ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: olcsó

Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas

Újra megjelent a Nokia a mobiltelefon-piacon; első újdonsága az idők során kultikussá vált 3310 jelű készülékének 2017. évi kiadása napjaink nagy meglepetésének kínálkozik. Jó ideig csak meg nem erősített hír keringett a visszatérésről, aztán a valósággá vált: az Mobile World Congress rendezvény egyik sztárjává lépett elő Nokia 3310.

Hódít a „vezetékes okostelefon”

Megháromszorozódott az IP (internet)-alapú telefonszolgáltatást használó üzleti ügyfelek száma az utóbbi esztendőkben – derül ki az Invitech Solutions által kínált IP-mellék iránti igényekből. Következésképpen: a vezetékes technológiák szerepe a következő években is meghatározó marad, sőt – az IP Center fejlődésével –az IP-alapú üzleti telefonszolgáltatások népszerűsége tovább nőhet is.

Zsugorodik az okostelefonok piaca

Az idén csökken első alkalommal 10 százalék alá az okostelefon-világpiac növekedési üteme az International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési kutatóintézet szerint. Idén 1,43 milliárd okostelefont értékesítenek, 9,8 százalékkal többet, mint tavaly. A piac bővülésének üteme a következő években tovább lassul, 2019-ig évi átlagban 7,4 százalék lesz. Főként a megfizethető modellek lesznek kelendőek. A növekedés motorjai a feltörekvő régiók, a Közel-Kelet és Afrika. A fekete kontinensen idén 50 százalékkal bővült a piac.

Herczog-jelentésből törvény? Olcsó, gyors internetet mindenkinek az EU-ban!

Ma tartották a plenáris vitát az Európai Parlamentben a szélessávú internethálózatok elterjedését szolgáló javaslatcsomagról. A Herczog Edit jelentése nyomán született törvénytervezet megszerezte az összes frakció támogatását, és várhatóan két hét múlva nagy többséggel megszavazza a Parlament. Az Európai Parlament ipar-, kutatás- és energiaügyi bizottságában (ITRE) korábban egyhangú támogatást kapott az a javaslat, amelynek Herczog Edit a jelentéstevője. A tervezett intézkedéscsomag nyomán a mostaninál olcsóbb és csaknem mindenki számára elérhető lesz a szélessávú internet Európában.

Magyar nyelvű oldalt nyitott az 123RF fotóügynökség

A magyar piaci igényekhez igazodva, magyar nyelvű oldalt nyitott az interneten a világ egyik nagy stockfotó-adatbázisa, az 123RF.com. Ezáltal 25 millió fotó, mozgókép és zene érhető el az 123RF kínálatából. Az oldalon nemcsak külföldi fényképek, hanem magyarországi tartalmak, magyar fotósok képei is megtalálhatók.

A budai agglomeráció ingatlanpiaca: Szentendre már kevésbé keresett

A budai agglomerációban a válságot követően évente nagyjából 2000 ingatlan adás-vétel történt, amely kevesebb, mint a fele a 2007-i, tehát válság előtti adatnak. A tranzakciók háromnegyede ház, negyede téglaépítésű lakás. A házakat átlagosan 241 nap alatt-, a lakásokat pedig 281 nap alatt lehetett értékesíteni. Házat a leggyorsabban Pátyon lehetett eladni, átlagosan 154 nap alatt. 


1 2 3 4 5   >