ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: nyílt levél

Nyílt levél Európa állam- és kormányfőinek

Március 25-én az EU 27 tagállamának állam- és kormányfői Rómában gyűlnek össze, hogy megünnepeljék az Európai Unió 60. születésnapját. Szeretnénk az európai történelem új fejezetének írói közé tartozni és várjuk, hogy részesei lehessünk az európai jövőről szóló vitának, amint ezt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kezdeményezte a múlt héten. Ennek a széles körű vitának magába kell foglalnia a tagállamokat, a parlamenteket, a civil társadalom képviselőit és az állampolgárokat – kezdődik a magyar Millennium Intézet levele.

Tisztességes és átlátható választási és kampányszabályozást

A Political Capital (PC) és a Transparency International Magyarország (TI) a múlt években több alkalommal is arra kérte a döntéshozókat, hogy alakítsanak ki tisztességes és átlátható választási és kampányszabályozást. Gulyás Gergely a PC által 2015 októberében megszervezett konferencián... 

Közérdekű adatok: ne titkosítsák a posta gazdálkodását

Ligeti Miklós, a Transparency International jogi vezetője az Országgyűlés Gazdasági Bizottságában ma személyesen kérte a parlamenti képviselőket, hogy ne szavazzák meg a Magyar Posta gazdálkodását titkosító törvényjavaslatot. Felszólalásáról a videó itt megtekinthető. 

Paksi bővítés: 13 szervezet nyílt levele a környezeti hatásvizsgálatért

Tizenhárom szervezet fordult nyílt levéllel a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz azzal a kéréssel, hogy Paks mellett további magyarországi helyszíneken is tartsanak közmeghallgatást a tervezett új atomerőmű környezetvédelmi hatásvizsgálati eljárásakor. Álláspontjuk szerint a paksi beruházás nem csupán a Paks környéki településekre lesz hatással, hanem országos, az egész magyar lakosságot érintő ügy, így minden magyar állampolgár számára lehetővé kell tenni a részvételi lehetőséget. 

Élőhelyeket veszélyeztet az állam

Ma nyílt levelet küldött dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek a hazai természetvédelem megerősítéséért fellépő három szervezet. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a WWF Magyarország aggályosnak tartja a "Natura 2000"-hálózathoz tartozó területek eladását.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság regionális képviselőjének nyílt levele a Magyar Országgyűlés tagjaihoz

Tisztelt Képviselő Úr, Képviselő Asszony! Azon sok ezer kétségbeesett, traumatizált menedékkérő és menekült nevében fordulok Önhöz, aki háborús konfliktusok elől menekül, mert hazájában nincs számára védelem, és aki most az életét mentve próbál biztonságba jutni.


1 2   >