Címke: okostelefon

Alcatel Onetouch Idol 3: talpra áll, szembe néz – okostelefon a javából

A tavasszal debütált a barcelonai mobil-világkongreszuson, és most kézbe vehettük, használhattuk, mígnem kialakult a saját véleményünk az Alcatel Onetouch Idol 3 típusú,5,5 hüvelyk (13,9 cm) képernyő-átlójú (a készülék gyári jelzése: 6045Y-2AALWE7) okostelefonjáról. Elöljáróban kijelenthető: hasonló tudású vetélytársaihoz mérten nagyon jó árat sikerült találni számára, szerződés nélkül mintegy 90 ezer forintért kínálják. Ráadásul ismereteink szerint ez az első olyan mobiltelefon, amelynek képernyője – akárhogy vesszük is kézbe – mindig „talpra áll”.

QR-csekk: befizetés okostelefonnal

Ügyfeleinek szeretne időt megtakarítani a Magyar Posta azzal, hogy kötelezővé tette a gépi kitöltésű csekkeken a postai QR-kód feltüntetését. A QR-kód – a Wikipedia szerint – egy kétdimenziós vonalkód… nevét az angol Quick Response (=gyors válasz) rövidítéséből kapta, egyszerre utalva a gyors visszafejtési sebességre, és a használó által kívánt gyors reakcióra… a legtöbb mobiltelefon is képes értelmezni.

Öt éven belül a világ népességének 70%-a okostelefont használ

Az Ericsson ma megjelent legújabb Mobilitási Jelentése megállapítja, hogy 2020-ra a fejlett mobiltechnológia általánossá válik az egész világon: az okostelefon-előfizetések száma több mint kétszeresére növekszik, és eléri a 6,1 milliárdot, továbbá a világ népességének 70%-a használ majd okostelefont, és 90%-a él majd mobil szélessávú hálózattal lefedett otthonban.

Itt az 5G: még nagyobb sebességre vágyó okos eszközök

Napjainkban az LTE-s okostelefonok egyszerre még csak egy cellától kapnak adást, és sokféle technika segít abban, hogy a kapcsolat fennmaradjon, miközben a mobileszköz használója a cellák között mozog. Az okostelefon-előfizetések száma azonban megduplázódik, így a forgalom várhatóan a nyolcszorosára emelkedik 2020-ra. A mai mobiltechnológia ezért nem lesz elegendő a jó minőségű kapcsolatok megőrzésére a forgalom növekedésével, az új igények kielégítése közben. A „tárgyak internete” (IoT) a mobilhálózati kapcsolatok egyre nagyobb részére veszi birtokba.

Jó napot! A nevem: Alcatel Onetouch Idol 3

Nem egészen három hónappal azután, hogy a rangot adó barcelonai mobil-világkongresszuson bemutatták az Alcatel Onetouch újdonságát, az Idol 3 okostelefont, ma kora délután a magyar leányvállalat igazgatója, Parádi Attila jóvoltából a jórészt újságírók is megismerkedhettek a csinos okostelefonnal.

Kütyük helyett a sebesség izgatja Räikönnent

A Nagy Futam III.-ra hazánkba érkezett világbajnokot nem érdeklik az okosórák és a Facebook, azt viszont nem titkolja, hogy szívesen vezetne extrémebb F1 autókat. - Az idén immár harmadik alkalommal rendezték meg a főváros utcáin és légterében a Nagy Futamot, mely 2015. május 1-jén minden korábbinál több látványossággal szolgált a sebesség megszállottjai számára. A körülbelül 4 kilométer hosszú pálya központja a Várkert Bazár volt - a rendezvényt ezúttal is teljesen ingyen és szabadon lehetett látogatni. A világhírű autóversenyzővel készült interjú itt olvasható, tessék kattintani!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >