Címke: okostelefon

Testőr a telefonon – (egyelőre) ingyenes biztonsági alkalmazás

Kezdjük a végével, az Infovilág kérdésére adott válasszal, melynek lényege: már védik a telefontokra applikált pánikgomb szabadalmát, amellyel bárki pillanatok alatt segítséget kérhet, ha bajba jut vagy bajt észlel. mindenekelőtt a tízen- meg húszonévesek közreműködésére számítanak a PS népszerűsítésében, elterjesztésében. 

Honor 4C: kellemes készülék – néhány kifogással

Vannak termékek, amiket elég nehéz érdekesen tálalni hisz’ pont abban rejlik az erősségük, hogy semmiben sem kirívóak. Egész egyszerűen teszik dolgukat, hozzák a kötelezőt. Nos, a mostani teszttárgyam is egy ilyen példány. Így tehát jöjjön egy beszámoló a "telefonok Ford Focusáról"! (A nyitó kép a Honorral készült kettőnkről...)

Csiganet és sávkarcsúság: elavultak az iskolák WiFi-rendszerei

Évek óta elavult vezeték nélküli rendszereket használnak az iskolákban világszerte. Az oktatási intézmények többsége nem tudja tartani a lépést a folyamatosan növekvő igényekkel, és csak gyenge minőségű WiFi hozzáféréssel rendelkezik – derül ki a British Educational Suppliers Association (BESA) felméréséből. A probléma fő oka mindenekelőtt a pénzhiány. A hálózati eszközök optimalizálásával szerény költségvetésből is javítható a minőségen.

Használatarányos smartCASCO

A hazai és az európai piacon is egyedülálló casco biztosítási konstrukciót dolgozott ki az Aegon Magyarország: a smartCASCO lényege, hogy az ügyfél egy okostelefonos alkalmazás segítségével az igénybe vett szolgáltatásokkal arányosan fizet díjat. A percalapú fizetést lehetővé tevő konstrukció megváltoztathatja a jármű-biztosításokkal kapcsolatos szokásokat is.

Alcatel Onetouch Idol 3: talpra áll, szembe néz – okostelefon a javából

A tavasszal debütált a barcelonai mobil-világkongreszuson, és most kézbe vehettük, használhattuk, mígnem kialakult a saját véleményünk az Alcatel Onetouch Idol 3 típusú,5,5 hüvelyk (13,9 cm) képernyő-átlójú (a készülék gyári jelzése: 6045Y-2AALWE7) okostelefonjáról. Elöljáróban kijelenthető: hasonló tudású vetélytársaihoz mérten nagyon jó árat sikerült találni számára, szerződés nélkül mintegy 90 ezer forintért kínálják. Ráadásul ismereteink szerint ez az első olyan mobiltelefon, amelynek képernyője – akárhogy vesszük is kézbe – mindig „talpra áll”.

QR-csekk: befizetés okostelefonnal

Ügyfeleinek szeretne időt megtakarítani a Magyar Posta azzal, hogy kötelezővé tette a gépi kitöltésű csekkeken a postai QR-kód feltüntetését. A QR-kód – a Wikipedia szerint – egy kétdimenziós vonalkód… nevét az angol Quick Response (=gyors válasz) rövidítéséből kapta, egyszerre utalva a gyors visszafejtési sebességre, és a használó által kívánt gyors reakcióra… a legtöbb mobiltelefon is képes értelmezni.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >