Címke: okostelefon

Anyja szívhangja andalítja a csecsemőt

A Shared Heartbeats elnevezésű appal az újszülöttek újra hallhatják édesanyjuk szívdobogását. A világ legtermészetesebb kapcsolatát a technológia fűzi szorosabbra a Magyar Telekom és az Isobar Budapest közös munkája révén. Az okotelefon-alkalmazás már elérhető az App Store-ban, és bármilyen Bluetooth hangszóróval működik.

Isten szeme mindent lát? Mobilra üzen a fúrógép

Bemutatta One-Key digitális szerszámplatformját a Milwaukee. A továbbfejlesztett alkalmazások segítségével bárki bármely pillanatban láthatja a munkaterületen lévő szerszámok teljes listáját, és akinek a gondjára bízták őket, az az okostelefonjára kaphat értesítést akkor, ha egy-egy szerszámot 30 méternél messzebbre viszik a kijelölt területtől.

Hívástitkosító szolgáltatás: Startup Innovációs Díj

A Magyar Innovációs Szövetség „Startup Innovációs Díját” nyerte el a magyar fejlesztésű CryptTalk hívástitkosító szolgáltatás. A CryptTalk magyar távközlési mérnökök fejlesztése, és olyan vállalkozások munkáját segíti, amelyek bizalmas, illetve értékes adatokkal dolgoznak, és az ezekkel való visszaélésekből tetemes üzleti veszteségük származhat.

Selejtezés előtt törölni kell az ügyvédek mobilját

Szakszerű adattörlés után kellene selejtezniük a régi számítógépeiket és használt okostelefonjaikat a magyar ügyvédi irodáknak. A Magyar Ügyvédi Kamara most kiadott ajánlása erre és más, fontos információbiztonsági kérdésekre is felhívja a figyelmet.

Cisco-előrejelzés a mobil adatforgalomról

A Föld teljes népességének 70%-a lesz mobileszköz-használó 2020-ra. Öt év múlva több embernek lesz mobiltelefonja, mint autója vagy olyan olyan otthona, ahol van áram. Kelet-Közép-Európa teljes mobil adatforgalmának jó négyötödét az okostelefonok fogják gerjeszteni 2020-ra – áll a Cisco előrejelzésében, amelyet a Barcelonában hétfőn megnyíló GSMA Mobil Világkongresszus előestéjén tett közzé.

Világújdonság – az eddiginél korszerűbb mobilfizetési szolgáltatás

Várhatóan már 4,8 milliárd ember fog ez év végén mobileszközöket – csaknem felerészt okostelefont – használni a világon. Becslések szerint a mobiltranzakciók értéke több mint száz százalékos növekedést mutathat majd – hangzott el egy mai, budapesti tájékoztatón, ahol bemutatták a szingapúri fastachash és a magyar Cellum közösen fejlesztett, többcsatornás fizetési szolgáltatását. (A kép illusztráció.)

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >