Címke: okostelefon

Gyerek bányászok termelik az okostelefonokhoz a kobaltot

Sanyarú körülmények között, napi 1-2 dolláros napidíjért dolgoznak Kongóban azok a kiskorúak, akik az ottani bányákban termelik ki az okostelefonok és a laptopok akkumulátoraihoz nélkülözhetetlen kobaltot – állapította meg az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet. A munkások között akadnak 7 évesek, sokan tüdőkárosodásban szenvednek. A kobalt aztán kínai kereskedő cégeken át jut el a telefongyártókig. Kongó déli részén 40 ezer gyermeket dolgoztatnak a bányákban. A jogvédők szerint a nagy okostelefongyártók – az Apple, a Samsung – nem foglalkoznak a jelenséggel. 

Kezes szelfikészülék, erőmű Max, Zoom, a mesterkamera – küszöbön a ZenFone 3

Akár 21. századi mítoszt is kerekíthetne a krónikás a tajvani technológiai gyártó legfrissebb igyekezeteiből. Az ugyanis (kevesek számára) ismert, hogy az Asus márkanév a görög szárnyas ló, a Pegazus (vagy Pégaszosz) nevéből ered. Az ő patanyomában fakadt a hellászi Helikon-hegységben a költői ihletet tápláló Hippokréné-forrás. Tovább szőve a mondát, akár azt is írhatnók, hogy ennek a forrásnak a vízéből nem csupán az írók, költők merítettek/merítenek egy-egy patányi kupával, hanem rendszeresen azok is, akik megálmodják napjaink technológiai csodáit, köztük az okostelefonokat, amelyek egyre inkább fényképezők, és kevésbé hangtovábbítók – derült ki a Gyepes Máté vezette minapi sajtóbeszélgetésen. Az Asus magyarországi sajtó-, pr- és marketingfőnöke a többi között az általa képviselt cégóriás telefon-fejlesztéseit is fölvázolta, hangsúlyosan a ZenFone márkacsalád friss és várható tagjaira.

Szélütés, szívhalál: magyar fejlesztésű orvostechnikai eszköz jelzi a kockázatot

Világszerte, ekként hazánkban is vezető halálok a hirtelen szívhalál; túlélési aránya mindössze 10 százalék. A stroke, azaz a szélütés a második leggyakoribb halálok, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) évente ötmilliónál több emberéletet olt ki. Magyar adat: évente 40–50 ezren kapnak szélütést, és mintegy 12 ezren veszítik életüket agyi érkatasztrófa következtében.

Androidos készülékek a támadások célkeresztjében

Elavult verziók, biztonsági rések, az interneten terjedő és előre telepített kártevők – a G Data előrejelzése szerint ezek várnak az androidos telefonokra ebben az évben. A biztonsági cég szerint jelenleg a legnagyobb probléma, hogy az Android esetében nem a Google, hanem a telefongyártók azok, akiknek ki kell adniuk a frissítést egy-egy adott telefontípushoz.

Okosfényképező: VIBE S1 Lite telefonnal

A Lenovo a CES-en jelentette be a VIBE S1 Lite okostelefonját, bizonyítandó: a megfizethető ár, a teljesítmény és a szórakoztatás egyszerre megvalósítható. Az újdonságot 5 hüvelykes, széles betekintési szögű Full HD kijelzővel szerelik, 2700 milliamperórás akkumulátorának köszönhetően képes órákig mozgóképet lejátszani.

mySPIN: megoldás az okostelefon integrálására

Navigáció, streaming szolgáltatások, vagy éppen a naptár használata okostelefonunkon vezetés közben? A Bosch által kifejlesztett, az okostelefonok integrálására alkalmas mySPIN alkalmazás kínálja mindezt – ráadásul jogszerűen és használóbarát módon. A Bosch technológiája az okostelefont köti össze az autóval, függetlenül attól, hogy az eszközön iOS vagy Android operációs rendszer fut.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >