ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: okosotthon

Rekordokat döntöget a lakásépítés – csábító az 5 százalékos áfa

Egy év alatt két és félszeresére nőtt a kiadott építési engedélyek száma országosan. A statisztikai hivatal legfrissebb közlése szerint a tavaly kiadott 31 559 engedély 2008 óta a legtöbb. Négy év óta nem épült annyi – 9994 – lakás, mint tavaly. Az építési engedélyek számát tekintve a fővárosban és a megyei jogú városokban csaknem háromszoros az éves növekmény.

A Bosch már az okosotthonban van

Számos, különféle területen kínál okosotthon-megoldást a Bosch a háztartások számára. A Bosch Smart Home System (okosotthon-rendszer) összekötőként szolgál: az intelligens berendezéseket a Bosch Smart Home Controller (okosotthon-vezérlő) kapcsolja hálózatba, azon keresztül kommunikálnak egymással. A Bosch Smart Home alkalmazással táblagépen vagy okostelefonon vezérelhető és felügyelhető a világítás, a fűtés, valamint a füst- és a mozgásérzékelő.

Hamarosan a múlté a ma autója – jön a hálózatba kapcsolt a mobilitás

Üzleti út Stuttgartból Londonba a nem is olyan távoli jövőben: utazónk éppen meglátja a repülőtérhez vezető lehajtót, amikor odahaza az ajtón becsönget a postás. Azonban az okosautó és az okosotthon együttműködésének köszönhetően ez nem probléma. Egy rövid videotelefonálás után az érintőképernyővel könnyedén beengedheti a postást. Következő állomás: a repülőtér parkolóháza.

Okosotthonokba költöznének a magyarok

A magyar lakosok csaknem kétharmada szívesen laknék okosotthonban, jelenleg azonban kevesebb, mint tízedük mondhatja ezt el magáról – derült ki egy friss kutatásból. Sokan az „okosítással” járó költségektől tartanak, miközben szakemberek szerint az épület-automatizálási rendszerek kiépítése az egyik leggyorsabban megtérülő befektetés.

Okosotthon: biztonságot és kényelmet kínál

A holnap záruló berlini IFA-kiállításon olyan új okosotthon-megoldásokat mutat be a Bosch, amelyekkel az élet az eddiginél biztonságosabbá, kényelmesebbé és hatékonyabbá tehető. „Egy-egy füstriasztóval és mozgásérzékelővel, valamint szituációkezelővel bővítettük a Bosch okosotthon-rendszerét" – mondta el munkatársunknak a Robert Bosch Smart Home GmbH ügyvezető igazgatója.

Apple-alkalmazás okosotthonok számára

A fejlesztői világkonferencián (Worldwide Developers Conference / WWDC) jelentette be a hazánkban is honos VELUX cégcsoport, hogy számos terméke Apple HomeKit-támogatást kap, azaz a dán világcég is részt vesz az okos otthonok automatizálásában: távvezérelt tetőtéri ablakai és árnyékolói jövőre jelennek meg a kínálatban.


1 2   >