ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: neoliberalizmus

Trump az egykori KGB-ügynök Putyinnak hisz

Ha szó szerint nem is, ám komolyan vesszük Trump múlt heti lapinterjúját, akkor van igazság abban, amit mondott, hogy ti. Európa bajba jutott – olvasható a The Washington Postban. A kijelentést legújabban a brit kormányfő erősítette meg: közölte, hogy országa kiválik az egységes piacból, és korlátozza az uniós polgárok bevándorlását. Vagyis távozik az EU 2. legnagyobb gazdasága. Az öreg kontinens ugyanakkor gazdaságilag már jó ideje csupán vergődik, 10%-os a munkanélküliség, a fiatalok soraiban pedig még súlyosabb.

Tekintélyelvű vezetők kezébe adták a hatalmat az elégedetlen polgárok

Nem jutottak egyezségre az uniós országok belügyminiszterei, egyelőre távolinak látszik a kompromisszum a bevándorlás ügyében – jelentette a Reuters. Időnként igen heves vita zajlott Brüsszelben, miután a soros szlovák elnökség előterjesztette javaslatát a közös menedékrendszer megújítására. A magyarok, a lengyelek és a szlovákok elutasítják a 160 ezer ember áttelepítését előirányzó megállapodást. A másik oldalon a németek, a svédek, olaszok és máltaiak a kötelező kvóták mellett vannak.

Aludjál szépen, Kiss-ország!

A sport egyik közhelye, hogy a sikert elfogadni kell, nem megmagyarázni. Pedig… néha, nem ártana az őszinteség.  Mert mondhatom, hogy mindig igazat beszélek, attól a sánta kutya még elhúz mellettem. Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető szerint, a civil életben mások a szabályok, mint a versenypályán. Nem szívesen, de rábólintok.