ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: nyitottság

Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép

A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.

Új korszak kezdődik az Európai Unió bel-és igazságügyi politikájában

Mérföldkő a mai nap  az Európai Unióban a büntetőügyekben folytatott rendőrségi és igazságügyi együttműködés tekintetében. Mától, azaz 2014. december 1-jétől kezdve, a Lisszaboni Szerződés hatályba lépése után 5 évvel a Bizottság és a Bíróság rendes hatásköre – az uniós jog más területei mellett – kiterjed e terület jogi aktusaira is.

Erdő Péter: az ünnep üzenete, hogy sorsközösségben vagyunk egymással

A húsvéti ünnep üzenete, hogy sorsközösségben vagyunk egymással, ezért meg kell próbálni egymásban a méltóságot felfedezni – mondta Erdő Péter bíboros az InfoRádió Aréna című, csütörtöki műsorában. – Azoknak, akik „a múlt nagy öröksége körül különböző oldalakon állnak”, beszélniük kell egymással, meg kell osztani a tapasztalatokat és le kell vonni a tanulságokat

Hősök tere: Tégy a közöny ellen! – hétköznapi emberiesség

Legyünk segítőkészek, nyitottak, barátságosak! Nem könnyű eleget tenni a pofonegyszerű felszólításnak – egy olyan országban, ahol inkább a közönyösség, a másoktól való elfordulás, az előítéletesség a mindennapos. Ezen szeretne változtatni fiatal közösségépítők, szociálpszichológusok, reklámszakemberek népes csoportja. Már eddig is tájékozódhattunk a rendhagyó kezdeményezésről a közösség honlapján illetve a Facebookon, ám a mai tájékoztatóval új szakaszába lépett a hétköznapi hősiesség népszerűsítése. Orosz Györgyi közösségépítő újságírók előtt elmondta: érdemes tenni azért, hogy az emberek többre becsüljék egymást.