munkanélküliség a legaggasztóbb társadalmi gond

A magyarok 64 százaléka a munkanélküliséget sorolja az ország három legnagyobb problémája közé. Ugyancsak sokan (56 százalék) tartják aggasztónak a szegénységet, a szociális egyenlőtlenséget és 46 százalék említette a legaggasztóbb gondok sorában a korrupciót. Ezt követően a bűnözés és az egészségügy miatti aggodalmak fogalmazódnak meg a magyar lakosságban, igaz, az előbbieknél alacsonyabb, 30-31 százalékos említési arányokkal.

A statisztika szerint 8% a munkanélküliség – az álláskeresők száma egy év óta változatlan

Az idén március–májusra a munkanélküliek száma egy év alatt 104 ezerrel, 357 ezerre csökkent, a mun­kanélküliség aránya 2,5 százalékponttal, 8%-ra mérséklődött. Ugyancsak a statisztikai hivatal jelentéséből tudható, hogy 2014. március–májusban 4 millió 105 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 195 ezerrel több, mint egy évvel azelőtt. A munkanélküliek 52,5%-a egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos idő­tartama 19,6 hónap volt. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal adminisztratív adatai szerint 2014. május végén 514 ezer volt a nyilvántartott álláskeresők száma, ez lényegében megegyezett a 2013. májusival.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >