16. AV Trend & Hifi Show

Címke: okostelefon

Ingyenessé teszi egy alkalmazás a klasszikus zongorakottákat

A 11 éves Boros Misi próbálhatta ki először a Musica Piano nevű alkalmazást, ami ingyen elérhetővé teszi a teljes klasszikus zongorairodalom kottáit. A budapesti bemutató koncerten már egy okostelefon került a zongorára, de táblagép, illetve egy lapmonitor is lehet a művészek előtt. Ez a papírkották végét is jelentheti a fiatal zongorista szerint:

Zene-fona, avagy okostelefon-újdonságok (peg)asus módra

Nem valószínű, hogy sokan tudják: Asus a márkanevét Pegasusról/Pégaszoszról, a görög mitológia mesés állatáról kapta. A szárnyas ló nevének utótagja – asus – lett a tajvani technológiai gyártó sikert hozó neve. A „szigetkínai” termékmegálmodóknak is sikert hoz, elvégre a mondák szerint a Pegasus/Pégaszosz a múzsák lova is, a költők ezért vágynak is utána, hogy ihletettségükben az Olümposzra röpítse őket...

Az autótelefontól az okostelefonig: negyedszázad a magyar mobil jegyében

Elsőként a kelet-közép és délkelet-európai térségben, éppen negyedszázaddal ezelőtt, 1990. október 15-én kezdődött el a kereskedelmi mobilszolgáltatás hazánkban. Most, 25 évvel később pedig már a kis híján teljes (lakossági) lefedettséget szavatoló, legkorszerűbb 4G mobilinternet-hálózaton érhetők el a legfejlettebb mobilszolgáltatások és eszközök.

Android 5.1-re frissíthetők a Honor 6 mobilok

Fontos szoftverfrissítést adott ki a Honor két, nemrégi csúcsmodelljéhez. Az új operációs rendszerrel még tökéletesebbé válik a készülékek értesítési rendszere, a felgyorsulnak és üzemidejük is hosszabb lesz. A frissítőfájlok mindkét készüléktípusra ingyenesen letölthetők a Honor weboldaláról.

Okosmobil-akció: keresett nagyképűség

A legtöbben 4,5–5,5 hüvelyk átlójú kijelzővel szerelt okostelefont keresnek, vásárolnak a Telenornál. Az igényt kielégítendő, a szolgáltató szeptember 22-től egy héten át különleges akcióval reagál a vásárlói igényekre. Szeptember utolsó napjáig a ötféle nagyképernyős mobilt kínál kellemes kedvezménnyel a "kék" szolgáltató.

Testőr a telefonon – (egyelőre) ingyenes biztonsági alkalmazás

Kezdjük a végével, az Infovilág kérdésére adott válasszal, melynek lényege: már védik a telefontokra applikált pánikgomb szabadalmát, amellyel bárki pillanatok alatt segítséget kérhet, ha bajba jut vagy bajt észlel. mindenekelőtt a tízen- meg húszonévesek közreműködésére számítanak a PS népszerűsítésében, elterjesztésében. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >