Címke: okostelefon

Veletech veletek: nagyszombaton nagyszabású technológiai show a budai Millennárison

Az ötödik alkalommal az idén, április 19-én rendezik meg az eredetileg Mobile Meetingnek nevezett, de a témakör és a kínálat bővülése miatt két év óta már Veletech néven ismert szemlét, az ország legnagyobb technológiai kiállítását, ahol a mobilkommunikáció, a hardver és az IT-iparág legfontosabb, itthon is jelen levő gyártói és forgalmazói mutatják meg legújabb termékeiket a látogatóknak.

Telemedicina: sim-kártyával működő orvosi eszközök

Képzeletet felülmúló mértékben változhat meg a jövőben az egészségügyi ellátás gyakorlata a mobiltechnológia rohamos fejlődésének köszönhetően. Ma már számos, egyszerű vizsgálat okostelefon segítségével is elvégezhető. A budapesti, Uzsoki Utcai Kórház januártól októberig tartó kísérleti kezdeményzése is az információ-technológiai fejlődésnek köszönhetően valósul meg: a távgyógyászati eszközökkel mért eredményeket a Telenor sim-kártyái továbbítják.

Húszéves a magyar GSM – 155 ezer évnyi beszélgetés a Telekom-hálózaton

Éppen két évtizeddel ezelőtt, 1994 márciusában kezdődött meg hazánkban a GSM-szolgáltatás. A két évtized alatt csak a Telekom ügyfelei mintegy 155 ezer évnyit beszélgettek mobiltelefonjukon* és kilencmilliárd sms-t küldtek. A digitális térnyerés, a robbanásszerű adatforgalom-növekedés – okostelefonálás és internet – újabb pályája a 4G.

Qilive 5,3”: okostelefon az Auchantól

Qilive márkanéven az Auchan, műszaki cikkeket bocsájt a piacra. Magyarországon jelenleg még csak nyolcfélét: négy táblagépet, három okostelefont és egy sportkamerát. Az év végére 600-félére akarja emelni a hazánkban (is) forgalmazandó Qilive-termékek választékát. Okostelefonjaival is többféle igényt igyekszik kielégíteni az áruházlánc, melynek újdonságai közül a felső kategóriásnak számító,5,3 hüvelykképátlójú okostelefont kaptuk tesztelésre.

Udvari katasztrófa – a 21. századba lépett a Magyar Vöröskereszt

Árvízi helyzetnek megfelelő körülményeket teremtettek ma délelőtt a Magyar Vöröskereszt pesti székházának belső udvarán azért, hogy bemutathassák azt az új informatikai-távközlési rendszert, amely a Magyar Vöröskereszt „katasztrófa-válaszadási” munkáját segíti katasztrófahelyzetben.

G2 mini: a kompakt okostelefon

Első, kompakt kialakítású okostelefonját, a G2 minit a barcelonai mobil-világkongresszuson mutatta be az LG. A már díjnyertes G2 kisebb változata, a G2 mini a nagy testvér számos, csak a drága mobiltelefonokra jellemző funkcióját ezzel a legszélesebb közönség számára is elérhetővé teszi.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >