Címke: okostelefon

Okostelefon-újdonságok a barcelonai mobilvásáron

Katalónia fővárosára, Barcelonára figyel a világ, ezúttal nem a labdarúgás okán, hanem mert ott nyílik meg hétfőn, március 2-án a Mobile World Congress (MWC), a távközlési szakma talán legnagyobb eseménye. A négynapos rendezvény egyik kiemelkedő látványosságának ígérkezik a Samsung Galaxy S6 és még jó néhány okostelefon-újdonság.

Két sim-kártya kevés: Acer Liquid E700 Trio

A „Trio” a három sim-kártyára utal az Acer Liquid E700 nevében. Kettő ugyanis már nem elég, főleg ott hasznos, ahol legalább három társaság kínálja mobiltelefon-szolgáltatásait. Például nálunk. Persze, előfordulhat, hogy rövidesen a háromból négy vagy több lesz. A frekvenciákon már nem múlik…

QR Scanner: jóindulatúan a rosszindulatúak ellen

A Kaspersky Lab bemutatta új mobilalkalmazását a Kaspersky QR Scanner-t, amely egyaránt kompatibilis az Android és az Apple iOS operációs rendszert futtató készülékekkel. Az alkalmazás nem csupán olvassa a QR-kódba ágyazott információkat, de figyelmeztet is, ha a beolvasni kívánt kódban veszélyes hivatkozást talál.

Adatok kincsesbányája a használt mobiltelefon

A magyarok 37 százaléka megszabadul régi mobilkészülékétől, amikor újat vesz. A legtöbben beszámíttatják vagy elajándékozzák addig használt telefonjukat, és olyanok is akadnak, akik laza mozdulattal a szemétbe hajítják megunt marokfonjukat. Az adatokat viszont csak nagyon kevesen törlik visszaállíthatatlanul a régi készülékről.

Meghonorálja árát a Honor 3C

A minap egy (Huawei) Honor 3C jelű okostelefon kipróbálására kérték föl szerkesztőségünket. Tesztelő munkatársunk eddig nem sokat hallott a márkáról, már csak azért sem, mert nemrég jelent meg a nemzetközi piacon, nálunk is csak a karácsonyi vásár napjaiban mutatkozott be.

Használtmobil-kereskedelem: adatveszedelem

A használt okostelefonok újraértékesítése lehet a mobilszolgáltatók egyik új piaca, ám ez kockázatokat is rejt. A Blancco (a világ vezető gyártója a megbízható és minősített adattörlés területén) arra figyelmeztet, hogy ha nem törlik szakszerűen az újra eladandó készülékek adatait, illetéktelenek érzékeny személyes és üzleti információkhoz juthatnak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >