ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: nők

SPAR-ék szerint is nagy baki a nagypénteki boltbezárás

Nem spóroltak, minek is tették volna, a SPAR Magyarország vezetői a nálunk tavaly negyedszázados kiskereskedelmi bolthálózat 2016-i eredményeinek a – stílusosan – leltárba vételével, amikor ma délben újságírók előtt beszámoltak az osztrák gyökerű társaság itthoni sikereiről.

Magyar kutatók európai uniós sikere

Az Európai Kutatási Tanács (EKT) kiválasztotta azt a 314 kiváló európai kutatót, akit összesen 605 millió eurós támogatásban részesít. A konszolidátori támogatás révén a szakembereknek lehetőségük nyílik, hogy értékes hatást gyakoroljanak tudományterületükön belül, sőt azon túlmutatóan is. A finanszírozást a „Horizont 2020” uniós kutatási és innovációs keretprogram „Kiváló tudomány” elnevezésű pilléréből nyújtják.

Magyar nők a ravensbrücki lágerban – Fürstenberg

A Berlinhez közeli Fürstenberg környékén létesített egykori koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából a magyar zsidó áldozatok és Magyarországról elhurcolt minden áldozat előtt tisztelgő emléktáblát avattak fel. Ott működött a náci Németország legnagyobb női koncentrációs tábora, a ravensbrücki láger.

A hajléktalanság női arca – példára serkentő kezdeményezés

Női otthontalanok ezreinek helyzetére hívta fel a figyelmet a nemzetközi nőnap alkalmából a Van Esély Alapítvány (VEA). A hajléktalanok újrakezdését, visszailleszkedét segítő szervezet március 23-án fotó- és videókiállításon mutatja be a budai, Kosztolányi téri Tranzit Art Caféban, hogyan változott meg több száz ember adományai hatására több otthontalan nő sorsa. Hárommilliónál több otthontalan él hazánkban. A ténylegesen hajléktalanok száma néhány tízezer, és minden ötödik nő. Az arány évek óta állandó. A nők a férfi sorstársaiknál nagyobb mértékben őrizték meg hajléktalanná válásuk előtti kapcsolataikat és kötődéseiket – valójában a hajléktalantársadalom legkiszolgáltatottabb csoportját alkotják.

Az UNICEF a Zika vírus megállításán dolgozik

Az UNICEF 9 millió dolláros segélykérést kezdeményez, hogy programjával a vírus terjedését megakadályozza és csillapítsa a csecsemőkre és azok családjaira gyakorolt hatását a régióban. A Zika vírus, mely mostanra közegészségügyi veszéllyé nőtte ki magát több, mint 20 országot veszélyeztet Dél-Amerika és a Karib-térség területén. Az UNICEF a kormányokkal együttműködve mozgósítja a közösségeket, hogy védekezni tudjanak a fertőzés ellen. 

A megkérdezettek nagy többsége nem ért egyet a házelnöki kijelentéssel

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, január 12–17. között, 1000 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a női szerepek társadalmi megítélését. A megkérdezettek majd' kétharmada nem ért egyet Kövér László kijelentésével, amely szerint a nők önmegvalósítása csúcsának a gyerekszülésnek kellene lennie.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >