ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: nemi élet

Ne haljanak meg a nők! – kezdődik a méhnyakrák-megelőzési hét

Január 24-30. között rendezik meg az európai méhnyakrák-megelőzési hetet. Ez alkalomból a Mályvavirág Alapítvány, a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért közös akcióra hívta Magyarországot. Mintegy negyven település csatlakozott a felhíváshoz. Évente csaknem ötszázan halnak bele a megelőzhető betegségbe.

Veszélyeztetett serdülők – a lelki egészség is fontos

Európa tizenegy országában (köztük Magyarországon) mérték föl a 14-16 évesek szokásait, viselkedését. A hazai helyzet a nemzetközi átlaghoz képest nem mondható rossznak, ám a megkérdezett fiataloknak csaknem fele dohányzik, harmaduk túl sok alkoholt fogyaszt, és tizedük latolgatja, hogy öngyilkossággal vet véget életének.

A-HA! – kamionos országjárás fiatalosan, a fiatalok életéért

Aha! – ütünk homlokunkra, ha valami olyat látunk-hallunk, ami igazán természetes, csak épp ki kell találni…Nos, ez megtörtént, éppen évtizede, amikor dr. Szőnyi György úgy érezte, szervezett keretek között hatékonyabban tud tenni a fiatalokért,mintha  egyenként látogatja az iskolákat. Alapítványt hozott hát létre a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság égisze alatt A-HA! Országos Szexuális és Mentálhigiénés Felvilágosító Program néven.