ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: nyílt nap

Go-Kart, Go-Bosch! – az intelligencia és a bátorság találkozása – nyílt nap a Boschnál

Élmény és innováció, intelligencia és bátorság találkoznak tíz elszánt csapat küzdelmében a Bosch campuson április 23-án. Ahogy a jó gokart-versenyzőkből felnőtt korukban kiváló pilóták lesznek, úgy a ma önjáró gokartot fejlesztő tehetségek egyszer igazi önvezető járműveket fejleszthetnek majd.

Március 7.: a logopédia napja

Évről évre nő a logopédiai ellátásra szorulók száma, csak a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál az idén elérte a tizenötezret.A logopédia idei, március 7-i európai napjának központi témája a gyermeki beszédben megjelenő diszpraxia, ami a nemzetközi adatok szerint a gyermekek 0,2 százalékánál fordul elő. Ez a beszédzavarban érintett gyerekek 4,3%-a. 

Nyílt nap az újságíró-akadémián – keresztféléves képzés kezdődik

Február 6-án Harle Tamás újságíró műhelygyakorlatával nyílik meg a keresztféléves újságíró csoport tavaszi szemesztere. Május végéig, szombati, esetenként pénteki napokon lesznek a foglalkozások, a nyáron szerkesztőségi gyakorlaton vesznek részt, az ősszel a vizsga-előkészítő kurzusok mellett új szakmai előadókkal várják vissza őket. A záróvizsga december közepén lesz. E hét végén, január 30-án, szombaton 10 órakor kezdődő nyílt napra minden érdeklődőt vár az újságíró-akadémia a Magyar Sajtó Házában (Budapest, VI., Vörösmarty utca 47/a.)

T@T Kuckó – nyílt nap az informatikai karon

Pályaválasztás előtt álló diákoknak, kisebb, nagyobb (és örök) gyerekeknek, valamint oktatási innováció iránt fogékony tanáraiknak egyaránt szórakoztató és hasznos programot kínál a technológia alapú, innovációs játszóház és tanoda, a T@T kuckó az ELTE Informatikai Kar nyílt napján, holnap reggel háromnegyed 9-től Budapest XI. kerületében, a Pázmány Péter sétány 1/c. alatt, az egyetem Bolyai János-termében.

Fantázia és valóság – tágra nyílt kapuk, szemek, fülek a születésnapon

Európai világcég magyarországi kutatóhelye hívta vendégségbe mára az érdeklődő nagyközönséget abból az alkalomból, hogy a magyar Bosch Budapesti Fejlesztési Központja ezen a napon ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. Hihetetlen, de igaz: aki tudomást szerzett a széles körben meghirdetett jubileumról, az egyszerű internetes regisztrációval máris vendéggé léptethette elő magát.

Gyerekek ismerkedtek a vasúttal

A vasúti forgalom irányításáról, a mozdonyok, vasúti kocsik karbantartásáról és szereléséről, a biztosítóberendezések, és váltók kezeléséről, a jegypénztárak működéséről is információkat kaphattak gyerekcsoportok a GYSEV Zrt. nyílt napján. A vasúttársaság szakemberei Szombathelyen és Sopronban fogadták az iskolás gyerekeket.


1 2 3   >