ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: nemzeti ünnep

Brüsszel ellen Európa nacionalistáit hívta szövetségbe Orbán

Nem hagyta hidegen Orbán március 15-i beszéde Európa és Amerika sajtóját. A The New York Times a Reuters tudósítása alapján kiemelte, hogy Európa nacionalistáit hívta szövetségbe a magyar kormányfő szemben a brüsszeli álszent szövetségesekkel. Az alkotmányra és a rendre hivatkozva békés lázadásra szólította fel azokat, akik a Brexit alapján hasonlóan gondolják, mint ő: hogy a nemzeti szuverenitásnak kell nagyobb teret adni a brüsszeli bürokráciával szemben. A kormányzást ezért továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani – fogalmazott a többezres tömeg előtt Orbán – így a The New York Times.

Gábor György: Beszéd

Fáj, hogy sokan értelmetlen, összefüggéstelen, agresszív, ócskán manipulatív és persze képzavaroktól hemzsegő beszédnek tartják Orbán Viktor ma elmondott szavait. Pedig volt ott szó a nemzet gerincéről és történelmi vérvonaláról, mészárossegédről és hentesmesterről (ez utóbbiról kétszer is), a magyarról mint józan fajtáról... (A képen a szerző.)

Promenád a pokolba: Nizza, 2016. július 14.

Nagyon irigylem azokat a politikusokat, újságírókat, szakértőket és hétköznapi embereket, akik egyértelmű, tiszta álláspontra tudnak helyezkedni egy olyan szörnyű merénylet után, mint a tegnap a dél-franciaországi Nizzában történt mészárlás. Irigylem őket, mert nem forognak a fejükben megfejthetetlen kérdések a vallásokról, amelyek nevében ölni is lehet, a lelki sérülésekről...

15-DIK MÁRCIUS, 1848

"...Tettre, ifjak, tettre végre, /


Verjük le a lakatot, /


Mit sajtónkra, e szentségre, /


Istentelen kéz rakott..." /


 (Petőfi Sándor: 15-dik március, 1848 -részlet)

Ha kedd, akkor vasárnap – menetrendváltozás

A munkáltatókra és az általuk foglalkoztatottakra kiterjedő rendelet értelmében a naptár szerinti munkarendtől eltérve, március 14-én, hétfőn munkanap helyett pihenőnap, illetve március 19-én, szombaton pihenőnap helyett munkanap lesz.