ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: nyomtató

Nyomtató: a biztonság mostohagyereke

Kevesen tudják: a világhálóra (vagy csak a helyi hálózatra) csatlakoztatott munkahelyi, intézményi nyomtató is biztonsági kockázat lehet. Rengeteg rosszindulatú szoftver, zsarolóvírus és egyéb beavatkozás számára lehet kiskapu a kellő biztonsági védelem nélkül működtetett nyomtató.

Nyomtatóban matathat a hacker

A nagyvilágban működő százötvenezer nyomtatót tört fel nemrég egy brit egyetemista, és küldött valamennyire nyomtatandó fájlokat. Tettével szemléltetni akarta: az online (is) használt, de kellő védelemmel el nem látott dokumentumkezelő eszközök óriási biztonsági kockázattal járnak használóik számára. A magyar Xerox szakértője, Pap Kornél szerint a támadás megelőzhető lett volna, ha a tulajdonosaik az elvégzik az eszközök szoftverfrissítését.

Újratölthető tintatartállyal kínálja nyomtatóját a Canon

Bemutattta a Canon a legújabb „négy az egyben” típusú (nyomtat, szkennel, fénymásol és faxol), Pixma G4400 nyomtatóját, amely a vállalat folyamatos tintaellátó rendszerrel (Continuous Ink Supply System, CISS) működő nyomtatócsaládjának legújabb tagja.

A világ legkisebb sokcélú, sokoldalú nyomtatója

Sokoldalú, vezeték nélküli kapcsolatra képes DeskJet All-in-One nyomtatókat mutatott be a HP. Az új minden egyben sorozat a használók online tevékenységéhez kapcsolódó minden igényt kielégít. A közösségi felületek tartalmait kinyomtató "digitális bennszülöttek" igényei alapján megtervezett HP DeskJet 3720 fele akkora, mint a kategória más készülékei, nagy figyelmet érdemlő nyomtatási, szkennelési és másolási képességeit gazdagytja, hogy egyszerűen csatlakoztatható mobileszközökhöz is.

Pilótavizsgás multifunkciós

A Lexmark megjelentette a CX725 névre hallgató multifunkciós masináját. Volt szerencsénk pár napig együtt élni ezzel a géppel, és amit sikerült ez idő alatt megismerni belőle, azt most közreadjuk. A gépezet a legkisebb konfigurációban érkezett be a szerkesztőségünkbe, így sikerült is helyet szorítani neki a tesztlaborban. Az ennél nagyobb változatok már csak több darabban fértek volna be – egyrészt a méretük, másrészt a tömegük miatt. Az alapgép vizsgálatát csak megnehezítette volna az a sok sallang, amit alá lehet tenni.

Zacskós, energiatakarékos nyomtatócsalád

Zacskós tej után – igaz, néhány évtizedes késéssel – megjelent a zacskós nyomtató is. A hazánkban is jelen lévő japán világcég, az Seiko Epson Corporation magyar képviseletének szakemberei ma délelőtt bemutatták a „cserélhető tintacsomag-rendszerű” Workforce Pro RIPS termékcsaládot. A karbantartásra meglehetősen igénytelen üzleti tintasugaras nyomtatók egy feltöltéssel, akár 75 ezer oldal kinyomtatására képesek.


1 2 3 4 5 6 7   >