ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: német gazdaság

Az euró stabil, az arany véd a kockázatok ellenében

Szenvedni fog a német gazdaság annak ellenére, hogy a versenyképessége kiváló. A német gazdaságra leselkedő veszélyeket azonban lehetetlen számszerűsíteni. Semmi jót nem sejtet az a tény, hogy Németország teljes exportjának csaknem ötöde irányul az USA-ba és az Egyesült Királyságba. Egyebek közt ezt mondja a majna-frankfurti székhelyű Allianz Global Investors befektetési igazgatója.

„Amerika az első”

Donald Trump már a beiktatási beszédében szakított elődjeivel. Erőteljes hangon, öklét felemelve tett ígéretet, hogy ezentúl „America First”, azaz Amerika lesz az első, így lehet összefoglalni „az országot irányító új elveket”, és bejelentette, hogy az USA által immár több mint hetven éve kialakított nemzetközi rendszernek ezentúl ezt az elvet kell szolgálnia. Ha nem ezt teszi, akkor Amerika lassan elsorvad.

Az Orbán-féle idegengyűlölet vírusa megfertőzi az országokat Keleten, Nyugaton egyaránt

Csaknem az összes világlap megemlékezik Göncz Árpádról, éspedig igen meleg hangon. És persze továbbra is téma a menekültválság. Szijjártó Péter például úgy nyilatkozott az Al-Jazeerának, hogy nemzetközi kampány folyik az ország ellen a menekültügy miatt. A Nasdaq tudósítása szerint az Európai Tanács elnöke azt várja, hogy mai strasbourgi felszólalásában mind a német kancellár, mind a francia elnök határozottan kiáll az unió külső határainak védelmében, mert mint mondta, különben mindannyian felelősek leszünk, amiért újból megjelennek a falak és sorompók a tagállamok között.

A keleti szomszédok hajtják a német gazdaságot

Ezzel címmel ír a Financial Times arról ír, hogy a négy visegrádi ország kulcstényezővé vált a német versenyképesség szempontjából, hiszen közel vannak és nagy számban tudnak felkínálni jól képzett és fölöttébb termelékeny munkaerőt – viszonylag alacsony bérrel.