ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: online

Egyre inkább offline fenyegetésekké válnak az online veszélyek

Kétségtelen, hogy fogyasztók online tevékenysége – az e-kereskedelemtől a távmunkáig – egyre inkább hatással van a fizikai világra is. Az Ericsson ConsumerLab legújabb jelentése az online és a valódi világ közötti határ elmosódását vizsgálta; a jelentés rávilágít, hogy az online tevékenységek fizikai veszélyekkel is járhatnak, a kutatás pedig azt is megvizsgálta, ez milyen hatással van a fogyasztók biztonságérzetére.

Tanuló, pénz – tanulópénz

Az év első hetei a félévvégi hajrá mellett sok szülő és gyerek számára a „sorsdöntő” a középiskolai felvételi miatt is különösen megterhelő időszak. A középiskolába lépés minden területen, így pénzügyi gondolkodás szempontjából is a gyermekek nagyobb fokú önállóságát hozza a családok életébe. A kérdés, hogy a küszöbön álló megmérettetés és változás miként fordítható a gyermek hasznára, előnyére.

Sólyom Balázs a magyar UPC online igazgatója

A szakember az Inviteltől érkezett az UPC-hez, ahol szintén az online terület irányításáért felelt, és egyebek között olyan stratégiai fontosságú munkák fűződnek a nevéhez, mint a „webshop”, az online ügyfélszolgálat, valamint a honlap mobilra optimalizált változatának kialakítása, fejlesztése, az online értékesítés fellendítése.

Előretör a mobil, visszaszorul a hagyományos tévézés

Ma megjelent az Ericsson 1100 millió személyt reprezentáló, tévé- és médiahasználatról szóló rendszeres, immár hetedik éves jelentése (ConsumerLab TV & Media Report), amelyből kiderül: lendületesen növekszik a multimédia-tartalmak megtekintése mobileszközökön. Bár a múlt hét év alatt ez a fajta médiafogyasztás robbanásszerűen nőtt, a jelentés kiemeli, hogy a kívánt tartalmak megtalálása továbbra is gondot okoz a fogyasztóknak.

Népszabadság – van-e tovább?

„Orbán Viktor gátlástalan megalomániájának újabb példája a Népszabadság totális ellehetetlenítése. Mindenki számára világos, hogy a napilap bedöntését nem a piaci logika diktálta, hanem Orbán Viktor parancsa és gazdasági holdudvarának aknamunkája. A Fidesz egyetlen célja, hogy vagy saját uralma alá hajtsa a hazai sajtóorgánumok száz százalékát, vagy ellehetetlenítse őket.

 

Három év alatt megszüntethető a hazai IT-munkaerőhiány

Válaszként a 22 ezresre becsült IT-szakemberhiányra, új modellben kínálja informatikai képzéseit az ország egyik régi informatikai oktatóközpontja, a NetAcademia. A hagyományos tantermi képzés helyett tanfolyamai mostantól korlátlan számban online elvégezhetők, ráadásul az eddigi díjak töredékéért, éves előfizetéssel, az alaptanfolyamok pedig ingyenessé válnak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >