ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: muszlim

Menekültek: elmarasztalta Magyarországot az Európai Emberi Jogi Bíróság

A legtöbb országban a mai ugyanolyan szürke munkanap, amilyen csak egy szerda tud lenni, de nem csupán Magyarország kivétel a nemzeti ünnepével, hanem például Hollandia is, ahol ma tartják a parlamenti választásokat. A véleményalakító európai média több előzetesen írásban járja körül a témát, azt, hogy az idei esztendő három fontos európai választása közül időben ez az első, és bár súlyában talán a legkevésbé fontos, a példa ereje okán mégis meghatározó jelentőségű lehet.

Az Európai Parlament felülvizsgálja az emberi jogok és a demokrácia helyzetét Magyarországon

Donald Trump a Kongresszus két háza előtt elmondott első beszéde után a konzervatív Fox News  Magyarországgal foglalkozott. A Fox News az elektronikus sajtó része ugyan, de Amerikában olyan nagy nézettségnek örvend, különösen most, hogy republikánus elnöke van az országnak, hogy ez a hír is idekívánkozik. Sokan látták a Stratégiai Szalon műsorát, amelyben Magyarországgal példálóztak, mint egy olyan országgal, amelyet bátorít Trump bevándorlás ellenes politikája, illetve, hogy az új fehér házi rendelet egyre több európai országot sarkall eddigi migrációs politikájának újragondolására. 

A magyar elnyomó jellegű kleptokrácia felé csúszik az Egyesült Államok?

A mértékadó amerikai lapok – az oroszokkal mondhatni saját szakállára különtárgyalásokat folytató Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadó tegnapi lemondása nyomán – ma is tovább boncolgatják az Egyesült Államok politikájára gyakorolt vélt, lehetséges, illetve bizonyított túlzott orosz befolyás veszélyeit. A The New York Times egyik kommentárja – David Brooks tollából – az orosz problematikán is túlmutató, sokkal általánosabb dimenzióban, már egyenesen azt a kérdést teszi fel, mi lehet a legjobb módja a Trump-kormányzattal szembeni ellenállásnak. Három lehetséges forgatókönyvet vázol fel.

Kibillenő egyensúly: félelem, elidegenedés, előítélet

Százak haltak és sebesültek meg 2015 januárja és 2016 decembere között az Európai Unió (EU) államainak területén elkövetett erőszakos támadásokban. Fegyveresek végeztek velük, öngyilkos merényletek áldozatai lettek vagy előre megfontolt szándékkal elütötték őket, miközben átkeltek az úton. A kegyetlen bűncselekmények célpontjai nem csupán az áldozatok, hanem a társadalmak voltak. Támadás érte az emberek életét és gondolkodásmódját is.

Mit tud a világ rosszul? Avagy: a tudatlanság indexe

Az Ipsos legutóbbi „Tények és tévhitek a társadalomról” című kutatása kimutatta, mennyire tévesen gondolkodik a felmérésben részt vevő 40 ország lakossága a társadalmat érintő kulcskérdésekről és a népességről. A főbb megállapítások közül két jellemző: minden országban úgy gondolják, hogy lakói sokkal kevésbé boldogok, mint valójában és a vagyonelosztás sokkal egyenlőbb, mint valójában. Részletek itt, tessék kattintani!

Jóval több muzulmán hajlandó az életét áldozni a Nyugatért, mint amennyi ellene fordul

A kelet-európai országok elfelejtették, hogy az ő történelmük része is a menekülés, hiszen a szocialista időkben is százezrek menekültek vagy próbáltak elmenekülni Nyugatra. Most pedig nagy áradatnak állítják be az ugyanazon helyzet elől menekülőket – írja a Süddeutsche Zeitung. A Washington Post szerkesztőségi cikkében emlékeztet arra, hogy a muszlimok inkább a Nyugatért halnának meg. Ezt bizonyítja, hogy rengeteg muzulmán vesz részt nyugati országok hadseregeinek a műveleteiben. A Financial Times úgy véli, Schengen elesett.


1 2   >