ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: napenergia

A magyarok 61 százaléka napenergiával fűtené a lakását

Egy tanulmány szerint, melyet az E.ON rendelt meg az európai életkörülményekről, a németeknek csaknem a fele úgy véli, hogy a helyiségeket jobb lenne környezetbarát napenergiával fűteni. Ez azonban gyökeres változással járna, mivel a Kantar EMNID által készített reprezentatív felmérés azt is kiderítette, hogy Németországban a legtöbb lakóházat és lakást még mindig földgázzal vagy olajjal fűtik.

Megújuló energiaforrások kontra Paks II. – a legdrágább a nukleáris

A Siemenst érdekli a részvétel a paksi új beruházásban – közölte az Alapblog.hu-val az energetikában is globális vezető szerepet játszó német óriásvállalat, a Siemens alelnöke. Dr. Volkmar Pflug (a képen) az interjúban abból sem csinál titkot, hogy a hazánkban is jelen lévő német világcég szakértő gárdája szerint egy nukleáris erőmű mindig és mindenütt a legdrágábban működtethető energiatermelő kapacitások közé tartozik.

Energiagondok: a földgáz reneszánsza – kihasználatlan napenergia – túl olcsó áram

Huszadik, jubileumi konferenciáját tartotta az idén a fő-energetikusi és innovációs fórum, amely jó ideje már az ország egyik legtartalmasabb szakmai tanácskozása. Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület (ETE) esztergomi szervezete kétnapos programjának témája a földgáz reneszánsza, a megújuló energiák és az innováció szerepe volt.

Energiafordulat Németországban – jók a magyar esélyek is

Az utóbbi évtizedben a megújuló energiaforrások termelésének költségei 80 százalékkal csökkentek – mondta Manfred Fischedick professzor, a Wuppertali Környezetvédelmi, Energiaügyi és Klímaintézet alelnöke azon a sajtóbeszélgetésen, amelyet a Német–magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szervezett abból az alkalomból, hogy a tudós a németországi energiafordulatról tartott előadást a kamara energiapolitikai szimpóziumán.

E-autózás: Budapesttől Mosonmagyaróvárig ingyen árammal

Ma kora délután a győri, Jókai utcai parkolóházban átadták a mindenekelőtt elektromos és hibrid gépkocsik, valamint e-kerékpárok, e-robogók akkumulátorainak feltöltését szolgáló állomást. Az E.ON Hungária tetemes pénzeket költ a környezetbarát tankolás népszerűsítésére. Miként az Infovilág is megírta, tavaly októberben a budapesti Kempinski szálloda előtt két, a hotel mélygarázsában pedig további három csatlakozót helyeztek üzembe. Ma a győri "konnektor" bekapcsolásával egyidejűleg a tatai Old Lake Golf Centrumban és a mosonmagyaróvári Hotel Corvinában is áram alá helyezték az elektromosjármű-töltőket. 

Ingyen adja energiáját a Nap, csak fogadni kell

Fotovillamos (photovoltaikus) rendszerek tervezése, létesítése, üzembe helyezése témakörben rendeztek szakmai továbbképzést Budapesten, miután az Európai Unió kiemelten fontos célja, hogy a megújuló energiák részarányát a teljes energiafelhasználáson belül 2020-ra 20%-ra növelje. Jelenleg Magyarországon a megújuló energiák felhasználása 5% körüli. Kormányzati egyeztetések alapján a Magyar Köztársaság 2020-ra 13%-ot vállalt.


1 2 3 4   >